Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sas van Gent vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Sas van Gent? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Je laat dit al plaatsen vanaf €57,50. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is praktisch om zonnewarmte buiten te houden. Tevens geeft een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of plissés is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Winkels verkopen tegenwoordig ontzettend veel verschillende combinaties. Via onze site verstrekken we een uitgebreide keuzehulp waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Tevens vind je een kostenindicatie en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Sas van Gent en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-sas-van-gent

Zonnescherm laten plaatsen in Sas van Gent

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Sas van Gent via een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het scherm goed geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel experts in de gemeente. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het knikarmscherm of de shutters. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het systeem. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en effectiefste manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Sas van Gent en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. De installateur plaatst het zonnescherm, markiezen of de lamellen zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of het nieuwe apparaat goed is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang offerte van raambekleders in Sas van Gent

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Sas van Gent is ideaal om je woning wat te verkoelen. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige systemen zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel designs en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 tot wel €2525. In het stukje hierna beoordelen we de meest geziene keuzes.

Het gemak van knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van de slimme knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Daardoor blijft jouw terras optimaal begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de muren. Tip: het zonnescherm kan beschadigen bij harde wind. De prijsindicaties variëren tussen de €850 tot €2025.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een goede keuze bij kleinere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte kosten liggen tussen de €300 t/m €1300.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Sas van Gent biedt je design rolluiken voor als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen bedragen tussen de €225 – €1050.

 • Compact en elegant systeem.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Waar kiezen voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Tevens schrikken ze inbrekers af. Er zijn 3 type systemen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De totale investeringen liggen tussen de €280 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Sas van Gent.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Het comfort van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het bestaat uit een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van woningen. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De totale investeringen schommelen tussen de €620 tot wel €1725.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een comfortabele temperatuur in en rondom jouw woning met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Sas van Gent: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties variëren tussen de €380 en €825. In het stukje hieronder behandelen we de meest populaire types.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn diverse varianten zoals verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, transparante, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De prijsindicaties bedragen tussen de €50,00 tot €165.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sas van Gent: zonder problemen zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in verschillende stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen geven een warme en landelijke ambiance aan je woning. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met prijzen van €115 tot €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Voorzie een kostenplaatje van €50 tot €155.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Sas van Gent: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit aanzienlijk veel modellen en materialen zoals kunststof, hout, stof, PVC, aluminium. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie een prijs van €65 tot €240.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van bamboe, pvc, hout, aluminium, stof. Ideaal voor grote ramen en sluiten goed aan op een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten vanaf €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €205.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Sas van Gent inclusief plaatsing

Shutters zijn strakke binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, dakramen, valramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen starten bij gemiddeld €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €930.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Sas van Gent geven veel frisse lucht in de kamers en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, hordeur, voorzethor, rolhor, inzethor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type weert vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen beginnen bij €85 en lopen op tot €500.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam, draairaam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De tofste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van diverse thema’s: het type systeem, materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en de manier van bedienen. Hierna bespreken we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Sas van Gent in mei 2024.

Type zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€810 – €2000
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€365 – €1550
Screens300 cm – 400 cm breed€270 – €1075
Rolluik1 – 4 meter breed€290 – €1225
Rolgordijn120 x 100 cm€55 – €145
Lamellen100 x 50 cm€70 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€60 – €220
Plisségordijnen100 breed€110 – €300
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Zeeland.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Sas van Gent. In het schema hierna vergelijk je een toelichting op de populairste merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Karwei, Praxis, Gamma & Kwantum, Formido, Bol.com, FonQ, Wehkamp.
 • Andere merken: Weinor, Novoferm, Bece, Roma, Deponti, Toppoint en Schlappi, Copaco, Dickson, Lumenguard, Swela, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Terneuzen

Goedkope zonwering kopen in Sas van Gent? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder tref je bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen ze je advies geven. Op dit portaal check je ook fabrikanten en verkooppunten in Sluiskil, Philippine en Hoek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk raam heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest gekochte zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Terras & Serre
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Jaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering komt tot stand door: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, de buitenmuren (kozijnen) en je budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, prints en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Sas van Gent?

De uitgaven voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €650. Screens €250 op basis van 1 raam. In het geval van een zonnescherm betaal je om en nabij de €1200. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een instap-rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €270 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €765). Alternatieve keuzes zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €105 op basis van één kozijn). De totale kosten zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), bediening, het gewenste materiaal, designs en kosten van installatie.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Sas van Gent?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage met inmeetservice in Sas van Gent. Hierbij komt er een deskundige vakman die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de montagepartner het zonnescherm op de juiste wijze monteren. Dankzij de montageservice geniet je van fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handbediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met slinger is voldoende, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een draaiknop, mobiele app, afstandsbediening, handzender) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte prijzen van smart rolluiken of screens starten bij €450.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4550, 4551

Plaats een reactie