Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Blauwhuis vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Blauwhuis? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. De tarieven starten bij zo’n €75,00. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Mogelijk biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is globaal gezien goedkoper en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn enorm veel afzonderlijke toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een handige keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Tevens vind je de huidige tarieven en adressen van lokale zonwering specialisten in Blauwhuis en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-blauwhuis

Zonnescherm laten plaatsen in Blauwhuis

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Blauwhuis door een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker de installatie juist bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten uit de buurt. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk type zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Bereken de ideale maten van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Blauwhuis en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor het installatiebedrijf. De professional hangt het zonneschermen of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Test of het volgens de handleiding is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Blauwhuis

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Blauwhuis is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Meerdere varianten zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende materialen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 tot €2775. In de keuzegids hieronder leggen we alles uit over de meest bekende modellen.

Genieten van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Middels 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek rondom de ramen. Advies: het systeem is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €875 tot wel €2250.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Advies over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven variëren tussen de €375 tot zo’n €1375.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Blauwhuis is het beste advies als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven schommelen tussen de €250 – €1175.

 • De cassette is klein en compact.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Het gemak van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is niet zo gek: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Binnen dit segment heb je 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte prijzen liggen tussen de €290 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in Blauwhuis.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Handige markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van woningen. Naast het standaard model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale prijzen bedragen tussen de €720 tot zo’n €1925.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een comfortabele temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Blauwhuis: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Ook heeft het ook een decoratieve functie. Noemenswaardig: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven liggen tussen de €300 tot €825. In de box hieronder leggen we alles uit over de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, probleemloos op te hangen, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in honderden designs en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Ze bieden allerlei soorten zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, elektrische, kiepkantelraam en de duo rolgordijnen. De prijzen bedragen tussen de €62,50 tot €165.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Blauwhuis: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen geven een warme en brocante uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan een tarief van €105 tot +/- €350.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht een tarief van €52,5 tot €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Blauwhuis: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale latten die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of ladderband. Leveranciers bieden oneindig veel kleuren en materialen zoals onder andere kunststof, bamboe, stof, aluminium, hout. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met tarieven van €75 tot wel €240.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, pvc, stof, bamboe, kunststof. Ideaal voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten starten vanaf €55. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Blauwhuis met exclusieve afwerking

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn eyecatchers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, valramen, dakramen, ronde ramen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €410 en kunnen oplopen tot €940.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Blauwhuis zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, plissé hor, voorzethor, inzethor, hor met scharnier, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Dit model weert muggen en vliegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijzen starten vanaf €82,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €575.

 • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, vast raam, uitzetraam, valraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Passende raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn afhankelijk van meerdere zaken: het model, type materiaal, de maximale lengte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het overzicht hierna delen we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Blauwhuis in juni 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€870 – €2175
Uitvalschermtot 4 meter breed€365 – €1300
Screens100 cm – 400 cm breed€290 – €1100
Rolluiktot 4 meter breed€285 – €1425
RolgordijnTot 300 cm breed€55 – €175
Lamellen100 x 250 cm€50 – €200
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €230
Plisségordijnen100 breed€105 – €300
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Blauwhuis. In de tabel hierna bespreken we een toelichting op de grootste merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Praxis, Karwei, Hubo en Kwantum, Bol.com, Wehkamp, Formido, FonQ.
 • Overige merken: Roma, Husol, Weinor, Bece, Novoferm, Toppoint & Milano, Copaco, Dickson, Sunway, Lumenguard, Swela.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Blauwhuis? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje tonen wij bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform vergelijk je ook montagepartners en showrooms in Gaastmeer, Westhem en Idzega.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest praktische buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in oneindig veel kleuren, motiefjes en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Blauwhuis?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte onkosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €700. Buitenscreens €235 op basis van één kozijn. Bij een terraszonwering betaal je om en nabij de €1175. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €725). Een normaal rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €750). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €130 per kozijn). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. het product, de grootte van het systeem, soort bediening, materiaalgebruik, kleuren en prints en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Blauwhuis?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage met inmeetservice in Blauwhuis. Hierbij komt een gespecialiseerde installateur die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de monteur het model goed installeren. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig model met stang of band is werkbaar, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (met een handzender, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon hevig schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8615

Plaats een reactie