Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Dinteloord vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Dinteloord? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €52,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is praktisch tegen hevige zon. Mogelijk win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je kunt kiezen uit geweldig veel afzonderlijke soorten. Via deze website verstrekken we een concreet advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze check je gemiddelde tarieven en adressen van lokale zonwering specialisten in Dinteloord en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-dinteloord

Zonnescherm laten plaatsen in Dinteloord

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Dinteloord middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker het product juist bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van bedrijven uit de buurt. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk type systeem geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het uitvalscherm of de gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, extra schaduw, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de voorkant of bij de slaapkamers. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Dinteloord en de directe omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De monteur plaatst het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals besproken. Test of het product goed is opgehangen. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Dinteloord

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Dinteloord wordt met name toegepast om je woning wat te verkoelen. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele producten zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in allerlei kleuren en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 en €2600. In onderstaande alinea lees je de voordelen en nadelen van de meest moderne systemen.

Investeren in knikarmschermen en terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Aan de hand van de vaste knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven bij de muren. Advies: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €900 t/m €2050.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een uitkomst voor hoger gelegen ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €475 – €1300.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Zeer windbestendig.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Dinteloord is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte tarieven liggen tussen de €275 – €1025.

 • Bedekt het hele raam.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De onkosten schommelen tussen de €280 – €1250 voor rolluiken bestellen in Dinteloord.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Werkt inbraakwerend.

Het kopen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij jaren 30 woningen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van huizen. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale prijzen schommelen tussen de €700 en €1825.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een heerlijke temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Dinteloord: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten bedragen tussen de €380 en €875. In het bijgaande stukje behandelen we de meest populaire toepassingen.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, moeiteloos te bevestigen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn allerlei soorten zoals elektrische, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €65,00 – €190.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Dinteloord: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en karakteristieke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met prijsindicaties van €110 tot wel €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Je moet denken aan een prijskaartje van €65 tot wel €165.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Dinteloord: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt kiezen uit oneindig veel vormen en materialen zoals o.a. kunststof, aluminium, hout, PVC, stof. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €85 tot €210.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes van bouwstoffen zoals stof, hout, pvc, kunststof, bamboe. Praktisch voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten beginnen bij €80 en lopen op tot €210.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Dinteloord op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €480 en lopen op tot €890.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Dinteloord geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, voorzethor, rolhor, inzethor, plissé hor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit model houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De onkosten starten bij om en nabij de €77,5 en kunnen oplopen tot €675.

 • Te monteren op: valraam, tuimelraam, schuifraam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie voor elke woning

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 april 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei opties: het type product, het gewenste materiaal, de afmetingen en handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna tonen wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Dinteloord in april 2024.

Zonwering typeAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€825 – €2125
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€400 – €1300
Screens1 – 3 meter breed€290 – €1125
Rolluik1 – 4 meter breed€280 – €1225
Rolgordijntot 3 meter breed€45 – €175
Lamellen150 x 100 cm€55 – €220
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €230
Plisségordijnen100 x 150 cm€125 – €370
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Dinteloord. Hierna tref je uitleg over de grootste merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Praxis, IKEA, Hornbach en Wehkamp, Kwantum, Bol.com, Formido, FonQ.
 • Andere merken: Weinor, Roma, Toppoint, Deponti, Novoferm, Bece en Sunway, Milano, Lumenguard, Copaco, Swela, Schlappi.

Vergelijk zonwering experts in de regio Steenbergen

Goedkope zonwering kopen in Dinteloord? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna bespreken we contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker bekijk je ook monteurs en bedrijven in De Heen, Sint Philipsland en Halsteren.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk raam heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die afgestemd is op de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest gekochte zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras & Serre
In de zomerperiode kan het anders erg warm worden. Er zijn allerlei type buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Bezoek ook onze pagina over: Jaloezieën.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, dessins en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Dinteloord?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De normale investeringen bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Screens €270 op basis van 1 raam. In het geval van een terrasscherm betaal je om en nabij de €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een instap-rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €290 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €765). Voordelige producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €105 per raam). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, het formaat, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, motiefjes en montagetarieven.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Dinteloord?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Dinteloord. Hierbij komt er een deskundige vakman die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een vakman de producten op de juiste manier installeren. Zo heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met slinger is werkbaar, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (via een mobiele app, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen beginnen bij €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4670, 4671

Plaats een reactie