Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Berkel-Enschot vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Berkel-Enschot? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Je laat dit al plaatsen vanaf €75,00. Goede buitenzonwering als een screen is ideaal om de zon buitenshuis te houden. In veel gevallen verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je immens veel afzonderlijke toepassingen. Op dit portaal verstrekken we een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook vind je gemiddelde kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Berkel-Enschot en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Genieten van extra privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-berkel-enschot

Zonnescherm laten plaatsen in Berkel-Enschot

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Berkel-Enschot door een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het geheel goed geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform kom je eenvoudig in contact met specialisten in de regio. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de rolgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: een kamer koel maken, het verminderen van energiegebruik, inkijk verminderen, inbraakpreventie, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en meest actuele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Berkel-Enschot en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het installatiebedrijf. De montage-specialist installeert het uitvalscherm of de rolgordijnen zoals afgesproken. Check of het product goed is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Berkel-Enschot

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Berkel-Enschot wordt met name toegepast om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in je tuin of op het terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele modellen zoals met name rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze dessins en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 tot €2500. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest praktische modellen.

Ontdek het gemak van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. D.m.v. de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek bij het raam. Advies: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €850 tot zo’n €2000.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Uitleg over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Erg handig bij vaste ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De kosten komen uit tussen de €475 tot wel €1375.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Berkel-Enschot biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. De materialen van het doek zijn o.a. polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Bij daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijsindicaties komen uit tussen de €375 tot €1000.

 • Compact en elegant systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Het gemak van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 modellen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De verwachte kosten liggen zo tussen de €260 tot €1225 voor rolluiken bestellen in Berkel-Enschot.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Dit is een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Het levert een bijdrage aan de authenticiteit van het pand. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De normale tarieven schommelen tussen de €660 – €1650.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een goede temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Berkel-Enschot: alles over inmeten en ophangen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De onkosten schommelen tussen de €310 en €900. In het bijgaande stukje beoordelen we de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, simpel te installeren, iedereen kan het gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in velerlei soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan diverse modellen zoals waterafstotende, lichtdoorlatende, transparante, elektrische, verduisterende, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De prijzen variëren tussen de €55,00 – €155.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Berkel-Enschot: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht een prijskaartje van €115 tot +/- €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met prijsindicaties van €52,5 tot +/- €160.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Berkel-Enschot: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit diverse systemen en materialen zoals onder andere PVC, kunststof, bamboe, hout, aluminium. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende sfeer, licht en privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met tarieven van €65 tot wel €240.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van materialen zoals stof, pvc, kunststof, hout, aluminium. Praktisch voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsverwachtingen beginnen bij zo’n €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €175.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Berkel-Enschot op maat gemaakt

Shutters zijn luxe binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke producten die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals draaikiepramen, dakramen, schuiframen, vaste ramen, valramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen beginnen bij zo’n €430. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €890.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Berkel-Enschot zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: rolhor, plissé hor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen starten bij om en nabij de €82,5 en lopen op tot €800.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, valraam, vast raam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd via een aantal zaken: het soort product, type materiaal, het formaat en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hieronder delen we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Berkel-Enschot in april 2024.

Model zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€860 – €2175
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€400 – €1425
Screens1 – 3 meter breed€240 – €1150
Rolluiktot 4 meter breed€320 – €1400
Rolgordijntot 3 meter breed€70 – €155
Lamellen200 x 200 cm€55 – €200
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €210
Plisségordijnen100 x 180 cm€120 – €340
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Brabant.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Iedere leverancier heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Berkel-Enschot. In het schema hieronder tonen wij een overzicht met de meest verkochte merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo en Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, FonQ.
 • Ook interessant: Husol, Bece, Roma, Weinor, Toppoint, Deponti & Copaco, Sunway, Schlappi, Swela, Milano, Lumenguard.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Tilburg

Goedkope zonwering kopen in Berkel-Enschot? Of ben je op zoek naar een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw omgeving? Hierna tonen wij gegevens en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze zonwering-website vergelijk je ook installatiepartners en winkels in Lage Zwaluwe, Heukelom en Hooge Zwaluwe.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij de individuele ruimte. We delen nu de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Jaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering voor jouw huis is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en je financiële middelen. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te koop is in praktisch alle kleuren, prints en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Berkel-Enschot?

De prijsindicaties van zonwering zijn weer anders per woning. De normale prijzen tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Buitenscreens €250 op basis van 1 raam. In het geval van een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1050. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €700). Een instap-rolluik kost €480. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €280 per raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €845). Betaalbare binnengordijnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €100 per raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het type / model, de afmetingen, soort bediening, materiaalgebruik, dessins en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Berkel-Enschot?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Berkel-Enschot. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale vakman die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner de producten op de juiste wijze monteren. Dankzij deze service profiteer je van correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis kennen we de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige bediening met slinger is werkbaar, toch kan het praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij veel wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon doorbreekt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5056, 5057, 5059

Plaats een reactie