Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schin op Geul vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Schin op Geul? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is er al vanaf €92,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Meestal biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit de wereld aan verschillende modellen. Via onze site geven we een complete gids waar we alle soorten systemen behandelen. Op dezelfde wijze check je gemiddelde tarieven en namen van regionale zonwering specialisten in Schin op Geul en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-schin-op-geul

Zonnescherm laten plaatsen in Schin op Geul

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Schin op Geul middels een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het geheel op de goede manier gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je razendsnel bedrijven die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk type systeem je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, de privacy verbeteren, inbraken beperken, extra schaduw, lichtinval beter controleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en meest comfortabele oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Schin op Geul en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De monteur levert het knikarmscherm of de jaloezieën zoals gewenst. Test of het product goed is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Schin op Geul

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Schin op Geul werkt erg goed om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige toepassingen zoals met name rolluiken werken inbraakwerend en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei vormen en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €500 tot €2675. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de meest moderne keuzes.

Meer informatie over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo is er een vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek rondom de ramen. Advies: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte kosten variëren tussen de €900 tot zo’n €2225.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €325 – €1225.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in Schin op Geul is het beste advies als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €300 tot wel €1000.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De redenen zijn duidelijk: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren ook heel goed. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Tegenwoordig heb je 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De verwachte prijzen schommelen tussen de €290 – €1400 voor rolluiken bestellen in Schin op Geul.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het bestaat uit een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Ze geven een boost aan het karakter van van (bedrijfs)panden. Behalve dit model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De prijsindicaties komen uit tussen de €640 – €1775.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Schin op Geul: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De minimale investeringen komen uit tussen de €360 en €975. In deze koopgids bespreken we de veelbesproken producten.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, simpel te plaatsen, simpel af te rollen en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn te bestellen in praktisch alle dessins en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt allerlei soorten zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, verduisterende, elektrische, transparante, dakraam en speciale duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €62,50 en €165.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schin op Geul: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen geven een knusse en landelijke uitstraling aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Ook helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan een tarief van €110 tot +/- €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. In de winkel vind je meerdere uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €50 tot zo’n €175.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Schin op Geul: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Leveranciers bieden ontzettend veel soorten en materialen als o.a. aluminium, hout, stof, PVC, bamboe. Via de houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Denk aan prijsindicaties van €72,5 tot zo’n €210.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes van materialen zoals stof, kunststof, pvc, aluminium, hout. Handig voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten starten bij om en nabij de €50 en bedragen voor een luxe model zo’n €195.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Schin op Geul op maat

Shutters zijn luxe binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg gewild, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen, valramen, schuiframen. Disclaimer: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen starten vanaf €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €920.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Schin op Geul zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, inzethor, hor met scharnier, lamellenhor, voorzethor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: horren hebben geen zonwerend effect. Je zou kunnen informeren naar een combinerende duo-plissé hor. Dit type houdt vliegen, muggen en insecten buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen starten vanaf €65 en bedragen voor een luxe model zo’n €675.

 • Breed inzetbaar: vast raam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei keuzes: het type model, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het volgende schema bieden wij de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Schin op Geul in juni 2024.

Soort zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2200
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€380 – €1525
Screens3 – 4 meter breed€280 – €1100
Rolluik200 cm – 400 cm breed€305 – €1450
Rolgordijn100 x 150 cm€65 – €150
Lamellen200 x 200 cm€80 – €205
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €250
Plisségordijnen100 x 150 cm€125 – €350
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Limburg.

Vergelijk merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Schin op Geul. In het overzicht hierna bieden wij details over de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: producten zijn geschikt voor o.a. dakramen, serres en draai- en kiepramen.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, Hubo, Karwei, IKEA & Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Formido, Kwantum.
 • Overige merken: Weinor, Deponti, Husol, Novoferm, Bece, Toppoint en Schlappi, Sunway, Swela, Lumenguard, Copaco, Milano.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Valkenburg aan de Geul

Goedkope zonwering kopen in Schin op Geul? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder bespreken we bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site check je ook fabrikanten en verkooppunten in Vijlen, Scheulder en Lemiers.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft weer andere vitrage nodig die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We geven je nu een verdieping in de beste soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Er zijn veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Knikarmscherm.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, hoe jouw tuin is ingericht, de staat van de gevels en het kozijn en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Schin op Geul?

De onkosten voor zonwering zijn voor iedereen anders. De standaard kosten hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Screens €215 per raampartij. Bij een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1175. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €850). Een gemiddeld rolluik kost €470. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €275 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €790). Overige producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (verkrijgbaar vanaf €110 per raampartij). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar het type / model, de maximale lengte, de bedieningsopties, het materiaal, designs en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Schin op Geul?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als inmeten en montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Schin op Geul. In dat geval komt in ervaren montagepartner die elk raam / kozijn opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het model fatsoenlijk aanbrengen. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met slinger is op zich ok, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (via een draaiknop, mobiele app, handzender, afstandsbediening) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon doorbreekt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De prijzen van smart rolluiken & screens zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6305

Plaats een reactie