Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Paasloo vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Paasloo? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en kan je al kopen vanaf €55,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Meestal biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben geweldig veel diverse combinaties. Op dit platform geven we een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast verstrekken we de huidige tarieven en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Paasloo en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-paasloo

Zonnescherm laten plaatsen in Paasloo

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Paasloo middels een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker het product goed aangesloten wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Via dit platform vind je snel vakmannen die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Paasloo en regio. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de specialisten. De specialist levert het terrasscherm of de lamellen zoals besproken. Toets of de totale constructie correct is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Paasloo

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Paasloo wordt met name toegepast om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse systemen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 en €2950. In de keuzegids hieronder leggen we alles uit over de meest geziene modellen.

Korte info over terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Middels twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek onder het raam. Disclaimer: het doek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €825 tot €2125.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Adviezen over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte kosten komen uit tussen de €300 tot wel €1350.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kan goed tegen een stootje.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Paasloo komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijsindicaties bedragen tussen de €400 tot wel €1200.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Evenzeer werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 types: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De tarieven liggen tussen de €330 en €1200 voor rolluiken bestellen in Paasloo.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Praktische markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij landelijke huizen. Ze beïnvloeden de ambiance van het huis. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De tarieven bedragen tussen de €640 tot wel €1800.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Altijd de juiste temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Paasloo: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Soms heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten liggen zo tussen de €300 en €800. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is voordelig, moeiteloos op te hangen, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te koop in tientallen dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Men biedt diverse modellen zoals waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, transparante, elektrische, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €57,50 – €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Paasloo: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en unieke uitstraling aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Je moet denken aan prijsindicaties van €110 tot €375.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen diverse soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan prijsindicaties van €57,5 tot €180.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Paasloo: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of band. In het assortiment zitten oneindig veel modellen en materialen als aluminium, hout, bamboe, PVC, kunststof. Via de houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met tarieven van €77,5 oplopend tot €270.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals kunststof, aluminium, hout, bamboe, stof. Handig voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Paasloo direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, schuiframen, ronde ramen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn vaak wel wat duurder. De tarieven beginnen bij circa €480. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €910.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Paasloo bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, hordeur, rolhor, lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt wel kiezen voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €500.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, vast raam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elke woning

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 hangen af van een aantal thema’s: het model, materiaalgebruik, de gewenste afmeting en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Paasloo in juni 2024.

Zonwering systeemGrootteVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€870 – €2200
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€395 – €1350
Screens1 – 3 meter breed€285 – €975
Rolluik1 – 4 meter breed€310 – €1325
Rolgordijn150 x 100 cm€80 – €165
Lamellen100 x 50 cm€65 – €210
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €250
Plisségordijnen195 cm breed€115 – €300
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Overijssel.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Paasloo. In de volgende tabel delen we informatie over de meest bekende merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma, Karwei en Bol.com, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum.
 • Andere merken: Roma, Weinor, Toppoint, Husol, Bece, Deponti & Copaco, Swela, Dickson, Schlappi, Sunway, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Steenwijkerland

Goedkope zonwering kopen in Paasloo? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder verstrekken we bedrijven en adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform check je ook fabrikanten en verkooppunten in Oldemarkt, Vledder en Ossenzijl.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een uniek type vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest handige zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Houten jaloezieën.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, de kozijnen (kunststof / hout) en je financiële middelen. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in velerlei kleuren, materiaaltypes en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Paasloo?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De standaard prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Buitenscreens €255 per raampartij. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1225. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €625). Een standaard rolluik kost €465. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €800). Alternatieve soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €125 per kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. het product, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, dessins en installatiewerk.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Paasloo?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Paasloo. In die situaties komt een gediplomeerde professional die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een professional het model fatsoenlijk ophangen. Met deze klusservice geniet je altijd van correct werkende zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met slinger is acceptabel, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, mobiele app, handzender, afstandsbediening) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon doorbreekt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8378

Plaats een reactie