Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Steenwijkerwold vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Steenwijkerwold? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €62,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm werkt erg goed om zonnestralen te weren. Ook biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn tientallen afzonderlijke oplossing. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een complete gids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast doorzoek je een indicatie van de kosten en een lijst met erkende zonwering specialisten in Steenwijkerwold (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-steenwijkerwold

Zonnescherm laten plaatsen in Steenwijkerwold

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Steenwijkerwold middels een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het scherm op de goede manier bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je snel en zonder gedoe vakmannen in de regio. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk model aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de plissé gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het product. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest moderne keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Steenwijkerwold en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. De installateur levert het zonnescherm, markiezen of gordijnen zoals afgesproken. Loop na of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Direct zonwering offertes in je mail?

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Steenwijkerwold

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Steenwijkerwold wordt met name toegepast om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende producten zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse kleuren en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €400 t/m €2800. In het volgende hoofdstuk vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire keuzes.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen & terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Dankzij de speciale knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft jouw terras optimaal begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek in de tuin. Tip: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijzen schommelen tussen de €900 tot €2225.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Details over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijsindicaties komen uit tussen de €325 tot €1225.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Steenwijkerwold is het beste advies als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijsindicaties bedragen tussen de €400 – €1125.

 • De cassette is klein en compact.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Prijzen en voordelen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 types: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De kosten schommelen tussen de €370 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Steenwijkerwold.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 50 woningen. Ze geven een boost aan de uitstraling van de woning. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De tarieven schommelen tussen de €750 tot zo’n €1825.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een lage temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Steenwijkerwold: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast is het een toevoeging aan jouw interieur. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties schommelen tussen de €380 en €825. In het onderstaande stuk behandelen we de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, probleemloos zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen worden aangeboden in oneindig veel soorten materialen en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze bieden verschillende types zoals dakraam, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, waterafstotende, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €45,00 en €165.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Steenwijkerwold: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Beschikbaar in mooie stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en huiselijke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met een tarief van €100 oplopend tot €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen meerdere types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Voorzie prijzen van €62,5 tot €180.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Steenwijkerwold: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. In het assortiment zitten mega veel modellen en materialen als bijvoorbeeld PVC, hout, stof, kunststof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht een tarief van €80 tot zo’n €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. aluminium, bamboe, hout, stof, pvc. Praktisch voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €175.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Steenwijkerwold voor een unieke uitstraling

Shutters zijn houten binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, vaste ramen, ronde ramen. Let op: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten beginnen bij zo’n €430. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €960.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Steenwijkerwold zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, voorzethor, inzethor, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kostprijzen beginnen bij €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €750.

 • Te monteren op: vast raam, tuimelraam, uitzetraam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn afhankelijk van een aantal opties: het type product, het materiaal, de maximale breedte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hierna bekijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Steenwijkerwold in juni 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2350
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€360 – €1600
Screenstot 400 cm breed€250 – €1150
Rolluik1 – 4 meter breed€310 – €1450
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €145
Lamellen250 x 150 cm€45 – €225
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €250
Plisségordijnen190 cm breed€115 – €320
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Overijssel.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Steenwijkerwold. In de onderstaande tabel bespreken we een overzicht met de meest bekende merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Karwei, Hornbach, IKEA en Kwantum, Wehkamp, Formido, Bol.com, FonQ.
 • Ook interessant: Novoferm, Weinor, Bece, Husol, Toppoint, Deponti & Schlappi, Dickson, Lumenguard, Milano, Copaco, Sunway.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Steenwijkerland

Goedkope zonwering kopen in Steenwijkerwold? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het volgende schema bekijk je adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Soms kunnen ze je advies geven. Via dit platform check je ook leveranciers en verkopers in De Pol, Basse en Willemsoord.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk raam heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest verkochte zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Screens.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering voor jouw huis hangt af van de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, modellen en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Steenwijkerwold?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De gemiddelde tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Buitenscreens €250 per raampartij. In het geval van een knikarmscherm betaal je al snel €1075. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €650). Een normaal rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €750). Voordelige producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €100 op basis van 1 raam). De totale tarieven hangen af van: de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, motiefjes en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Steenwijkerwold?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Steenwijkerwold. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale monteur die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Kort daarna kan de monteur het model vakkundig monteren. Met deze klusservice profiteer je van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is op zich ok, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij regen of wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken en schermen beginnen bij €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8341

Plaats een reactie