Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Tiendeveen vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Tiendeveen? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Je laat dit al plaatsen vanaf €50,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan bijzonder veel diverse systemen. Via onze site doorzoek je een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens vind je de geschatte kosten en namen van verschillende zonwering specialisten in Tiendeveen en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-tiendeveen

Zonnescherm laten plaatsen in Tiendeveen

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Tiendeveen door een goed aangeschreven zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat de installatie juist geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je razendsnel bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het terrasscherm of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De hoogst geprijsde en meest moderne oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Tiendeveen en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor de specialisten. De specialist monteert de screens of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Toets of de totale constructie correct is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Offerte op maat van raambekleders in Tiendeveen

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Tiendeveen is het meest effectief om de temperatuur in de woning te beperken. Verder geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel toepassingen zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse prints en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €300 tot €2725. In de koopgids hierna behandelen we de meest populaire systemen.

Het kopen van knikarmschermen & terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Via de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Tip: dit model kan vies worden door regen. De verwachte kosten schommelen tussen de €875 en €2125.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale tarieven komen uit tussen de €300 tot €1225.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Tiendeveen is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten liggen zo tussen de €400 – €1175.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De verwachte kosten variëren tussen de €350 t/m €1400 voor rolluiken bestellen in Tiendeveen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Praktische markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze beïnvloeden de ambiance van de woning. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De totale investeringen schommelen tussen de €690 tot €1600.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aangename temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Tiendeveen: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Hiermee voorkom je dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen liggen tussen de €330 – €825. In het bijgaande stukje behandelen we de meest gekochte installaties.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn voordelig, gemakkelijk te monteren, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in velerlei designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt diverse varianten zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende, dakraam en de duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €57,50 – €175.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Tiendeveen: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en authentieke ambiance aan je huis. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie onkosten van €110 tot €425.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn velerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan kosten van €62,5 tot wel €150.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Tiendeveen: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Je kunt kiezen uit tientallen modellen en materialen zoals bijvoorbeeld hout, bamboe, PVC, stof, kunststof. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met onkosten van €82,5 tot +/- €240.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van bamboe, kunststof, aluminium, hout, pvc. Perfect voor grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €50 en bedragen voor een luxe model zo’n €210.

 • Van elegant tot robuust.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Tiendeveen vakkundig gemonteerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties starten vanaf €410. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €870.

 • Duurzaam product.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Tiendeveen zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: voorzethor, rolhor, inzethor, hor met scharnier, lamellenhor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Dit model weert insecten maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen starten vanaf €72,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €525.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, schuifraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Maatwerk raamdecoratie voor elke kamer

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei factoren: het type systeem, materiaaltypes, de maximale lengte en handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Tiendeveen in juni 2024.

Categorie zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€810 – €2300
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€380 – €1325
Screens1 – 4 meter breed€285 – €1125
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1275
Rolgordijn150 x 250 cm€45 – €145
Lamellen180 x 180 cm€75 – €220
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €210
Plisségordijnen100 x 130 cm€105 – €370
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je kunt kiezen. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Tiendeveen. In de tabel hierna vind je details over de populairste merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Praxis, Hornbach, Karwei & Kwantum, FonQ, Formido, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Ook interessant: Bece, Roma, Deponti, Weinor, Novoferm, Toppoint & Lumenguard, Schlappi, Swela, Sunway, Dickson, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Hoogeveen

Goedkope zonwering kopen in Tiendeveen? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende schema tref je adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal check je ook montagebedrijven en shops in Fluitenberg, Nieuw-Balinge en Pesse.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om passende vitrage die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We delen nu de beste soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Plissegordijnen.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, jouw specifieke wensen en je budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Tiendeveen?

De kosten van zonwering lopen flink uiteen. De standaard investeringen bieden we hierna aan. Markiezen kosten zo’n €575. Buitenscreens €275 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €285 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €790). Budget gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €110 per raam / kozijn). De totale prijzen hangen af van: het type / model, de grootte van het systeem, handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, dessins en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Tiendeveen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Tiendeveen. In die situaties komt een capabele vakman die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Vervolgens kan de vakman de zonwering vakkundig monteren. Zo ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met een handslinger werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (via een draaiknop, handzender, afstandsbediening, tijdschakelaar) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In het geval van een felle zon kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De kosten van smart rolluiken en schermen starten bij €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7936

Plaats een reactie