Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Willemsoord vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Willemsoord? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is al verkrijgbaar voor €62,50. Goede buitenzonwering als een zonnescherm is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. Vaak realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je gigantisch veel verschillende systemen. Via deze website delen we een uitgebreide keuzehulp waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop bekijk je een indicatie van de kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Willemsoord (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-willemsoord

Zonnescherm laten plaatsen in Willemsoord

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Willemsoord middels een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker alles fatsoenlijk aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het systeem. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  De details van het project ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Willemsoord en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de monteurs. De installateur levert het terrasscherm of gordijnen op de afgesproken plekken. Check of het netjes is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Inzicht in de kosten van raambekleders in Willemsoord

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Willemsoord is het meest effectief om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere varianten zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei dessins en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €325 en €2850. In het volgende gedeelte lees je informatie over de meest handige systemen.

Advies over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek bij de muren. Advies: het doek kan kapot waaien bij wind. De onkosten variëren tussen de €900 tot wel €2050.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijzen variëren tussen de €400 en €1325.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Willemsoord is een prima keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag zit zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €275 t/m €1175.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Koopgids rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 type systemen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte kosten komen uit tussen de €350 – €1375 voor rolluiken bestellen in Willemsoord.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Adviezen over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van woningen. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De totale investeringen schommelen tussen de €690 tot zo’n €1675.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een lage temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Willemsoord: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Tevens heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De verwachte prijzen liggen tussen de €380 tot €950. In het bijgaande stukje geven we een toelichting op de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, simpel te bevestigen, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verscheidene prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn verschillende types zoals lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €47,50 – €185.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Willemsoord: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Aanbod in kleurrijke stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en unieke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie een tarief van €105 tot €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan onkosten van €52,5 tot €180.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Willemsoord: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of elektrisch systeem. Leveranciers bieden mega veel vormen en materialen zoals onder andere stof, hout, bamboe, kunststof, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor sfeer, licht en privacy. Niet vergeten: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met prijsindicaties van €77,5 tot €200.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals stof, aluminium, bamboe, hout, kunststof. Perfect voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten beginnen bij €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Willemsoord op maat

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als vaste ramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, dakramen, valramen. Kooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijzen starten vanaf €460. Voor dure modellen kun je rekenen op €870.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Willemsoord zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, rolhor, lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen starten bij gemiddeld €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €775.

 • Breed inzetbaar: draairaam, valraam, vast raam, draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Maatwerk raamdecoratie voor elk raam of deur

Snel een aanbieding van plaatselijke leveranciers

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei aspecten: het model, type materiaal, de afmeting en de bedieningsopties. In de tabel hieronder tonen wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Willemsoord in juni 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2100
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€390 – €1325
Screens1 – 4 meter breed€265 – €975
Rolluik200 cm – 400 cm breed€325 – €1400
Rolgordijn120 x 100 cm€75 – €175
Lamellen100 x 50 cm€80 – €200
Jaloezieën150 x 150 cm€65 – €200
Plisségordijnen130 cm breed€105 – €350
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Overijssel.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders die je in je overweging mee moet nemen. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Willemsoord. Hieronder delen we een overzicht met de meest verkochte merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Karwei, Hubo, IKEA & Wehkamp, Bol.com, Kwantum, FonQ, Formido.
 • Andere merken: Deponti, Bece, Novoferm, Toppoint, Husol, Roma & Milano, Dickson, Swela, Sunway, Lumenguard, Copaco.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Steenwijkerland

Goedkope zonwering kopen in Willemsoord? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder tref je contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website bekijk je ook monteurs en verkooppunten in Witte Paarden, Marijenkampen en Baars.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om een ander soort vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We delen nu de meest gekozen buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt veel soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Check ook aanvullende info over: Knikarmscherm.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in diverse kleuren, materiaaltypes en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Willemsoord?

De tarieven van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De actuele kosten tref je hierna. Markiezen kosten zo’n €725. Buitenscreens €235 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1175. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €625). Een gemiddeld rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €260 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €770). Overige producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te koop vanaf €130 per kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. type systeem, de afmetingen, de keuzes in bediening, materiaaltypes, vormen / kleuren en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Willemsoord?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Willemsoord. Dan komt er een gespecialiseerde monteur die de raampartij inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur het zonnescherm op de juiste manier monteren. Zo geniet je van correct werkende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een handmatige bediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met een handslinger is voldoende, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorbreekt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens starten bij €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8338

Plaats een reactie