Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Mariaparochie vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Mariaparochie? Zonwering heb je voor buiten en binnen en kan je al kopen vanaf €95,00. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest doeltreffend om de zon buitenshuis te houden. Daarbij realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je ontzettend veel afzonderlijke producten. Via onze site geven we een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. In aanvulling daarop bieden we een kostenindicatie en een tabel met regionale zonwering specialisten in Mariaparochie en omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-mariaparochie

Zonnescherm laten plaatsen in Mariaparochie

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Mariaparochie via een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent dan verzekerd dat het geheel volgens de documentatie vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk bedrijven die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk model past bij jouw wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de jaloezieën. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoelen, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De eenvoudigste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Mariaparochie en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. De montage-specialist levert de screens of de houten jaloezieën zoals gewenst. Loop na of het netjes is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Zonnewering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Mariaparochie

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Mariaparochie werkt het beste om je woning wat te verkoelen. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige systemen zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende materialen en afmetingen. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €200 t/m €2525. In onderstaande alinea delen we veel info over de meest gekozen toepassingen.

Handige terrasschermen / knikarmschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. D.m.v. 2 uitstraai-knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Advies: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De verwachte prijzen bedragen tussen de €875 tot €2225.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om de zon buitenshuis te houden. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Erg handig bij hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijsindicaties komen uit tussen de €375 tot wel €1300.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Adviezen over screens

Screens op maat laten maken in Mariaparochie is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €250 – €1200.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Eveneens heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 mogelijkheden: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De totale investeringen liggen tussen de €300 – €1225 voor rolluiken bestellen in Mariaparochie.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Altijd met goede garantie.

Het comfort van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het systeem bestaat uit een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op de sfeer van het gebouw. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte kosten komen uit tussen de €600 t/m €1725.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Mariaparochie: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Dit maakt de kans kleiner dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties variëren tussen de €360 – €800. In de onderstaande keuzegids behandelen we de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos te installeren, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere dessins en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Je hebt allerlei soorten zoals elektrische, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, transparante, lichtdoorlatende en een duo rolgordijn. De prijsindicaties komen uit tussen de €65,00 – €170.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Mariaparochie: heel simpel zelf te installeren.
 • Te koop in allerlei stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en huiselijke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan prijsindicaties van €90 tot €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan prijsindicaties van €52,5 oplopend tot €155.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Mariaparochie: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel dessins en materialen als bijv. aluminium, PVC, kunststof, stof, bamboe. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met een prijskaartje van €75 tot +/- €280.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. pvc, bamboe, stof, kunststof, aluminium. Geschikt voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Mariaparochie inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn eyecatchers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg trendy, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen, ronde ramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De tarieven beginnen bij €450. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €960.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Mariaparochie zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, rolhor, plissé hor, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant houdt kleine dieren buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten beginnen bij zo’n €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €675.

 • Breed inzetbaar: vast raam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, valraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De leukste raamdecoratie voor elk raam of deur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op vrijdag, 30 september 2022 zijn afhankelijk van een aantal keuzes: de productcategorie, materiaalgebruik, de afmetingen en afwerking plus bediening. Hieronder verstrekken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Mariaparochie in september 2022.

ZonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€800 – €2225
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€395 – €1450
Screens300 cm – 400 cm breed€260 – €1200
Rolluiktot 4,5 meter breed€330 – €1450
Rolgordijn120 x 100 cm€45 – €165
Lamellen200 x 180 cm€80 – €215
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €280
Plisségordijnen130 cm breed€115 – €350
Verwachte kosten zonnewering met montage in de Provincie Overijssel.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers die je in je vergelijking kan meenemen. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Mariaparochie. In de volgende tabel verstrekken we details over de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hornbach, Praxis, Hubo & Kwantum, Formido, FonQ, Bol.com, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Weinor, Roma, Husol, Toppoint, Deponti, Bece en Milano, Copaco, Lumenguard, Dickson, Sunway, Swela.

Zonwering experts in regio van Tubbergen

Goedkope zonwering kopen in Mariaparochie? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder tref je namen en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker ontdek je ook installatiepartners en verkopers in Rossum, Harbrinkhoek en Saasveld.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Harizon Zonwering en RolluikenBroekerheide 127609 TTAlmelo
Record Biljarthandel en ZonweringenMeidoornhof 1037621 CKBorne
HULS Kleur en InterieurAanslagsweg 207622 LDBorne
Aannemersbedrijf Holtkamp Bouw BVTwentepoort Oost 587609 RGAlmelo
Blancozon-ZBA Zonwering en RolluikenBerkelstraat 1/B7607 PKAlmelo
Samenvatting van zonwering leveranciers in Tubbergen (september 2022).

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest gekochte zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre of Terras
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Er zijn veel soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Shutters.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De perfecte zonnewering voor jouw woning realiseer je door te kijken naar: de breedte van de ramen, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in praktisch alle kleuren, materiaaltypes en prijzen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Mariaparochie?

De onkosten voor zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De normale prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Zonnescreens €235 per raampartij. In het geval van een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €750). Een gemiddeld rolluik kost €475. Voor jaloezieën betaal je zo’n €250 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €790). Gunstiger geprijsde producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €105 per raam). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar het type / model, het inmeten (afmetingen), bediening, het soort materiaal, kleuren en montage.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Mariaparochie?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Mariaparochie. Er komt dan een lokale montagepartner die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Hierna zal de montagepartner het product op de juiste manier vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je de standaard handmatige bediening, handzender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is op zich ok, toch kan het makkelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar) is ideaal omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken en schermen starten bij €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 7614

Plaats een reactie