Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Boazum vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Boazum? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De tarieven starten bij zo’n €95,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. Soms realiseert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als gordijnen of luxaflex is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit immens veel verschillende systemen. Op dit portaal verstrekken we een uitgebreide uitleg waar we alle soorten systemen behandelen. In aanvulling daarop doorzoek je gemiddelde tarieven en adressen van verschillende zonwering specialisten in Boazum en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je bespaart op de energierekening.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-boazum

Zonnescherm laten plaatsen in Boazum

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Boazum door een regionale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm fatsoenlijk aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk leveranciers uit de buurt. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, extra schaduw, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Onder andere aan de overkapping of boven bij de slaapvertrekken. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en meest hippe keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Boazum en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de montagepartner. De montage-specialist hangt de screens of de jaloezieën zoals afgesproken. Test of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Boazum

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Boazum is zeer handig om je woning wat te verkoelen. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele producten zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende vormen en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 t/m €2625. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest verkochte oplossingen.

Meer informatie over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van de knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek in de tuin. Disclaimer: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €900 en €2175.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Koopgids uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor lekker veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een vaak gekozen optie bij grote raampartijen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven komen uit tussen de €375 tot wel €1275.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Praktische screens

Screens op maat laten maken in Boazum is een goed alternatief als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale prijzen variëren tussen de €375 – €1200.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Kiezen voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en hebben een isolerende werking. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Er zijn 3 modellen: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale tarieven schommelen tussen de €270 en €1475 voor rolluiken bestellen in Boazum.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Uitleg over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van (bedrijfs)panden. Los van het normale model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €740 en €1975.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Boazum: alle gordijnen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven variëren tussen de €390 en €850. In het stukje hieronder bespreken we de meest geplaatste types.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, makkelijk zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je bestellen in honderden designs en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze verkopen verschillende types zoals verduisterende, dakraam, elektrische, waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De onkosten liggen zo tussen de €52,50 tot €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Boazum: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en rustieke uitstraling aan een ruimte. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op een prijskaartje van €105 tot zo’n €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Weinig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie tarieven van €52,5 oplopend tot €185.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Boazum: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit diverse dessins en materialen zoals onder andere stof, bamboe, PVC, kunststof, hout. Via de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie een kostenplaatje van €70 oplopend tot €260.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van stof, hout, aluminium, pvc, bamboe. Handig voor lange / grote ramen en bij een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De tarieven beginnen bij €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €200.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Boazum professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn bijzonder, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen, ronde ramen, dakramen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten beginnen bij circa €420 en lopen op tot €900.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Boazum zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, inzethor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Deze beschermt tegen muggen en vliegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsverwachtingen starten vanaf €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €725.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam, vast raam, uitzetraam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding van professionele winkels

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 12 juni 2024 worden gecalculeerd via een aantal onderdelen: het type systeem, de materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de volgende tabel verstrekken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Boazum in juni 2024.

Type zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€810 – €2225
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€355 – €1375
Screenstot 400 cm breed€280 – €1075
Rolluik3 – 4 meter breed€280 – €1450
Rolgordijn100 x 175 cm€75 – €170
Lamellen100 x 50 cm€60 – €195
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €200
Plisségordijnen100 x 220 cm€100 – €350
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Boazum. In het schema hierna bekijk je informatie over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei, IKEA & FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Formido, Wehkamp.
 • Check ook: Bece, Deponti, Weinor, Toppoint, Roma, Novoferm & Milano, Swela, Copaco, Schlappi, Sunway, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Súdwest-Fryslân

Goedkope zonwering kopen in Boazum? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende blokje delen we bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal check je ook installatiepartners en winkels in Loënga, Britswert en Tirns.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke gevel heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de kamer. We informeren je graag verder over de meest gekozen zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over: Jaloezieën.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, dessins en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Boazum?

De uitgaven voor zonwering wisselen enorm. De actuele kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Screens €200 per raampartij. Bij een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1050. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €775). Een basis rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €755). Alternatieve producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te verkrijgen vanaf €115 per raam / kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het type / model, de maximale lengte, de bedieningsopties, de materiaalsoort, dessins en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Boazum?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Boazum. In dat geval komt in gediplomeerde expert die kozijnen, gevels en ramen goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert het systeem degelijk bevestigen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van perfecte zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatig met slingerstang of band, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (middels een handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app) zorgt ervoor dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €400.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8635

Plaats een reactie