Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sint Jansklooster vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Sint Jansklooster? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en kan je al kopen vanaf €60,00. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is zeer handig tegen hevige zon. Ook creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen verschillende modellen. Op deze pagina check je een uitgebreid advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze verstrekken we gemiddelde kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Sint Jansklooster en omstreken.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-sint-jansklooster

Zonnescherm laten plaatsen in Sint Jansklooster

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Sint Jansklooster door een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het systeem goed aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je gemakkelijk bedrijven in de gemeente. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, extra isolatie, inkijk verminderen, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het gekozen product. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of bij de slaapkamers. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en praktische optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Sint Jansklooster en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de monteurs. Het installatiebedrijf plaatst het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen zoals afgesproken. Loop na of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Sint Jansklooster

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Sint Jansklooster is geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Sommige toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei dessins en afmetingen. De kosten variëren tussen de €350 tot zo’n €2500. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest praktische producten.

Koopgids terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Door middel van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en biedt het geheel veel schaduw op jouw terras. Disclaimer: het scherm kan kapot waaien bij wind. De verwachte prijzen komen uit tussen de €850 tot zo’n €2125.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je krijgt hierdoor plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €300 tot €1375.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Sint Jansklooster is ideaal als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De onkosten liggen tussen de €300 en €1025.

 • Compact en elegant systeem.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 opties: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De kosten komen uit tussen de €280 tot €1400 voor rolluiken bestellen in Sint Jansklooster.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij jaren 30 woningen. Ze beïnvloeden een romantische uitstraling van het gebouw. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €640 en €1725.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een koele temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Sint Jansklooster: bekijk systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Vaak kan het ook echt een eyecatcher zijn. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijzen liggen tussen de €340 – €975. In de onderstaande keuzegids geven we een toelichting op de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, simpel zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals lichtdoorlatende, verduisterende, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, dakraam en het duo rolgordijn. De kosten schommelen tussen de €60,00 tot €155.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sint Jansklooster: relatief eenvoudig zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen geven een luxe en huiselijke ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met prijzen van €100 tot +/- €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Goed te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met onkosten van €52,5 oplopend tot €180.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Sint Jansklooster: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je 2 kanten op kan openzetten met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden oneindig veel dessins en materialen zoals onder andere PVC, stof, aluminium, kunststof, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan een prijskaartje van €75 tot €200.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, stof, bamboe, kunststof, hout. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kostprijzen starten vanaf €85 en kunnen oplopen tot €210.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Sint Jansklooster voor een unieke uitstraling

Shutters zijn populaire binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn sfeervol, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen, dakramen, valramen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen beginnen bij circa €410 en lopen op tot €940.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Sint Jansklooster zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: rolhor, lamellenhor, voorzethor, inzethor, hordeur, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Tip: vraag eens om een slimme duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten beginnen bij €85 en kunnen oplopen tot €775.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, tuimelraam, draairaam, uitzetraam, valraam, vast raam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse zaken: het soort systeem, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de onderstaande tabel tref je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Sint Jansklooster in juni 2024.

Zonwering systeemGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2175
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€395 – €1275
Screens2 – 4 meter breed€260 – €950
Rolluik1 – 4 meter breed€325 – €1425
Rolgordijn200 x 60 cm€45 – €140
Lamellen100 x 50 cm€45 – €220
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €270
Plisségordijnen100 x 220 cm€100 – €370
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Overijssel.

De beste merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten om uit te kiezen. Elke montagepartner heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Sint Jansklooster. Hieronder verstrekken we een aanvulling op de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Gamma, Karwei, Praxis & Formido, Wehkamp, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Weinor, Husol, Deponti, Novoferm, Roma, Toppoint en Milano, Lumenguard, Schlappi, Dickson, Sunway, Copaco.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Steenwijkerland

Goedkope zonwering kopen in Sint Jansklooster? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende schema verstrekken we adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform kom je ook in contact met monteurs en shops in Kraggenburg, Steenwijk en Schokland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de meest verkochte zonwering voor buiten en binnen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre & Terras
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Rolgordijnen.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in diverse kleuren, designs en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft een gezond binnenklimaat, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Sint Jansklooster?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De verwachte prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €650. Zonnescreens €220 per raam. Bij een knikarmscherm betaal je om en nabij de €1150. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €700). Een normaal rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €255 op basis van 1 raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €785). Budget gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €120 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, het formaat, de bedieningsopties, de materiaalsoort, prints en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Sint Jansklooster?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Sint Jansklooster. Er komt dan een gediplomeerde installateur die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur de producten op de juiste wijze vastzetten. Op die manier geniet je van optimale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is acceptabel, echter het kan handzamer. Draadloze bediening (middels een mobiele app, draaiknop, handzender, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8326

Plaats een reactie