Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sint Kruis vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Sint Kruis? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is al verkrijgbaar voor €95,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is geschikt om zonnestralen te weren. Eveneens verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je tientallen verschillende modellen. Via onze site check je een concreet advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Ook geven we een indicatie van de kosten en adressen van regionale zonwering specialisten in Sint Kruis en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-sint-kruis

Zonnescherm laten plaatsen in Sint Kruis

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Sint Kruis via een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem op de juiste manier bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig leveranciers uit de buurt. In de onderstaande koopgids lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoelen, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Maten doorgeven

  Bereken de ideale maten van het product. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Selecteer bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Sint Kruis en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor het montageteam. De monteur monteert de screens of de duettes zoals overeengekomen. Loop na of alles juist is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Offerte op maat van raambekleders in Sint Kruis

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Sint Kruis werkt erg goed om de temperatuur in de woning te beperken. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Veel modellen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €250 tot wel €2925. In het stukje hierna beoordelen we de meest moderne types.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Dankzij de twee knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek op het terras. Belangrijk: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €875 tot €2025.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Het comfort van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Erg handig bij kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De onkosten liggen zo tussen de €350 t/m €1375.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Het installeren van screens

Screens op maat laten maken in Sint Kruis is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De normale tarieven liggen zo tussen de €375 tot zo’n €1150.

 • Compact en elegant systeem.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je behoudt jouw privacy.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De normale prijzen liggen tussen de €350 tot €1225 voor rolluiken bestellen in Sint Kruis.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Schrikt inbrekers af.

Bestellen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij oudere woningen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €750 en €1725.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een fijne temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Sint Kruis: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. Handig om te noemen: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen liggen tussen de €320 tot €975. In het gedeelte hieronder vind je info, kosten en voordelen van de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in veel soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden allerlei soorten zoals transparante, lichtdoorlatende, elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, verduisterende en een duo rolgordijn. De prijsindicaties variëren tussen de €52,50 en €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Sint Kruis: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in allerlei stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen bieden een knusse en landelijke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht tarieven van €100 tot zo’n €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt spelen met de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je kunt kiezen uit allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht prijzen van €65 tot €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Sint Kruis: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden ontzettend veel vormen en materialen zoals hout, stof, PVC, aluminium, kunststof. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht prijsindicaties van €82,5 oplopend tot €210.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals kunststof, hout, stof, aluminium, bamboe. Handig voor grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen beginnen bij zo’n €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Sint Kruis op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, valramen, vaste ramen, dakramen, ronde ramen. Noemenswaardig: shutters vergen een behoorlijke investering. De onkosten beginnen bij €400 en lopen op tot €950.

 • Duurzaam product.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Sint Kruis zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, hordeur, lamellenhor, rolhor, voorzethor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten starten bij gemiddeld €87,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €800.

 • Breed inzetbaar: vast raam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De mooiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Gratis een aanbieding per e-mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere opties: het artikel, het gewenste materiaal, het inmeten (afmetingen) en het soort bediening. In het volgende schema delen we de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Sint Kruis in mei 2024.

ZonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€805 – €2200
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€355 – €1375
Screens3 – 4 meter breed€265 – €1100
Rolluik300 – 450 cm breed€330 – €1325
Rolgordijn150 x 100 cm€50 – €155
Lamellen250 x 250 cm€80 – €225
Jaloezieën150 x 150 cm€75 – €270
Plisségordijnen200 cm breed€115 – €360
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Zeeland.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je overweging mee moet nemen. Iedere leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Sint Kruis. In de onderstaande tabel vergelijk je uitleg over de meest verkochte merken. Daarmee kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, IKEA, Hornbach, Hubo, Praxis & Kwantum, Formido, Bol.com, FonQ, Leen Bakker.
 • Andere merken: Deponti, Weinor, Novoferm, Roma, Bece, Husol en Milano, Swela, Copaco, Lumenguard, Sunway, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Sluis

Goedkope zonwering kopen in Sint Kruis? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder bieden wij adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site ontdek je ook fabrikanten en verkooppunten in Retranchement, Eede en Aardenburg.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die aansluit bij jouw stijl. We gaan nu verder in op de meest ideale zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Er zijn diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk snel meer details over: Knikarmscherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, dessins en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Sint Kruis?

De uitgaven voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte prijsindicaties helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €650. Screens €260 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1150. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €750). Een basis rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €250 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €800). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €130 op basis van 1 raam). De totale bedragen worden beïnvloed door: het product, de maximale breedte, soort bediening, het soort materiaal, kleuren en prints en montage.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Sint Kruis?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Sint Kruis. Hierbij komt een gediplomeerde professional die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de monteur de zonwering op de juiste manier vastzetten. Dankzij deze service ben je zeker van efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met een handslinger is voldoende, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, handzender, draaiknop, mobiele app) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4528

Plaats een reactie