Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Poortvliet vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Poortvliet? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en kan je al kopen vanaf €65,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een knikarmscherm werkt erg goed om de zon en warmte te weren. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er bestaan immens veel afzonderlijke toepassingen. Via onze site check je een handig stappenplan waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens doorzoek je een indicatie van de kosten en namen van lokale zonwering specialisten in Poortvliet (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Genieten van extra privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-poortvliet

Zonnescherm laten plaatsen in Poortvliet

Ben je zelf niet handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Poortvliet middels een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product op de juiste manier aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe bedrijven uit de buurt. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Kies allereerst welk type systeem je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Bereken de ideale maten van het systeem. Noteer ook waar het opgehangen moet worden. Onder andere achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Poortvliet en regio. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor de installateurs. Het installatiebedrijf levert het knikarmscherm of de lamellen zoals afgesproken. Controleer zorgvuldig of het product goed is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Poortvliet

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Poortvliet is geschikt om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele systemen zoals het rolluik schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in tientallen verschillende prints en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €325 en €2750. In onderstaande alinea beoordelen we de meest geziene producten.

Handige knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Met behulp van 2 telescopische knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Advies: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De prijzen liggen zo tussen de €900 – €2275.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten liggen tussen de €350 tot €1350.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Poortvliet biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Disclaimer: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De prijsindicaties liggen tussen de €325 t/m €1000.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. En dat is niet vreemd: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 modellen: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De tarieven liggen tussen de €300 tot zo’n €1275 voor rolluiken bestellen in Poortvliet.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Genieten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij exclusieve woningen. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van het huis. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte prijzen komen uit tussen de €670 t/m €1725.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een lage temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Poortvliet: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Tevens brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven liggen tussen de €310 en €925. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest interessante toepassingen.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, probleemloos te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in veel soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze bieden verschillende varianten zoals elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende, dakraam, transparante, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De minimale investeringen liggen zo tussen de €50,00 – €185.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Poortvliet: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Snel bezorgd in uiteenlopende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en landelijke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan een prijskaartje van €100 tot €400.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan tarieven van €47,5 tot €185.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Poortvliet: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden mega veel systemen en materialen als stof, hout, bamboe, PVC, aluminium. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Wees voorbereid op een prijskaartje van €82,5 tot +/- €200.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. hout, aluminium, stof, bamboe, kunststof. Handig voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten beginnen bij circa €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €210.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Poortvliet professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, ronde ramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €470. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €940.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Poortvliet zorgen voor een hygiënische leefomgeving en beschermen tegen vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: plissé hor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor, rolhor, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten tegen maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven beginnen bij €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €600.

 • Te monteren op: uitzetraam, valraam, draairaam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende thema’s: het soort model, de materiaalsoort, de afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de volgende tabel bekijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Poortvliet in mei 2024.

Soort zonweringFormaatKostenindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€810 – €2175
Uitvalschermtot 5 meter breed€370 – €1525
Screens2 – 4 meter breed€270 – €1125
Rolluik100 cm – 400 cm breed€295 – €1250
Rolgordijn100 x 175 cm€65 – €140
Lamellen150 x 100 cm€75 – €205
Jaloezieën150 x 150 cm€70 – €210
Plisségordijnen110 cm breed€120 – €340
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Zeeland.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een uitstekend aanbod. Elke aanbieder heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Poortvliet. In de tabel hierna bekijk je uitleg over de populairste merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hubo, Praxis, IKEA, Hornbach & Bol.com, Wehkamp, Formido, Leen Bakker, FonQ.
 • Zie ook: Novoferm, Husol, Roma, Bece, Toppoint, Weinor & Schlappi, Dickson, Lumenguard, Sunway, Copaco, Milano.

Zonwering experts in regio van Tholen

Goedkope zonwering kopen in Poortvliet? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel tonen wij bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site bekijk je ook installatiepartners en verkooppunten in Dinteloord, Scherpenisse en Sint Philipsland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke kamer behoeft een vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Opties voor terras & serre
In de zomerperiode wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het huidige assortiment bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Bekijk snel meer details over: Plissegordijnen.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: het type raam, hoe je tuin ligt, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Poortvliet?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De standaard kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €750. Screens €205 op basis van 1 raam. In het geval van een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1250. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €750). Een instap-rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €275 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €825). Overige soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €110 op basis van één kozijn). De totale tarieven hangen af van: type systeem, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, prints en installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Poortvliet?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Poortvliet. Er komt dan een gediplomeerde professional die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de installateur het zonnescherm op de juiste manier monteren. Zo geniet je altijd van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Hoe werkt slimme zonwering?

Wil jij een de standaard handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met stang of band werkt prima, toch kan het simpeler. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, handzender, mobiele app, afstandsbediening) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte prijzen van smart rolluiken & screens liggen rond de €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4693

Plaats een reactie