Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sint-Maartensdijk vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Sint-Maartensdijk? Zonwering heb je voor buiten en binnen en regel je al vanaf €57,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een screen werkt erg goed om zonnestralen te weren. In veel gevallen realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan immens veel diverse combinaties. Op dit platform verstrekken we een uitgebreide uitleg waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast geven we de huidige tarieven en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Sint-Maartensdijk en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

  • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
  • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
  • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
  • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
  • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-sint-maartensdijk

Zonnescherm laten plaatsen in Sint-Maartensdijk

Ben je zelf geen vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Sint-Maartensdijk via een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je gemakkelijk leveranciers in de regio. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

  1. Systeem kiezen

    Kies allereerst welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

  2. Meet de maten op

    Selecteer de gewenste afmetingen van het product. Beschrijf ook waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie voor een compleet en actueel beeld.

  3. Automatische of handbediening?

    Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en handigste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

  4. Vergelijk winkels en producenten

    De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Sint-Maartensdijk en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

  5. Montage

    Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat alles opgeruimd is voor het montagebedrijf. Het installatiebedrijf installeert het terrasscherm of de shutters zoals jij dat wilt. Check of het product goed is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Sint-Maartensdijk

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Sint-Maartensdijk is het meest doeltreffend om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse prints en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 tot wel €2850. In het stukje hierna leggen we alles uit over de meest gekozen oplossingen.

Meer informatie over terrasschermen & knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Door dit mechanisme kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Disclaimer: het doek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De totale investeringen komen uit tussen de €900 tot zo’n €2075.

  • Veel gekozen model als terraszonwering.
  • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
  • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een slimme manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je plaatselijk veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Erg handig bij kleinere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven komen uit tussen de €400 – €1275.

  • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
  • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
  • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Sint-Maartensdijk is een prima keuze als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten komen uit tussen de €325 en €1025.

  • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
  • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
  • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Informatie over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en hebben een isolerende werking. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je kunt kiezen uit 3 opties: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De prijsindicaties variëren tussen de €340 t/m €1450 voor rolluiken bestellen in Sint-Maartensdijk.

  • Te bestellen op kozijnkleur.
  • De gehele slaapkamer is donker.
  • Altijd met goede garantie.

Nieuwe markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij exclusieve woningen. Ze hebben invloed op het karakter van van gebouwen. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte kosten variëren tussen de €720 t/m €1750.

  • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
  • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
  • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

  • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
  • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
  • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
  • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een comfortabele temperatuur in huis door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Sint-Maartensdijk: alle systemen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat je geniet van een koel huis. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. En daarbij komt: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De prijzen komen uit tussen de €350 tot €925. In deze koopgids vind je info, kosten en voordelen van de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is voordelig, eenvoudig op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Er bestaan diverse varianten zoals transparante, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen bedragen tussen de €47,50 tot €180.

  • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
  • Rolgordijnen kopen in Sint-Maartensdijk: heel simpel zelf te installeren.
  • Te koop in prachtige stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en brocante uitstraling aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan tarieven van €110 tot €325.

  • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
  • Online samenstellen voor maatwerk.
  • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een tarief van €62,5 oplopend tot €160.

  • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
  • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
  • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Sint-Maartensdijk: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een trekkoord. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit aanzienlijk veel modellen en materialen zoals bijvoorbeeld bamboe, stof, aluminium, PVC, kunststof. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan een prijskaartje van €70 tot +/- €210.

  • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
  • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
  • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van bamboe, pvc, kunststof, stof, hout. Perfect voor imposante / grote ramen en bij een rustig en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten beginnen bij circa €85 en lopen op tot €190.

  • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
  • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
  • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Sint-Maartensdijk op maat geproduceerd

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn wel relatief duur. De onkosten beginnen bij €420 en bedragen voor een luxe model zo’n €950.

  • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
  • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
  • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Sint-Maartensdijk zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, rolhor, plissé hor, voorzethor, hor met scharnier, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Deze houdt insecten buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €525.

  • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, vast raam, draairaam, tuimelraam, draai-kiepraam, valraam.
  • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
  • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei factoren: het type systeem, het soort materiaal, de afmeting en het soort bediening. In de tabel hieronder bekijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Sint-Maartensdijk in mei 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€800 – €2275
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€375 – €1450
Screens2 – 4 meter breed€260 – €975
Rolluik300 – 450 cm breed€325 – €1275
RolgordijnTot 250 cm breed€70 – €165
Lamellen180 x 180 cm€80 – €200
Jaloezieën150 x 100 cm€65 – €260
Plisségordijnen150 x 100 cm€110 – €380
Verwachte tarieven zonnewering incl. monteren in de Provincie Zeeland.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die goede producten en service leveren. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Sint-Maartensdijk. Hierna vind je een toelichting op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

  • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
  • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
  • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
  • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
  • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
  • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
  • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
  • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
  • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
  • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
  • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
  • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
  • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, IKEA, Hornbach, Karwei en FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Bol.com, Formido.
  • Check ook: Novoferm, Husol, Deponti, Weinor, Bece, Toppoint en Copaco, Milano, Lumenguard, Sunway, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Tholen

Goedkope zonwering kopen in Sint-Maartensdijk? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna tonen wij namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website vind je ook montagepartners en bedrijven in Nieuw-Vossemeer, Stavenisse en Poortvliet.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met jouw stijl. We beschrijven nu de meest bestelde zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

  • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
  • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
  • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
  • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
  • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
  • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
  • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Van juni t/m september kan het anders erg warm worden. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bekijk snel meer details over: Zonwering offerte.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest ideale zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en je budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, prints en afmetingen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Sint-Maartensdijk?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De huidige onkosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Buitenscreens €205 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1225. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €600). Een basis rolluik kost €455. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €800). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €105 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, materiaaltypes, prints en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Sint-Maartensdijk?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Sint-Maartensdijk. Hierbij komt er een capabele professional die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het systeem volgens de documentatie bevestigen. Dankzij de montageservice profiteer je van goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met een handslinger is acceptabel, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens starten bij €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4695

Plaats een reactie