Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering IJsselham vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in IJsselham? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten en is er al vanaf €80,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik werkt het beste om zonnestralen te weren. Eveneens realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit geweldig veel afzonderlijke soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een handig stappenplan waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Bovendien bekijk je gemiddelde kosten en namen van lokale zonwering specialisten in IJsselham en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-ijsselham

Zonnescherm laten plaatsen in IJsselham

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in IJsselham via een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles op de juiste wijze bevestigd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel vakspecialisten in de regio. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de plissé gordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbraak beperkend, extra schaduw, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en praktische optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit IJsselham en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor de vakmannen. Het installatiebedrijf levert het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals besproken. Loop na of de totale constructie correct is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag gratis zonwering offerte op

Offerte op maat van raambekleders in IJsselham

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering IJsselham is de meest efficiënte manier om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op korte afstand van je huis. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele systemen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende designs en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €325 tot wel €2750. In de koopgids hierna geven we een toelichting op de meest geziene types.

Genieten van terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Met behulp van de knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zodoende behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Noemenswaardig: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De normale tarieven komen uit tussen de €875 tot wel €2225.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor ramen zonder openslaande delen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De totale investeringen komen uit tussen de €425 en €1225.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Praktische screens

Screens op maat laten maken in IJsselham is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De materialen van het doek zijn o.a. polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Advies: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven liggen tussen de €250 tot zo’n €1000.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je behoudt jouw privacy.

Praktische rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, eenvoudig in te meten, ze houden lawaai tegen, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €350 tot €1350 voor rolluiken bestellen in IJsselham.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij klassieke woningen of restaurants. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van gebouwen. Los van het normale model is er nog een petmodel en klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De verwachte tarieven bedragen tussen de €610 tot zo’n €1650.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aangename temperatuur in huis door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie IJsselham: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. En daarbij komt: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De kosten komen uit tussen de €360 tot €800. In de onderstaande keuzegids geven we een toelichting op de meest gekozen opties.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze zijn voordelig, simpel te bevestigen, simpel af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Er zijn diverse modellen zoals transparante, dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische en het duo rolgordijn. De tarieven bedragen tussen de €47,50 tot €155.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in IJsselham: zonder problemen zelf te monteren.
 • Assortiment in mooie stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met kosten van €95 tot €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan een prijs van €60 tot wel €155.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën IJsselham: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel kleuren en materialen zoals bijv. aluminium, kunststof, stof, PVC, bamboe. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan kosten van €75 tot €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. stof, pvc, hout, bamboe, kunststof. Geschikt voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen beginnen bij €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €200.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in IJsselham voor je huis

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, schuiframen, ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De tarieven beginnen bij zo’n €400 en bedragen voor een luxe model zo’n €950.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in IJsselham geven veel frisse lucht in de kamers en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Deze weert insecten en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen beginnen bij €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €700.

 • Breed inzetbaar: draairaam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Kan ook pollen weren.

De perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere aspecten: het model, het soort materiaal, de maximale lengte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hierna tonen wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in IJsselham in juni 2024.

ZonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2225
Uitvalschermtot 4 meter breed€355 – €1600
Screens1 – 3 meter breed€280 – €1000
Rolluik1 – 4 meter breed€325 – €1425
Rolgordijn150 x 100 cm€70 – €160
Lamellen200 x 180 cm€45 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€80 – €240
Plisségordijnen100 x 130 cm€100 – €320
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Overijssel.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Iedere leverancier heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in IJsselham. In het schema hierna tref je een toelichting op de beste verkochte merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Gamma, IKEA, Hornbach en Wehkamp, Leen Bakker, Formido, Kwantum, Bol.com.
 • Overweeg ook: Bece, Deponti, Toppoint, Roma, Weinor, Novoferm & Dickson, Milano, Sunway, Swela, Copaco, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Steenwijkerland

Goedkope zonwering kopen in IJsselham? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder bekijk je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker bekijk je ook installateurs en verkooppunten in Wapserveen, Nederland en Giethoorn.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om passende vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest ideale zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre & Terras
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Buitenzonwering.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de gevels / kozijnen en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in veel kleuren, vormen en prijsgroepen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in IJsselham?

De verwachte prijzen van zonwering zijn per situatie anders. De normale prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €550. Buitenscreens €250 per raam. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1100. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €775). Een basis rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €260 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €835). Budget soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €130 op basis van één kozijn). De totale prijzen hangen af van: het product, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, kleuren en prints en installatiewerk.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in IJsselham?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage en inmeetservice in IJsselham. Hierbij komt een lokale installateur die de raampartij inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de professional de producten goed monteren. Dankzij deze service profiteer je van effectieve zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met slinger of band is op zich ok, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een mobiele app, afstandsbediening, handzender, draaiknop) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €500.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8361

Plaats een reactie