Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wetering vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Wetering? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De tarieven starten bij zo’n €75,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is ideaal om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Eveneens verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan bijzonder veel afzonderlijke modellen. Op dit portaal doorzoek je een gratis keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze geven we een kostenindicatie en een tabel met regionale zonwering specialisten in Wetering en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-wetering

Zonnescherm laten plaatsen in Wetering

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Wetering middels een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent dan verzekerd dat het geheel juist opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe specialisten uit de buurt. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Geef de maten door van het product. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en handigste optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Wetering en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de monteurs. De vakman installeert het knikarmscherm of de rolgordijnen zoals afgesproken. Controleer of het netjes is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Wetering

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Wetering is de meest efficiënte manier om warmte in huis te voorkomen. Bovendien geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige varianten zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten variëren tussen de €500 – €2600. In de keuzegids hieronder behandelen we de meest verkochte oplossingen.

Bestellen van terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Dankzij 2 telescopische knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek in de tuin. Noemenswaardig: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De normale prijzen variëren tussen de €925 tot €2175.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Moderne eigentijdse look.

Kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Daardoor heb je ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijsindicaties liggen zo tussen de €300 t/m €1225.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Wetering is zeer geschikt als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De tarieven schommelen tussen de €375 tot wel €1000.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Evenzeer houden ze inbrekers buiten de deur. We onderscheiden 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €270 – €1200 voor rolluiken bestellen in Wetering.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij luxe huizen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van woningen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De prijzen variëren tussen de €730 tot zo’n €1675.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een heerlijke temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Wetering: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven schommelen tussen de €340 tot €800. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest geplaatste keuzes.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig aan te brengen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in oneindig veel prints en kleuren. zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt allerlei soorten zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, verduisterende, transparante en een duo rolgordijn. De prijsindicaties liggen zo tussen de €57,50 tot €160.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Wetering: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Te koop in allerlei stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en rustieke ambiance aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op tarieven van €105 tot +/- €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je kunt kiezen uit meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Raambekleders werken met een tarief van €57,5 tot wel €175.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Wetering: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden ontzettend veel systemen en materialen als bijv. hout, aluminium, PVC, kunststof, bamboe. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan onkosten van €75 tot €230.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van hout, stof, pvc, bamboe, aluminium. Toe te passen voor imposante / grote ramen en sluiten goed aan op een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Wetering direct van de fabriek

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, uitzetramen, vaste ramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €420 en lopen op tot €880.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Wetering geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: inzethor, rolhor, voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief weert kleine dieren en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €70 en lopen op tot €575.

 • Breed inzetbaar: vast raam, schuifraam, tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

Maatwerk raamdecoratie voor elke smaak

Snel een aanbieding van regionale montagebedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 hangen af van allerlei onderdelen: het artikel, het gewenste materiaal, de maximale breedte en handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Wetering in juni 2024.

Model zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€845 – €2325
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€375 – €1425
Screenstot 400 cm breed€250 – €1100
Rolluik300 – 450 cm breed€280 – €1400
Rolgordijn150 x 250 cm€75 – €155
Lamellen250 x 250 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €240
Plisségordijnen150 cm breed€115 – €370
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Overijssel.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je vergelijking kan meenemen. Ieder merk heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Wetering. Hieronder bieden wij details over de beste verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo, IKEA & FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum, Formido.
 • Check ook: Roma, Husol, Toppoint, Deponti, Novoferm, Bece en Milano, Swela, Copaco, Dickson, Sunway, Schlappi.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Steenwijkerland

Goedkope zonwering kopen in Wetering? Of ben je op zoek naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder bekijk je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform vind je ook montagepartners en bedrijven in Blokzijl, Scheerwolde en IJsselham.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om passende vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekozen zonwering types voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras & Serre
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden veel modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Knikarmscherm.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, designs en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Wetering?

De uitgaven voor zonwering wisselen enorm. De verwachte prijsindicaties hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Zonnescreens €210 per kozijn. Wanneer je kiest voor een terrasscherm betaal je om en nabij de €1225. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €650). Een standaard rolluik kost €465. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €265 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €755). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €140 op basis van 1 raam). De totale kosten zijn afhankelijk van; type systeem, het inmeten (afmetingen), soort bediening, het gewenste materiaal, motiefjes en installatiewerk.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Wetering?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Wetering. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele professional die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het zonnescherm juist installeren. Op die manier ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handbediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met een handslinger is werkbaar, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Bij de aanwezigheid van fel zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet heeft veel voordelen. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8363

Plaats een reactie