Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Tilburg vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Tilburg? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. De prijzen beginnen vanaf €52,50. Degelijke buitenzonwering zoals een rolluik werkt erg goed om je woning koel te houden. Eveneens win je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Er bestaan ontzettend veel diverse modellen. Op dit platform vind je een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast bekijk je de huidige tarieven en contactgegevens van regionale zonwering specialisten in Tilburg (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-tilburg

Zonnescherm laten plaatsen in Tilburg

Ben je zelf niet technisch aangelegd of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Tilburg middels een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker de installatie goed gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je razendsnel bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk model je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Bereken de ideale maten van het systeem. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of in de badkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De duurste en effectiefste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Tilburg en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De installateur plaatst het uitvalscherm of gordijnen op de afgesproken plekken. Toets of het netjes is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Tilburg

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Tilburg is geschikt om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere opties zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €375 t/m €2950. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de meest verkochte producten.

Het installeren van knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Via de scharnierende knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op onder het raam. Let op: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €900 – €2175.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Zeer praktisch bij grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De normale prijzen liggen tussen de €300 tot €1350.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Tilburg is het beste advies als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. De materialen van het doek zijn o.a. polyestervezels of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 en €1075.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De kosten variëren tussen de €320 – €1225 voor rolluiken bestellen in Tilburg.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij klassiek getinte huizen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van de woning. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte kosten liggen zo tussen de €700 tot wel €1900.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Tilburg: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De kosten liggen tussen de €350 – €800. In de onderstaande keuzegids behandelen we de meest gekozen producten.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, simpel te bevestigen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen stel je samen in diverse prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Er zijn allerlei types zoals lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam, elektrische en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €47,50 en €190.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Tilburg: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen geven een speelse en authentieke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie prijzen van €95 oplopend tot €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Simpel onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Denk aan een tarief van €65 tot +/- €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Tilburg: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Leveranciers bieden aanzienlijk veel vormen en materialen als aluminium, kunststof, stof, PVC, hout. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende sfeer, licht en privacy. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Denk aan een prijs van €75 oplopend tot €270.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals aluminium, pvc, stof, kunststof, hout. Perfect voor brede / grote ramen en matchen goed met een trendy en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij €75 en lopen op tot €195.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Tilburg voor jouw woning

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen. Belangrijk: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De prijzen beginnen bij circa €490. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €940.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Tilburg zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, rolhor, inzethor, plissé hor, lamellenhor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Deze houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kosten beginnen bij zo’n €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €750.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, vast raam, draairaam, valraam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei factoren: het soort product, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het overzicht hierna tref je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Tilburg in april 2024.

Zonwering systeemGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€860 – €2350
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€365 – €1275
Screens1 – 4 meter breed€240 – €1125
Rolluiktot 4 meter breed€310 – €1350
Rolgordijn100 x 175 cm€60 – €175
Lamellen200 x 200 cm€65 – €215
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €260
Plisségordijnen180 cm breed€100 – €350
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke montagepartner heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Tilburg. In het overzicht hierna tref je uitleg over de meest gekozen merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: de sfeerbepaler in jouw interieur.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, IKEA, Gamma, Karwei en Kwantum, Formido, Leen Bakker, FonQ, Bol.com.
 • Andere merken: Bece, Weinor, Roma, Toppoint, Novoferm, Deponti & Lumenguard, Sunway, Swela, Schlappi, Copaco, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio Tilburg

Goedkope zonwering kopen in Tilburg? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf in jouw regio? Hierna vergelijk je namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via dit platform ontdek je ook fabrikanten en verkooppunten in Goirle, Drimmelen en Oosterhout.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de beste zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras en Serre
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De juiste zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, de ligging van je huis, de staat van de gevels en het kozijn en hoeveel je maximaal wilt investeren. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, vormen en prijsgroepen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Tilburg?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele tarieven helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €750. Zonnescreens €215 op basis van één kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €775). Een basis rolluik kost €480. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €270 op basis van 1 raam. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €810). Budget keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €105 op basis van één kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de afmetingen, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, kleuren en kosten van installatie.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Tilburg?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Tilburg. Hierbij komt er een lokale vakman die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de monteur het systeem op de juiste wijze vastzetten. Met deze klusservice profiteer je van fantastische zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Handmatige zonwering met slinger werkt prima, echter het kan praktischer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, draaiknop) biedt al voordeel dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Wanneer de zon aanwezig is kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken of schermen beginnen bij €550.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5000, 5001, 5002, 5003, 5004, 5011, 5012, 5013, 5014, 5015, 5017, 5018, 5021, 5022, 5025, 5026, 5032, 5035, 5036, 5037, 5038, 5041, 5042, 5043, 5044, 5045, 5046, 5047, 5048, 5049Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie