Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Witte Paarden vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Witte Paarden? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is er al vanaf €60,00. Buitenzonwering zoals een screen werkt het beste om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je geweldig veel verschillende producten. Op deze pagina check je een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze delen we gemiddelde kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Witte Paarden en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-witte-paarden

Zonnescherm laten plaatsen in Witte Paarden

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Witte Paarden door een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem goed gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel vakspecialisten in de regio. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk type zonwering je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest moderne optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Witte Paarden en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. De specialist monteert het terrasscherm of de plissés zoals besproken. Check of het product goed is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Inzicht in de kosten van raambekleders in Witte Paarden

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Witte Paarden is het meest doeltreffend om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel systemen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel kleuren en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 tot zo’n €2925. In onderstaande alinea bespreken we de meest praktische modellen.

Het comfort van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Daardoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij het raam. Let op: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De kosten bedragen tussen de €825 tot €2100.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is heel geschikt voor vaste ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De onkosten bedragen tussen de €350 tot zo’n €1250.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Witte Paarden is de perfecte keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven bedragen tussen de €325 tot wel €1000.

 • De cassette is klein en compact.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren ook heel goed. Bovendien hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 type systemen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte tarieven komen uit tussen de €360 t/m €1250 voor rolluiken bestellen in Witte Paarden.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Werkt inbraakwerend.

Een aangenaam klimaat met markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 50 woningen. Ze beïnvloeden het karakter van van woningen. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte tarieven variëren tussen de €660 t/m €1925.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Witte Paarden: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties komen uit tussen de €330 – €950. In de box hieronder geven we een toelichting op de meest geplaatste systemen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, simpel te bevestigen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te koop in talloze soorten materialen en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan allerlei types zoals lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, dakraam, transparante, waterafstotende en het duo rolgordijn. De onkosten komen uit tussen de €52,50 tot €175.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Witte Paarden: gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Aanbod in diverse stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen bieden een warme en huiselijke uitstraling aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan een tarief van €100 oplopend tot €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit veel types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een kostenplaatje van €65 tot €175.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Witte Paarden: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale platen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. Je kunt kiezen uit mega veel kleuren en materialen zoals kunststof, hout, PVC, stof, aluminium. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie een prijs van €67,5 tot €240.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen van materialen zoals bamboe, stof, kunststof, pvc, aluminium. Perfect voor grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen starten vanaf €55. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Witte Paarden vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn echte blikvangers die je interieur een boost geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen beginnen bij zo’n €490. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €860.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Witte Paarden zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, rolhor, hordeur, lamellenhor, hor met scharnier, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze houdt kleine dieren tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De kostprijzen starten vanaf €67,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €800.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, valraam, uitzetraam, schuifraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Passende raamdecoratie voor elke kamer

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei aspecten: het artikel, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hierna bekijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Witte Paarden in juni 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€840 – €2150
Uitvalschermtot 4 meter breed€380 – €1350
Screenstot 4 meter breed€275 – €1150
Rolluik200 cm – 400 cm breed€285 – €1250
Rolgordijn100 x 175 cm€50 – €175
Lamellen250 x 150 cm€60 – €210
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €280
Plisségordijnen150 x 100 cm€125 – €360
Kostenindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Overijssel.

Overzicht merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die goede producten en service leveren. Elk merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Witte Paarden. In de volgende tabel verstrekken we details over de meest gekozen merken. Zodoende kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Gamma, Karwei, Praxis en Bol.com, Leen Bakker, FonQ, Formido, Kwantum.
 • Overweeg ook: Bece, Husol, Toppoint, Weinor, Novoferm, Deponti en Sunway, Milano, Lumenguard, Dickson, Swela, Copaco.

Zonwering experts in regio van Steenwijkerland

Goedkope zonwering kopen in Witte Paarden? Meer informatie over een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? Hieronder delen we bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker vind je ook fabrikanten en showrooms in Sint Jansklooster, Baars en Steenwijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest verkochte zonwering voor buiten en binnen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Serre of Terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Zonwering offerte.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Witte Paarden?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De standaard investeringen tref je hierna. Markiezen kosten zo’n €675. Zonnescreens €230 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1025. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €750). Een handmatig-rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 per raam. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €820). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te koop vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden beïnvloed door: de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), de bedieningsmogelijkheden, het gewenste materiaal, vormen / kleuren en installatiekosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Witte Paarden?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Witte Paarden. Dan komt er een gespecialiseerde monteur die ieder kozijn opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert het zonnescherm op de juiste manier bevestigen. Dankzij deze service geniet je van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met een handslinger is werkbaar, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, handzender) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens starten bij €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8335

Plaats een reactie