Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sluiskil vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Sluiskil? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €52,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm werkt erg goed tegen hevige zon. Daarbij geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of lamellen is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel afzonderlijke systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een gratis keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Tevens verstrekken we gemiddelde tarieven en namen van regionale zonwering specialisten in Sluiskil en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-sluiskil

Zonnescherm laten plaatsen in Sluiskil

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Sluiskil door een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het systeem fatsoenlijk geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je gemakkelijk experts uit de buurt. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Selecteer de gewenste afmetingen van jouw installatie. Bepaal ook meteen waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest gebruiksvriendelijke mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Sluiskil en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De vakman plaatst het terrasscherm of de duettes op de gewenste manier. Test of het product goed is gemonteerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Sluiskil

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Sluiskil werkt erg goed om warmte in huis tegen te gaan. Verder geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Bekende modellen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in diverse dessins en groottes. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €275 – €2550. In het volgende gedeelte beoordelen we de beste toepassingen.

Nieuwe knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Via 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek om te zitten. Let op: het scherm kan kapot waaien bij wind. De totale investeringen komen uit tussen de €800 tot zo’n €2075.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Moderne eigentijdse look.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een uitkomst voor hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte prijzen schommelen tussen de €400 en €1350.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Zeer windbestendig.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Sluiskil is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De normale prijzen liggen zo tussen de €375 tot €1125.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren de slaapkamer. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 varianten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De kosten bedragen tussen de €350 – €1225 voor rolluiken bestellen in Sluiskil.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Werkt inbraakwerend.

Tips voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van de woning. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De kosten schommelen tussen de €700 en €1900.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een goede temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Sluiskil: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties schommelen tussen de €380 tot €800. In de onderstaande keuzegids lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk te monteren, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in oneindig veel kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt diverse varianten zoals dakraam, verduisterende, elektrische, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen tussen de €50,00 – €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sluiskil: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in diverse stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met kosten van €90 tot wel €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden diverse types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op tarieven van €52,5 oplopend tot €160.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Sluiskil: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. In het assortiment zitten ontzettend veel modellen en materialen als o.a. hout, PVC, stof, bamboe, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën bepaal je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie kosten van €70 tot €240.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals bamboe, aluminium, stof, pvc, hout. Handig voor hoge / grote ramen en bij een smaakvol en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen beginnen bij circa €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Sluiskil direct van de fabriek

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De onkosten starten vanaf €490. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €920.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Sluiskil zorgen voor frisse lucht in huis en blokkeren de toegang voor vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, voorzethor, hordeur, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Deze variant beschermt tegen muggen en vliegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kosten beginnen bij circa €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €800.

 • Te monteren op: schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van erkende aanbieders

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 26 februari 2024 zijn afhankelijk van meerdere opties: het type product, de materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en het soort bediening. In de volgende tabel delen we de gemiddelde prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Sluiskil in februari 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€835 – €2050
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€380 – €1475
Screens100 cm – 300 cm breed€255 – €975
Rolluik300 – 450 cm breed€290 – €1250
RolgordijnTot 250 cm breed€60 – €160
Lamellen250 x 250 cm€60 – €220
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €280
Plisségordijnen190 cm breed€100 – €320
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zeeland.

Alle merken zonwering op een rij

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die je kunt kiezen. Elke winkel heeft zo zijn eigenschappen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Sluiskil. In het schema hieronder bespreken we details over de grootste merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Praxis, Hornbach, Karwei en Kwantum, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Formido.
 • Overweeg ook: Weinor, Husol, Roma, Toppoint, Deponti, Bece en Schlappi, Copaco, Dickson, Milano, Sunway, Swela.

Vergelijk zonwering experts in de regio Terneuzen

Goedkope zonwering kopen in Sluiskil? Zoeken naar een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna tonen wij bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site bekijk je ook montagebedrijven en winkels in Sint Kruis, Hoek en Eede.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de mooiste zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan de temperatuur flink oplopen. Men verkoopt verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten plaatsen. Bezoek ook onze pagina over: Markiezen.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering in jouw specifieke situatie komt tot stand door: het type raam, hoe je tuin ligt, de buitenmuren (kozijnen) en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, stoffen en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Sluiskil?

De tarieven van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele kosten hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €575. Screens €285 per kozijn. Bij een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1075. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €700). Een basis rolluik kost €460. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €295 per raampartij. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €845). Voordelige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €130 per raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het model, de grootte (lengte en breedte), de keuzes in bediening, type materiaal, kleur en kosten van installatie.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Sluiskil?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Sluiskil. Dan komt er een ervaren expert die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de montagepartner de producten fatsoenlijk monteren. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Kies jij voor de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige bediening met stang of band is voldoende, echter het kan simpeler. Draadloze bediening (tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 4540, 4541

Plaats een reactie