Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oud-Vossemeer vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Oud-Vossemeer? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €92,50. Professionele buitenzonwering als een screen is zeer handig tegen hevige zon. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit geweldig veel verschillende producten. Via deze website check je een uitgebreid advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien bekijk je een kostenindicatie en een lijst met regionale zonwering specialisten in Oud-Vossemeer en omliggende plekken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-oud-vossemeer

Zonnescherm laten plaatsen in Oud-Vossemeer

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Oud-Vossemeer via een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat de installatie juist aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met specialisten die werkzaam zijn in de regio. Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  De eerste vraag is welk type product je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de vouwgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Oud-Vossemeer en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg de nieuwe producten klaar voor het montageteam. Het installatiebedrijf hangt het terrasscherm of de duettes zoals besproken. Toets of het product goed is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Oud-Vossemeer

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Oud-Vossemeer is heel erg handig om de temperatuur in de woning te beperken. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Enkele toepassingen zoals met name rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er in diverse materialen en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 tot wel €2925. In het volgende hoofdstuk delen we veel info over de meest gekozen toepassingen.

Tips voor knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Dankzij de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Dankzij dit systeem blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek rondom de ramen. Disclaimer: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €925 t/m €2025.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Meer informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft voldoende schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Handig voor vaste ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven bedragen tussen de €375 en €1250.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Zeer windbestendig.

De pluspunten van screens

Screens op maat laten maken in Oud-Vossemeer is een uitstekende keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Het materiaal glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Belangrijk: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijsindicaties liggen zo tussen de €250 tot wel €1100.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Laten plaatsen van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Dat is goed te verklaren: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 type systemen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De kosten variëren tussen de €250 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Oud-Vossemeer.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Details over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Ze dragen bij aan de uitstraling van het gebouw. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte tarieven liggen tussen de €680 tot €1925.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Oud-Vossemeer: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Ook brengt het extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten schommelen tussen de €300 tot €825. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest gekozen types.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, eenvoudig te monteren, simpele bediening en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kun jij kopen in veel prints en kleuren. wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Ze bieden verschillende types zoals transparante, elektrische, verduisterende, waterafstotende, lichtdoorlatende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen tussen de €50,00 en €150.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Oud-Vossemeer: zonder problemen zelf te installeren.
 • Aanbod in kleurrijke stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen geven een knusse en rustieke ambiance aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met tarieven van €115 tot €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met een kostenplaatje van €47,5 tot +/- €185.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Oud-Vossemeer: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit gigantisch veel dessins en materialen zoals bijv. kunststof, stof, bamboe, hout, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf de lichtinval en privacy. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op onkosten van €77,5 tot zo’n €200.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. kunststof, stof, aluminium, pvc, hout. Toe te passen voor hoge / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen starten bij gemiddeld €55. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Oud-Vossemeer professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen een zeer duurzaam (te recyclen). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, valramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen. Belangrijk: shutters zijn niet goedkoop! De investeringen beginnen bij circa €440 en kunnen oplopen tot €860.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Oud-Vossemeer zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, hordeur, voorzethor, rolhor, inzethor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijzen beginnen bij zo’n €67,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €525.

 • Breed inzetbaar: draairaam, vast raam, uitzetraam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De juiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn afhankelijk van meerdere factoren: het type model, type materiaal, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In het overzicht hierna verstrekken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oud-Vossemeer in april 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€870 – €2325
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€360 – €1300
Screens200 cm – 400 cm breed€250 – €950
Rolluiktot 4 meter breed€315 – €1275
Rolgordijn100 x 175 cm€70 – €170
Lamellen250 x 250 cm€75 – €195
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €210
Plisségordijnen100 x 200 cm€115 – €380
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zeeland.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die het overwegen waard zijn. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Oud-Vossemeer. In de tabel hierna bespreken we een toelichting op de populairste merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Gamma, IKEA, Hubo, Karwei en FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum, Wehkamp.
 • Check ook: Bece, Weinor, Husol, Roma, Deponti, Toppoint en Schlappi, Sunway, Lumenguard, Dickson, Swela, Milano.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Tholen

Goedkope zonwering kopen in Oud-Vossemeer? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In het overzicht hierna delen we bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal ontdek je ook montagebedrijven en showrooms in Sint-Maartensdijk, St. Willebrord en Stavenisse.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest praktische soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre of Terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Knikarmscherm.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en je financiële middelen. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, prints en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Oud-Vossemeer?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte tarieven tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €600. Zonnescreens €255 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm betaal je al snel €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een basis rolluik kost €475. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €820). Alternatieve opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €135 per raampartij). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de gewenste afmeting, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, kleur en installatiekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Oud-Vossemeer?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Oud-Vossemeer. In dat geval komt in gespecialiseerde montagepartner die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman de zonwering vakkundig monteren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig model met slinger of band is voldoende, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, tijdschakelaar, mobiele app, handzender) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken & schermen starten bij €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4697, 4698

Plaats een reactie