Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wanneperveen vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Wanneperveen? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €95,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit gigantisch veel diverse systemen. Op dit portaal bieden we een praktische handleiding waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens geven we de huidige tarieven en adressen van erkende zonwering specialisten in Wanneperveen (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Minder last van inkijk.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-wanneperveen

Zonnescherm laten plaatsen in Wanneperveen

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Wanneperveen door een bekende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent er dan zeker van dat het geheel fatsoenlijk aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je razendsnel vakspecialisten in de gemeente. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de shutters. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en innovatiefste oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Wanneperveen en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. Het installatiebedrijf plaatst de screens of de shutters op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het volgens de handleiding is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Wanneperveen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Wanneperveen werkt het beste om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in de tuin. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse varianten zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse prints en maten. De kosten variëren tussen de €225 en €2775. In het stukje hierna lees je informatie over de meest verkochte systemen.

Prijzen en voordelen van terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels 2 knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek bij de ramen. Disclaimer: het systeem kan beschadigen bij harde wind. De onkosten bedragen tussen de €875 – €2275.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Het is ideaal bij kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte kosten variëren tussen de €450 tot €1200.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Wanneperveen is een prima keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet openen. De onkosten komen uit tussen de €325 t/m €1125.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook schrikken ze inbrekers af. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De tarieven schommelen tussen de €260 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Wanneperveen.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van monumenten. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van (bedrijfs)panden. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €640 en €1650.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Wanneperveen: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen bedragen tussen de €340 en €975. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, simpel aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen stel je samen in oneindig veel kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals elektrische, transparante, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen variëren tussen de €57,50 – €170.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wanneperveen: zonder problemen zelf te installeren.
 • Te koop in mooie stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen helpen mee voor een sfeervolle en unieke uitstraling aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan een prijskaartje van €105 tot wel €325.

 • Voor een knus interieur.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Houd rekening met een prijskaartje van €65 tot +/- €160.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Wanneperveen: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. Leveranciers bieden ontzettend veel vormen en materialen als bijv. PVC, bamboe, kunststof, stof, hout. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de gewenste lichtinval en privacy. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht prijzen van €77,5 tot €280.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals bamboe, kunststof, aluminium, hout, stof. Geschikt voor lange / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten vanaf €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €200.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Wanneperveen voor je huis

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn uniek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, valramen. Kooptip: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten beginnen bij circa €490 en kunnen oplopen tot €920.

 • Duurzaam product.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Wanneperveen zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, lamellenhor, voorzethor, hordeur, inzethor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Deze weert muggen, vliegen en ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven beginnen bij circa €82,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €725.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, vast raam, tuimelraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De leukste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse factoren: de productcategorie, het materiaal, de maximale lengte en afwerking plus bediening. In de tabel hierna verstrekken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Wanneperveen in juni 2024.

Type zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€840 – €2100
Uitvalschermtot 4 meter breed€385 – €1575
Screens3 – 4 meter breed€265 – €950
Rolluiktot 4,5 meter breed€285 – €1350
Rolgordijntot 2 meter breed€70 – €170
Lamellen150 x 100 cm€45 – €200
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €240
Plisségordijnen195 cm breed€120 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Overijssel.

Populaire merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leverancier heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Wanneperveen. In het volgende blokje tonen wij een overzicht met de grootste merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: op maat gemaakte shutters en horren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Hubo, Karwei, Praxis en Formido, Kwantum, Leen Bakker, Bol.com, FonQ.
 • Check ook: Bece, Toppoint, Roma, Novoferm, Deponti, Weinor & Schlappi, Sunway, Copaco, Milano, Lumenguard, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Steenwijkerland

Goedkope zonwering kopen in Wanneperveen? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder vind je contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze website kom je ook in contact met installatiepartners en verkooppunten in Stuifzand, Nijeveen en Tiendeveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We gaan nu verder in op de meest bestelde binnen- en buitenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras of Serre
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonwering offerte.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in diverse kleuren, soorten materialen en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Wanneperveen?

De prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte onkosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Zonnescreens €275 op basis van 1 raam. Kies je voor een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €265 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €775). Betaalbare opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €130 op basis van één kozijn). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, materiaaltypes, vormen / kleuren en plaatsingskosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Wanneperveen?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Let goed op zaken als het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in Wanneperveen. Hierbij komt er een lokale vakman die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het zonnescherm juist monteren. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van fantastische zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7946

Plaats een reactie