Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Marijenkampen vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Marijenkampen? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €77,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm werkt het beste tegen hevige zon. Meestal win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Je hebt de keuze uit bijzonder veel afzonderlijke modellen. Op dit portaal delen we een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens bieden we de huidige tarieven en adressen van lokale zonwering specialisten in Marijenkampen (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Je behoudt je privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-marijenkampen

Zonnescherm laten plaatsen in Marijenkampen

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Marijenkampen door een regionale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het geheel op de goede manier vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en innovatiefste optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Al jouw wensen doorgegeven? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Marijenkampen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De professional hangt het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals besproken. Controleer of alles juist is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Marijenkampen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Marijenkampen is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Meerdere varianten zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €200 tot zo’n €2675. In het stukje hierna delen we veel info over de beste keuzes.

De pluspunten van knikarmschermen / terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek onder het raam. Advies: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte tarieven schommelen tussen de €925 tot €2200.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Genieten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Zeer praktisch bij vaste ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De tarieven bedragen tussen de €375 tot wel €1325.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Marijenkampen is onmisbaar als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte tarieven variëren tussen de €375 – €1175.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 producten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €360 tot zo’n €1200 voor rolluiken bestellen in Marijenkampen.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Koopgids markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte dat afgespannen wordt middels een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van het huis. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijzen variëren tussen de €710 t/m €1950.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Altijd de juiste temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Marijenkampen: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties variëren tussen de €360 tot €875. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, gemakkelijk zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in oneindig veel dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt diverse modellen zoals elektrische, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam, transparante en een duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen zo tussen de €65,00 en €155.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Marijenkampen: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en rustieke ambiance aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan een tarief van €110 tot zo’n €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Ze verkopen velerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met kosten van €65 tot wel €150.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Marijenkampen: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden aanzienlijk veel soorten en materialen als bijvoorbeeld bamboe, stof, hout, kunststof, PVC. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met prijzen van €82,5 tot €230.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, hout, aluminium, stof, kunststof. Handig voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen starten bij om en nabij de €55 en lopen op tot €175.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Marijenkampen voor jouw woning

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn exclusief, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen, valramen, schuiframen. Disclaimer: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen beginnen bij €480 en kunnen oplopen tot €870.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Marijenkampen zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur, lamellenhor, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen starten bij gemiddeld €87,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €775.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, draairaam, vast raam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Vind de perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

Vind kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op zondag, 25 september 2022 zijn altijd onderhevig aan diverse onderdelen: het artikel, de materiaalkeuze, de noodzakelijke afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel tonen wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Marijenkampen in september 2022.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€850 – €2225
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€370 – €1300
Screens200 cm – 400 cm breed€255 – €1100
Rolluik300 – 450 cm breed€310 – €1425
Rolgordijn120 x 100 cm€80 – €155
Lamellen250 x 250 cm€50 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €280
Plisségordijnen100 x 130 cm€110 – €320
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Overijssel.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Marijenkampen. Hieronder vergelijk je een overzicht met de meest gekozen merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Hubo, Karwei, Gamma & Leen Bakker, FonQ, Formido, Wehkamp, Bol.com.
 • Overweeg ook: Bece, Novoferm, Weinor, Roma, Deponti, Toppoint & Copaco, Sunway, Swela, Milano, Dickson, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Steenwijkerland

Goedkope zonwering kopen in Marijenkampen? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de volgende tabel verstrekken we namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site check je ook leveranciers en shops in Baars, Steenwijkerwold en De Pol.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vries Woninginrichting D deLange Baan 248331 LWSteenwijk
Van der Veen’s WoninginrichtingHoofdstraat 468375 AROldemarkt
Bouwbedrijf De GrootHoofdstraat 40/C8376 HGOssenzijl
Drok Decorette en Hubo XLDe Weijert 108325 EMVollenhove
Post ZonweringKeteldiep 208321 MHUrk
Details over zonwering leveranciers in Steenwijkerland (september 2022).

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om passende vitrage die in lijn is met de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest praktische buiten- en binnenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Bekijk snel meer details over: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw situatie heeft te maken met: de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in diverse kleuren, prints en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Marijenkampen?

De uitgaven voor zonwering wisselen enorm. De normale kosten helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €550. Buitenscreens €220 per raampartij. Bij een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €290 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €760). Alternatieve binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €115 per raam). De totale investeringen zijn afhankelijk van; het product, de afmetingen, bediening, de materiaalsoort, kleur en kosten van installatie.

Wat zijn de voordelen van inmeten en de montageservice in Marijenkampen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Marijenkampen. In dat geval komt in capabele vakman die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner het zonnescherm goed monteren. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van fantastische zonnewering, garantie en service en een mooi passend product.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met een handslinger is op zich ok, toch kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, handzender) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 8339

Plaats een reactie