Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Huijbergen vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Huijbergen? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Een goedkoop systeem is er al voor €60,00. Buitenzonwering zoals een rolluik is ideaal om de zon en warmte te weren. Mogelijk creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je enorm veel verschillende soorten. Via deze website verstrekken we een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. Op dezelfde wijze geven we de geschatte kosten en contactgegevens van erkende zonwering specialisten in Huijbergen en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-huijbergen

Zonnescherm laten plaatsen in Huijbergen

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Huijbergen door een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat de installatie op de goede manier bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je razendsnel experts in de gemeente. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoelen, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, extra schaduw, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van het product. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en handigste keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Huijbergen en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De specialist plaatst het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën zoals overeengekomen. Toets of het volgens de handleiding is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Huijbergen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Huijbergen wordt gebruikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €400 tot wel €2775. In het volgende gedeelte bespreken we de meest moderne modellen.

Koopgids terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Via de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek om te zitten. Noemenswaardig: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €900 – €2050.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Laten plaatsen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Erg handig bij vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €450 – €1375.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Huijbergen is ideaal als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen extreem weer. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten liggen tussen de €225 t/m €1075.

 • Compact en elegant systeem.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Je behoudt jouw privacy.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. We onderscheiden 3 opties: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De totale investeringen liggen tussen de €330 tot €1475 voor rolluiken bestellen in Huijbergen.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Werkt inbraakwerend.

Korte info over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Dit is een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij luxe huizen. Ze beïnvloeden de uitstraling van woonhuizen. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De prijsindicaties liggen tussen de €630 en €1900.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een lage temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Huijbergen: alle systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten komen uit tussen de €340 tot €875. In het boxje hieronder leggen we alles uit over de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is voordelig, moeiteloos te monteren, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in diverse soorten materialen en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Men biedt verschillende types zoals verduisterende, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, elektrische, transparante en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €52,50 tot €155.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Huijbergen: heel simpel zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en karakteristieke ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht prijsindicaties van €115 tot €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Simpel onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Er bestaan veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Voorzie een kostenplaatje van €65 oplopend tot €150.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Huijbergen: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse modellen en materialen zoals bamboe, PVC, stof, kunststof, aluminium. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie kosten van €72,5 tot €250.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. hout, kunststof, stof, pvc, bamboe. Handig voor grote ramen en matchen goed met een rustig en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijzen beginnen bij €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Huijbergen professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals dakramen, vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De tarieven beginnen bij zo’n €400 en lopen op tot €880.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Huijbergen zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn talloze opties: voorzethor, rolhor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een totaal duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen starten vanaf €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €550.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, vast raam, valraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Kan ook pollen weren.

De mooiste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding van lokale specialisten

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere factoren: het soort model, het gewenste materiaal, de maximale lengte en de bedieningsopties. In het schema hieronder tonen wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Huijbergen in april 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€805 – €2275
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€350 – €1325
Screenstot 4 meter breed€250 – €1125
Rolluik100 cm – 400 cm breed€295 – €1425
Rolgordijn100 x 150 cm€80 – €175
Lamellen250 x 250 cm€60 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€65 – €270
Plisségordijnen200 cm breed€105 – €370
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een groot assortiment. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Huijbergen. In de onderstaande tabel tref je een toelichting op de beste verkochte merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hornbach, Hubo, Gamma en Kwantum, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker, FonQ.
 • Bekijk ook: Bece, Roma, Weinor, Deponti, Toppoint, Husol en Schlappi, Copaco, Swela, Milano, Lumenguard, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Woensdrecht

Goedkope zonwering kopen in Huijbergen? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In de onderstaande tabel delen we gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via dit platform ontdek je ook montagepartners en showrooms in Walsoorden, Ossendrecht en Ossenisse.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We beschrijven nu de meest handige zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras of Serre
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Knikarmscherm.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering die past bij jouw wensen is afhankelijk van de breedte van de ramen, de ligging van je huis, jouw specifieke wensen en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat je het kunt kopen in velerlei kleuren, stoffen en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Huijbergen?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige prijzen hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €650. Screens €275 per raam. Op het moment dat je kiest voor een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een handmatig-rolluik kost €485. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €835). Budget gordijnen voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €105 per raam). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de noodzakelijke afmetingen, elektrische of handmatige bediening, de materiaalsoort, kleuren en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Huijbergen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Huijbergen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige expert die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Vervolgens kan de installateur het zonnescherm op de juiste manier ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je altijd van fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige zonwering met opwindmechanisme is voldoende, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (via een handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In de zomerperiode met warm zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken en schermen starten bij €475.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4635

Plaats een reactie