Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Bult vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in De Bult? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €80,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit de wereld aan afzonderlijke modellen. Op dit platform geven we een uitgebreide keuzehulp waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien geven we de geschatte kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in De Bult en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Genieten van extra privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-de-bult

Zonnescherm laten plaatsen in De Bult

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in De Bult door een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat het systeem degelijk aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel bedrijven in de gemeente. In de volgende alinea leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk type product geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het terrasscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, energie besparingen realiseren, de privacy verbeteren, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of in de badkamer. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en handigste oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit De Bult en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. De installateur hangt het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of alles juist is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Bekijk mooie deal bij raambekleders in De Bult

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering De Bult wordt gebruikt om de zon en warmte te weren. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere varianten zoals het welbekende rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in allerlei kleuren en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €500 tot wel €2900. In het stukje hierna leggen we alles uit over de meest verkochte producten.

Genieten van terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Noemenswaardig: het scherm kan kapot waaien bij wind. De verwachte prijzen variëren tussen de €825 tot zo’n €2025.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor ramen die dicht blijven of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijzen variëren tussen de €475 tot €1375.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in De Bult biedt je design rolluiken voor als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Bij daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten variëren tussen de €275 en €1150.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte tarieven komen uit tussen de €250 tot zo’n €1300 voor rolluiken bestellen in De Bult.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Advies over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan het karakter van van het pand. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De totale investeringen variëren tussen de €640 en €1750.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aangename temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie De Bult: alle gordijnen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijsindicaties variëren tussen de €350 – €950. In de onderstaande keuzegids vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire installaties.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, probleemloos op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze kleurtjes en motiefjes zodat het ook altijd in jouw interieur past. Men biedt diverse varianten zoals verduisterende, elektrische, waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €47,50 – €160.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Bult: zonder problemen zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een sfeervolle en rustieke ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie prijsindicaties van €100 tot +/- €375.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €47,5 oplopend tot €185.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën De Bult: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale latjes die omhoog gehaald kunnen worden met een trekkoord. Leveranciers bieden aanzienlijk veel vormen en materialen zoals bijv. stof, aluminium, PVC, bamboe, hout. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met een prijs van €85 tot wel €240.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van kunststof, aluminium, hout, stof, bamboe. Handig voor grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen beginnen bij circa €60. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in De Bult direct van de fabriek

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, ze maken je woning meer waard en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, vaste ramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €920.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in De Bult bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor, plissé hor, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen starten vanaf €77,5 en kunnen oplopen tot €525.

 • Te monteren op: tuimelraam, vast raam, schuifraam, draairaam, valraam, draai-kiepraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Kan ook pollen weren.

Maatwerk raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen van erkende aanbieders

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 hangen af van verschillende keuzes: het soort product, de materiaalkeuze, de maximale breedte en de bedieningsopties. In het volgende blokje bespreken we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in De Bult in juni 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€860 – €2250
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€355 – €1350
Screens1 – 4 meter breed€275 – €1150
Rolluik3 – 4 meter breed€315 – €1350
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €175
Lamellen100 x 250 cm€80 – €200
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €260
Plisségordijnen150 x 100 cm€120 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Overijssel.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in De Bult. In het volgende schema vind je details over de meest verkochte merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach, Karwei & Wehkamp, Kwantum, FonQ, Bol.com, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Bece, Weinor, Deponti, Husol, Toppoint, Roma & Lumenguard, Swela, Milano, Sunway, Copaco, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Steenwijkerland

Goedkope zonwering kopen in De Bult? Zoeken naar een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje bespreken we adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kunnen ze je advies geven. Via deze vergelijker vergelijk je ook installatiepartners en verkopers in Zuidveen, Eesveen en Onna.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest ideale zonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Houten jaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in oneindig veel kleuren, designs en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in De Bult?

De kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De standaard prijsindicaties vind je hieronder. Voor markiezen betaal je zo’n €750. Buitenscreens €215 per raam. Wanneer je kiest voor een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €750). Een basis rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €815). Gunstiger geprijsde opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €110 per raam). De totale tarieven zijn afhankelijk van; type systeem, het inmeten (afmetingen), handmatige of elektrische bediening, het soort materiaal, designs en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in De Bult?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in De Bult. Hierbij komt een capabele monteur die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert de zonwering op de goede manier monteren. Zo geniet je altijd van correct werkende zonnewering, garantie en service en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de standaard handbediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is op zich ok, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon op het raam schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken & screens starten bij €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8346

Plaats een reactie