Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zoutelande vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Zoutelande? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. Het is er al vanaf €57,50. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Mogelijk creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Gordijnwinkels hebben tientallen verschillende combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een praktische keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast verstrekken we gemiddelde tarieven en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Zoutelande (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-zoutelande

Zonnescherm laten plaatsen in Zoutelande

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Zoutelande door een betrouwbare zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles op de juiste manier aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk leveranciers in de gemeente. In het volgende stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De eerste vraag is wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Geef de maten door van jouw installatie. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest luxe en effectiefste keuze is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Zoutelande en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Haal de oude zonwering van de muur af en leg de nieuwe producten klaar voor het montageteam. De installateur installeert het knikarmscherm of de duettes zoals gewenst. Toets of het netjes is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Offerte op maat van raambekleders in Zoutelande

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Zoutelande is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Diverse artikelen zoals rolluiken werken inbraakwerend en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is beschikbaar in allerlei prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €375 en €2575. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest populaire oplossingen.

Investeren in knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Met behulp van de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Advies: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De prijzen bedragen tussen de €900 – €2175.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Handig voor grote ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €325 t/m €1250.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Waarom kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Zoutelande is ideaal als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijzen bedragen tussen de €200 t/m €1175.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Handige rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 producten: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €360 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Zoutelande.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Offerte voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen of restaurants. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €640 en €1800.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Zoutelande: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit verkleint de kans dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Tevens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen variëren tussen de €320 tot €825. In het boxje hieronder delen we veel info over de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig aan te brengen, simpel af te rollen en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in diverse designs en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er bestaan verschillende varianten zoals verduisterende, kiepkantelraam, transparante, elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €60,00 tot €150.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zoutelande: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en rustieke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €115 tot zo’n €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €52,5 tot €165.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Zoutelande: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel kleuren en materialen zoals bijv. bamboe, stof, PVC, kunststof, hout. Door de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met een prijskaartje van €67,5 tot €200.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten gefabriceerd van o.a. bamboe, pvc, stof, hout, aluminium. Geschikt voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De investeringen beginnen bij €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Zoutelande direct van de fabriek

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds houden de zon perfect buiten, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals vaste ramen, valramen, uitzetramen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen beginnen bij zo’n €440. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €910.

 • Duurzaam product.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Zoutelande zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, lamellenhor, rolhor, inzethor, voorzethor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit model weert ongedierte en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen starten vanaf €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €675.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, draairaam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De perfecte raamdecoratie voor elke woning

Snel een aanbieding van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. allerlei zaken: het soort product, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en de manier van bedienen. Hieronder vergelijk je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Zoutelande in mei 2024.

Type zonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€835 – €2150
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€365 – €1500
Screens200 cm – 400 cm breed€290 – €1025
Rolluik3 – 4 meter breed€295 – €1350
Rolgordijn100 x 150 cm€55 – €160
Lamellen100 x 50 cm€45 – €190
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €220
Plisségordijnen120 cm breed€120 – €350
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief monteren in de Provincie Zeeland.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Zoutelande. In de volgende tabel vergelijk je informatie over de meest gekozen merken. Op basis daarvan kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Karwei, IKEA, Gamma & FonQ, Formido, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com.
 • Ook interessant: Husol, Deponti, Bece, Weinor, Roma, Novoferm & Lumenguard, Swela, Copaco, Milano, Dickson, Sunway.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Veere

Goedkope zonwering kopen in Zoutelande? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hierna bekijk je bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform vergelijk je ook montagepartners en shops in Meliskerke, Oost-Souburg en Koudekerke.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met jouw interieurstijl. We delen nu de beste zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden verschillende type buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Buitenjaloezieën.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw huis kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw woonsituatie en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat je het kunt kopen in verschillende kleuren, designs en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Zoutelande?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De normale kosten vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Zonnescreens €225 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terraszonwering betaal je om en nabij de €1025. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €675). Een normaal rolluik kost €475. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €270 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €830). Alternatieve soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €130 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gewenste producten, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, prints en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Zoutelande?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor montage en inmeetservice in Zoutelande. In die situaties komt een capabele monteur die kozijnen, gevels en ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een montagepartner de producten goed monteren. Met deze klusservice ben je verzekerd van uitstekende zonnewering, garantie en service en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de normale handbediening, afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige zonwering met stang of band is op zich ok, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorkomt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4373, 4374

Plaats een reactie