Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Allingawier vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Allingawier? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en regel je al vanaf €82,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is het meest doeltreffend om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Winkels verkopen tegenwoordig geweldig veel afzonderlijke combinaties. Op dit platform vind je een praktische keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens bieden we de geschatte kosten en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Allingawier (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-allingawier

Zonnescherm laten plaatsen in Allingawier

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Allingawier via een goede zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat alles fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je razendsnel vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de plissé gordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het product. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest nieuwe manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Allingawier en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor het installatiebedrijf. Het installatiebedrijf installeert het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën zoals overeengekomen. Ga altijd na of alles juist is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Direct zonwering offertes in je mail?

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Allingawier

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Allingawier is zeer handig om de warmte uit je huis te houden. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op buitenplekken. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele artikelen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in diverse dessins en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €300 tot zo’n €2625. In het volgende gedeelte bespreken we de meest geziene producten.

Korte info over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de speciale knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw op jouw terras. Disclaimer: het doek kan beschadigen bij harde wind. De verwachte tarieven variëren tussen de €925 tot zo’n €2175.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een voordelige manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €475 tot wel €1250.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Allingawier is het beste advies als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte tarieven liggen tussen de €350 t/m €1000.

 • Compact en elegant systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 varianten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €340 tot zo’n €1275 voor rolluiken bestellen in Allingawier.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Enorm lange levensduur.

Kiezen voor markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 50 woningen. Ze dragen bij aan de sfeer van huizen. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale prijzen variëren tussen de €680 tot wel €1775.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een goede temperatuur in de kamer via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Allingawier: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarbij kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties bedragen tussen de €350 – €875. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is een goedkoop model, simpel aan te brengen, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in honderden soorten materialen en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan diverse varianten zoals lichtdoorlatende, transparante, dakraam, kiepkantelraam, elektrische, verduisterende en het duo rolgordijn. De tarieven komen uit tussen de €52,50 tot €150.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Allingawier: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Te koop in allerlei stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en unieke uitstraling aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht een prijskaartje van €90 tot +/- €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen velerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met een kostenplaatje van €52,5 tot +/- €150.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Allingawier: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit mega veel soorten en materialen zoals bijv. hout, bamboe, stof, kunststof, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de lichtinval en privacy. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan een kostenplaatje van €75 tot €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. hout, aluminium, stof, kunststof, pvc. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten beginnen bij circa €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €200.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Allingawier professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten beginnen bij €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €900.

 • Duurzaam product.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Allingawier zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, hordeur, inzethor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een speciale duo-plissé hor. Dit alternatief weert kleine dieren en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven beginnen bij zo’n €77,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €650.

 • Breed inzetbaar: vast raam, draai-kiepraam, uitzetraam, draairaam, schuifraam, tuimelraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Kan ook pollen weren.

De juiste raamdecoratie voor elke woning

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van een aantal onderdelen: het soort systeem, materiaaltypes, de afmetingen en afwerking plus bediening. In het schema hierna verstrekken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Allingawier in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2375
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€350 – €1275
Screens100 cm – 400 cm breed€270 – €1050
Rolluik3 – 4 meter breed€325 – €1375
Rolgordijn200 x 100 cm€70 – €165
Lamellen250 x 250 cm€65 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €220
Plisségordijnen190 cm breed€115 – €340
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Allingawier. Hierna tonen wij informatie over de populairste merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Gamma, Hubo, Hornbach en Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Wehkamp, Formido.
 • Overweeg ook: Weinor, Roma, Bece, Toppoint, Husol, Deponti & Swela, Milano, Schlappi, Copaco, Lumenguard, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Allingawier? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende blokje tref je adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website bekijk je ook monteurs en bedrijven in Idsegahuizum, Exmorra en Piaam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij jouw interieurstijl. We informeren je graag verder over de meest bestelde binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Markiezen.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in een groot aantal kleuren, modellen en prijsgroepen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Allingawier?

De prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De geschatte prijzen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Screens €275 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1050. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een basis rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €300 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €820). Budget opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €130 per raam / kozijn). De totale investeringen hangen af van: de gekozen constructie, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, prints en kosten van installatie.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Allingawier?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Allingawier. Er komt dan een gespecialiseerde expert die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de vakman de zonwering fatsoenlijk aanbrengen. Met deze klusservice heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met een handslinger is acceptabel, maar het kan toch nog praktischer. Draadloze bediening (via een draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8758

Plaats een reactie