Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Heen vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in De Heen? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en kan je al kopen vanaf €57,50. Degelijke buitenzonwering zoals een screen werkt het beste tegen hevige zon. In veel situaties win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en brengt extra sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit bijzonder veel afzonderlijke modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens check je een indicatie van de kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in De Heen en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-de-heen

Zonnescherm laten plaatsen in De Heen

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in De Heen middels een professionele zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het geheel fatsoenlijk aangebracht wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je snel experts die actief zijn in jouw postcodegebied. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk type product past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het gekozen product. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit De Heen en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De monteur installeert het knikarmscherm of gordijnen zoals besproken. Ga altijd na of alles juist is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonnewering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in De Heen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering De Heen is geschikt om de warmte uit je huis te houden. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Diverse artikelen zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €300 t/m €2850. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire systemen.

Advies over knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. de vaste knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en realiseer je een aangename schaduwplek op jouw terras. Noemenswaardig: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €825 – €2150.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een vaak gekozen optie bij grotere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale prijzen liggen tussen de €375 tot wel €1350.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in De Heen biedt je design rolluiken voor als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen komen uit tussen de €350 tot zo’n €1025.

 • De cassette is klein en compact.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 varianten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De tarieven bedragen tussen de €320 en €1275 voor rolluiken bestellen in De Heen.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Schrikt inbrekers af.

Bestellen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. In de basis is het een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op de sfeer van de woning. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte kosten variëren tussen de €680 tot zo’n €1750.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een goede temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie De Heen: alle gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Daarbij brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven komen uit tussen de €310 en €925. In het boxje hieronder bespreken we de meest populaire producten.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, gemakkelijk te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in honderden soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er bestaan diverse modellen zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, elektrische, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €45,00 en €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Heen: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in mooie stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en unieke ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijzen van €95 tot €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt meerdere uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op een tarief van €60 oplopend tot €165.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën De Heen: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit diverse vormen en materialen als bijv. stof, bamboe, aluminium, PVC, kunststof. Met houten jaloezieën bepaal je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met onkosten van €77,5 tot €270.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van pvc, kunststof, stof, hout, aluminium. Geschikt voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten beginnen bij circa €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in De Heen op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, valramen, vaste ramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De investeringen beginnen bij €410 en kunnen oplopen tot €950.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in De Heen zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, hordeur, rolhor, voorzethor, plissé hor, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen beginnen bij circa €77,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €675.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, vast raam, draairaam, schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Kan ook pollen weren.

De leukste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van erkende aanbieders

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 hangen af van allerlei onderdelen: het artikel, het soort materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsopties. In de onderstaande tabel delen we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in De Heen in juli 2024.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€830 – €2225
Uitvalschermtot 4 meter breed€385 – €1275
Screens200 cm – 400 cm breed€250 – €1075
Rolluik3 – 4 meter breed€280 – €1275
Rolgordijn150 x 100 cm€60 – €160
Lamellen100 x 250 cm€65 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €200
Plisségordijnen110 cm breed€125 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in De Heen. In het volgende blokje tonen wij een toelichting op de meest gekozen merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma, IKEA & FonQ, Wehkamp, Formido, Kwantum, Bol.com.
 • Andere merken: Weinor, Husol, Roma, Deponti, Toppoint, Bece en Lumenguard, Milano, Schlappi, Copaco, Sunway, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Steenbergen

Goedkope zonwering kopen in De Heen? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende blokje bespreken we bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal ontdek je ook fabrikanten en verkooppunten in Huijbergen, Halsteren en Ossendrecht.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest ideale zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Serre & Terras
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant: Markiezen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, motiefjes en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in De Heen?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De gemiddelde onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €575. Buitenscreens €245 per raam. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm betaal je om en nabij de €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €750). Een normaal rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €815). Budget soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €130 per raampartij). De totale investeringen hangen af van: het product, het formaat, soort bediening, het gewenste materiaal, designs en montage.

Wat betekent inmeten en de montageservice in De Heen?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de montage met inmeetservice in De Heen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale professional die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het model op de juiste manier installeren. Zo heb je gegarandeerd ideale zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatige installatie met stang of band is op zich ok, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens starten bij €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4655

Plaats een reactie