Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Giethoorn vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Giethoorn? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en regel je al vanaf €57,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is praktisch om zonnewarmte buiten te houden. Daarnaast behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je ontzettend veel afzonderlijke producten. Op deze pagina doorzoek je een gratis keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij geven we de geschatte kosten en namen van diverse zonwering specialisten in Giethoorn en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-giethoorn

Zonnescherm laten plaatsen in Giethoorn

Ben je zelf niet technisch aangelegd of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Giethoorn middels een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het product fatsoenlijk opgehangen wordt, dat niets beschadigt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je snel en zonder gedoe experts in de regio. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk type product past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, extra schaduw, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest hippe oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Giethoorn en regio. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De vakman installeert het uitvalscherm of de plissés zoals afgesproken. Controleer of de totale constructie correct is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Giethoorn

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Giethoorn is het meest effectief om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere toepassingen zoals rolluiken werken inbraakwerend en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei kleuren en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 – €2525. In het stukje hierna lees je informatie over de meest praktische oplossingen.

Adviezen over terrasschermen en knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Dankzij de knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij de muren. Noemenswaardig: het scherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijzen schommelen tussen de €800 t/m €2125.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Handig voor grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De kosten liggen tussen de €300 – €1350.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Kan goed tegen een stootje.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Giethoorn is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €300 tot wel €1125.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 types: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De verwachte kosten schommelen tussen de €250 tot zo’n €1275 voor rolluiken bestellen in Giethoorn.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Altijd met goede garantie.

Waar kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Het heeft een positief effect op het karakter van van gebouwen. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte prijzen komen uit tussen de €650 t/m €1750.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Giethoorn: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Daarbij heeft het ook een decoratieve functie. Handig om te noemen: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven variëren tussen de €310 – €975. Bijgaand lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen systemen.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, makkelijk aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in talloze dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn verschillende varianten zoals elektrische, verduisterende, transparante, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen variëren tussen de €45,00 tot €160.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Giethoorn: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Aanbod in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een knusse en huiselijke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met een prijs van €100 tot zo’n €400.

 • Voor een knus interieur.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Wees voorbereid op een prijs van €65 tot €150.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Giethoorn: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel modellen en materialen zoals o.a. kunststof, stof, bamboe, aluminium, PVC. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie kosten van €72,5 tot zo’n €200.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. kunststof, bamboe, pvc, stof, aluminium. Ideaal voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten vanaf €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €180.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Giethoorn in alle vormen en maten

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, valramen, dakramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen beginnen bij circa €420. Voor dure modellen kun je rekenen op €920.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Giethoorn geven veel frisse lucht in de kamers en blokkeren de toegang voor vliegen, motten, wespen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, hor met scharnier, inzethor, hordeur, lamellenhor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Deze houdt insecten tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €80 en kunnen oplopen tot €675.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam, vast raam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De tofste raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei onderdelen: het type product, het materiaal, de grootte van het systeem en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). Hierna tref je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Giethoorn in juni 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€820 – €2200
Uitvalschermtot 4 meter breed€390 – €1500
Screens100 cm – 300 cm breed€260 – €1000
Rolluiktot 4 meter breed€330 – €1275
Rolgordijntot 2 meter breed€65 – €145
Lamellen250 x 150 cm€50 – €205
Jaloezieën100 x 220 cm€85 – €280
Plisségordijnen100 breed€105 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Overijssel.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Giethoorn. In de tabel hieronder bekijk je uitleg over de populairste merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Hubo, IKEA, Hornbach & Formido, Bol.com, Kwantum, Wehkamp, FonQ.
 • Overweeg ook: Bece, Husol, Deponti, Novoferm, Weinor, Roma & Milano, Dickson, Swela, Copaco, Schlappi, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Steenwijkerland

Goedkope zonwering kopen in Giethoorn? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hierna delen we namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen ze je advies geven. Via deze website ontdek je ook montagebedrijven en winkels in De Bult, Blokzijl en Eesveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest populaire soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Opties voor terras & serre
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten monteren. Bekijk ook meer informatie over: Shutters.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de gevels / kozijnen en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in oneindig veel kleuren, dessins en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Giethoorn?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Buitenscreens €240 per raam / kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1100. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €600). Een normaal rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €290 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €815). Alternatieve keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €120 per kozijn). De totale tarieven zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de maximale lengte, elektrische of handmatige bediening, type materiaal, designs en kosten van installatie.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Giethoorn?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Giethoorn. In die situaties komt een gespecialiseerde montagepartner die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner het systeem fatsoenlijk vastzetten. Dankzij deze dienstverlening geniet je van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handmatige bediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met een handslinger werkt in de basis mooi, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, afstandsbediening) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8355

Plaats een reactie