Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Westerhaar-Vriezenveensewijk vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Westerhaar-Vriezenveensewijk? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en is al verkrijgbaar voor €67,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is zeer handig om zonnewarmte buiten te houden. Ook biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je bijzonder veel verschillende soorten. Via deze website delen we een gratis keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze vind je gemiddelde tarieven en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Westerhaar-Vriezenveensewijk (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-westerhaar-vriezenveensewijk

Zonnescherm laten plaatsen in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Westerhaar-Vriezenveensewijk via een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het product op de juiste wijze vastgezet wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk soort zonwering past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en meest comfortabele manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Westerhaar-Vriezenveensewijk en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg de nieuwe producten klaar voor het installatiebedrijf. De montage-specialist plaatst het knikarmscherm of de lamellen zoals besproken. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Westerhaar-Vriezenveensewijk is de meest efficiënte manier om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel producten zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel materialen en afmetingen. De kosten variëren tussen de €200 – €2650. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest moderne keuzes.

Adviezen over terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Dankzij de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft jouw terras optimaal begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek onder het raam. Noemenswaardig: het doek moet je direct inklappen bij harde wind. De tarieven komen uit tussen de €875 tot zo’n €2075.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Koopgids uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij grotere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De tarieven komen uit tussen de €375 tot wel €1350.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Westerhaar-Vriezenveensewijk is zeer geschikt als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De normale tarieven variëren tussen de €275 tot zo’n €1000.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

De beste rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De redenen zijn duidelijk: ze hebben een hoog gebruikersgemak, simpel op te meten en te monteren, je hebt minder last van geluid, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Evenzeer dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 producten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De totale investeringen komen uit tussen de €300 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op de ambiance van het gebouw. Behalve dit model heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €700 tot zo’n €1700.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een fijne temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Westerhaar-Vriezenveensewijk: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Ook kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De minimale investeringen bedragen tussen de €300 en €800. In het onderstaande stuk bespreken we de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, snel en simpel aan te brengen, simpel af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende prints en kleuren. wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Ze verkopen verschillende types zoals transparante, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties variëren tussen de €62,50 en €165.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Westerhaar-Vriezenveensewijk: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en karaktervolle uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met een tarief van €100 tot €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €47,5 tot zo’n €150.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Westerhaar-Vriezenveensewijk: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten aanzienlijk veel systemen en materialen als bijvoorbeeld stof, kunststof, bamboe, hout, PVC. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Verwacht tarieven van €80 oplopend tot €240.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten die worden gemaakt van stof, aluminium, hout, bamboe, kunststof. Toe te passen voor grote ramen en sluiten goed aan op een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij circa €50 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Westerhaar-Vriezenveensewijk voor een unieke uitstraling

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals dakramen, vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen. Noemenswaardig: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijsverwachtingen beginnen bij €410 en kunnen oplopen tot €940.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Westerhaar-Vriezenveensewijk zorgen voor frisse lucht in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, rolhor, inzethor, plissé hor, voorzethor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De investeringen beginnen bij circa €85. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €625.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, valraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 hangen af van velerlei onderdelen: het soort product, het gewenste materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de manier van bedienen. In het overzicht hierna tonen wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Westerhaar-Vriezenveensewijk in juni 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€815 – €2200
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€370 – €1500
Screens3 – 4 meter breed€255 – €1175
Rolluik300 – 450 cm breed€310 – €1300
Rolgordijn120 x 100 cm€50 – €140
Lamellen250 x 250 cm€55 – €215
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €220
Plisségordijnen150 cm breed€120 – €380
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Overijssel.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan flink wat merken met een uitstekend aanbod. Elke leveranciers heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Westerhaar-Vriezenveensewijk. In het schema hieronder bekijk je een aanvulling op de grootste merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Hubo, Gamma, IKEA & Formido, FonQ, Wehkamp, Kwantum, Leen Bakker.
 • Zie ook: Deponti, Roma, Toppoint, Husol, Weinor, Novoferm & Swela, Dickson, Copaco, Schlappi, Lumenguard, Milano.

Zoek zonwering experts in de regio Twenterand

Goedkope zonwering kopen in Westerhaar-Vriezenveensewijk? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder vergelijk je contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kunnen ze je advies geven. Op dit portaal vind je ook montagebedrijven en winkels in Reutum, Geesteren en Vriezenveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We vertellen graag wat meer over de beste zonweringssystemen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. We onderscheiden diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Buitenjaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, jouw specifieke wensen en je budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, vormen en afmetingen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Westerhaar-Vriezenveensewijk?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De gemiddelde kosten bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Buitenscreens €230 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1000. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €825). Een instap-rolluik kost €495. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €270 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €775). Overige soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €125 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, het inmeten (afmetingen), bediening, materiaalgebruik, kleur en plaatsingskosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Westerhaar-Vriezenveensewijk?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage en inmeetservice in Westerhaar-Vriezenveensewijk. In die situaties komt een ervaren installateur die de gevels en raamkozijnen bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner het systeem juist bevestigen. Zo geniet je altijd van ideale zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Handmatige bediening met slinger of band is werkbaar, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (draaiknop, afstandsbediening, handzender, mobiele app) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In de zomerperiode met warm zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De onkosten van smart rolluiken & schermen starten bij €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7676

Plaats een reactie