Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rossum vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Rossum? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en is er al vanaf €87,50. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is zeer handig om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Meestal biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit bijzonder veel verschillende producten. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een praktische keuzegids waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens geven we de geschatte kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Rossum en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Minder last van inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-rossum

Zonnescherm laten plaatsen in Rossum

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Rossum door een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het scherm volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe vakmannen in de gemeente. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type product aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Automatische of handbediening?

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en praktische oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Rossum en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor het montageteam. De specialist monteert de screens of de plissés zoals gewenst. Test of de totale constructie correct is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Rossum

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Rossum werkt het beste om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere systemen zoals met name rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €500 tot €2850. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest bekende keuzes.

Handige terrasschermen & knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Met behulp van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw bij het raam. Let op: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De prijsindicaties komen uit tussen de €925 t/m €2175.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Adviezen over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Daardoor heb je op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De kosten liggen tussen de €375 tot wel €1225.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Rossum is zeer geschikt als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, van buiten naar binnen gaat niet. Voorwaarden: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale prijzen variëren tussen de €200 en €1050.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De tarieven bedragen tussen de €320 tot zo’n €1200 voor rolluiken bestellen in Rossum.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Het gemak van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). In de basis is het een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Ze geven een boost aan het karakter van van de woning. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte kosten liggen zo tussen de €620 tot zo’n €1650.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een koele temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Rossum: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten liggen tussen de €300 – €900. In het bijgaande stukje vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is betaalbaar, probleemloos te installeren, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in praktisch alle soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan verschillende varianten zoals elektrische, transparante, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €65,00 en €155.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rossum: eenvoudig zelf te installeren.
 • Assortiment in allerlei stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen bieden een speelse en huiselijke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie een tarief van €115 tot €300.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met onkosten van €62,5 tot €185.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Rossum: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel dessins en materialen zoals o.a. hout, aluminium, bamboe, stof, PVC. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht een prijskaartje van €65 oplopend tot €270.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals pvc, hout, aluminium, kunststof, bamboe. Geschikt voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kostprijzen beginnen bij circa €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Rossum inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, uitzetramen, dakramen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn niet goedkoop! De kostprijzen beginnen bij zo’n €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €900.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Rossum zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, voorzethor, hordeur, inzethor, hor met scharnier, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt wel kiezen voor een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen en vliegen buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties beginnen bij circa €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €600.

 • Te monteren op: vast raam, uitzetraam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen per e-mail

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van velerlei onderdelen: het soort product, het materiaal, de grootte van het systeem en de bediening. In het volgende schema vergelijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Rossum in juni 2024.

ZonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€870 – €2175
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€385 – €1550
Screens1 – 4 meter breed€260 – €1200
Rolluiktot 4,5 meter breed€280 – €1200
RolgordijnTot 250 cm breed€60 – €155
Lamellen100 x 250 cm€60 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €220
Plisségordijnen160 cm breed€100 – €310
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Overijssel.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Ieder merk heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Rossum. In de tabel hieronder bekijk je een aanvulling op de meest bekende merken. Op basis daarvan hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, IKEA, Gamma, Hubo & Kwantum, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Bol.com.
 • Check ook: Weinor, Bece, Novoferm, Roma, Deponti, Husol en Dickson, Copaco, Lumenguard, Schlappi, Swela, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Dinkelland

Goedkope zonwering kopen in Rossum? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna vind je adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website vind je ook montagepartners en showrooms in Beuningen, Saasveld en Denekamp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met jouw interieurstijl. We geven nu een toelichting op de meest gekochte zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras & Serre
In de zomerperiode kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Bekijk snel meer details over: Houten jaloezieën.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat je het kunt kopen in diverse kleuren, stoffen en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Rossum?

De tarieven van zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte prijzen bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €550. Zonnescreens €290 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm betaal je ongeveer €1150. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €825). Een normaal rolluik kost €460. Voor jaloezieën betaal je zo’n €285 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €750). Overige gordijnen voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €145 op basis van één kozijn). De totale tarieven zijn afhankelijk van; type systeem, de noodzakelijke afmetingen, handmatige of elektrische bediening, type materiaal, kleur en installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Rossum?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Rossum. Dan komt er een gediplomeerde montagepartner die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een expert het model op de juiste manier aanbrengen. Op die manier ben je zeker van uitstekende zonnewering, garantie en service en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met slinger is voldoende, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon op het raam schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5328, 7596

Plaats een reactie