Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuwland vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Nieuwland? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en kan je al kopen vanaf €52,50. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest effectief om de zon en warmte te weren. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Gordijnwinkels hebben de wereld aan afzonderlijke soorten. Op deze pagina verstrekken we een praktische handleiding waarin we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens vind je de geschatte kosten en een tabel met diverse zonwering specialisten in Nieuwland en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Minder last van inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-nieuwland

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuwland

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuwland door een bekende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker alles juist aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je razendsnel specialisten in de gemeente. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, energie besparen, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en comfortabelste manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Nieuwland en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de monteurs. De monteur levert het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals gewenst. Ga altijd na of alles juist is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Nieuwland

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Nieuwland is praktisch om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel opties zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse kleuren en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €400 tot zo’n €2850. In onderstaande alinea behandelen we de meest verkochte types.

Bestellen van knikarmschermen / terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek onder het raam. Noemenswaardig: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De tarieven bedragen tussen de €850 – €2150.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je krijgt hierdoor op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is ideaal bij vaste ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte tarieven bedragen tussen de €300 tot wel €1275.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Nieuwland is onmisbaar als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek bestaat veelal uit glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale prijzen schommelen tussen de €375 en €1150.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Een aangenaam klimaat met rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn eenvoudig in gebruik, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 mogelijkheden: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De totale investeringen liggen tussen de €350 en €1250 voor rolluiken bestellen in Nieuwland.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Korte info over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Ze beïnvloeden het karakter van van woonhuizen. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven liggen tussen de €730 en €1625.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aantrekkelijke temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Nieuwland: alle soorten voor binnen op een rij

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Tevens is het een toevoeging aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten komen uit tussen de €360 en €900. In het gedeelte hieronder leggen we alles uit over de meest interessante keuzes.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, eenvoudig te plaatsen, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in oneindig veel prints en kleuren. zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt diverse varianten zoals elektrische, waterafstotende, transparante, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De kosten komen uit tussen de €60,00 – €150.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuwland: voor iedereen zelf te installeren.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en authentieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Je moet denken aan prijsindicaties van €110 tot +/- €350.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je allerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan kosten van €52,5 oplopend tot €180.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Eenvoudige montage (zonder boren).
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Nieuwland: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Het aanbod bestaat uit tientallen dessins en materialen als bijvoorbeeld bamboe, kunststof, aluminium, PVC, stof. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de gewenste lichtinval en privacy. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan onkosten van €77,5 tot +/- €240.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. pvc, kunststof, bamboe, stof, aluminium. Toe te passen voor grote ramen en passen perfect bij een modern en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijzen starten bij om en nabij de €55 en bedragen voor een luxe model zo’n €185.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuwland met exclusieve afwerking

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds houden de zon perfect buiten, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten starten bij gemiddeld €410. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €860.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Nieuwland bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, rolhor, voorzethor, hor met scharnier, plissé hor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Dit type houdt insecten buitenshuis en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kosten starten vanaf €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €550.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, schuifraam, vast raam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere keuzes: het soort product, materiaalgebruik, de maximale lengte en de bedieningsopties. Hierna delen we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Nieuwland in april 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€870 – €2100
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€350 – €1475
Screens1 – 4 meter breed€290 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€285 – €1275
Rolgordijn100 x 150 cm€70 – €145
Lamellen100 x 250 cm€55 – €195
Jaloezieën150 x 250 cm€80 – €220
Plisségordijnen150 x 100 cm€100 – €330
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Utrecht.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Nieuwland. In het overzicht hierna bekijk je een overzicht met de populairste merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: o.a. verduisterende en transparante rolgordijnen en insectenhorren.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Hornbach, Gamma, Karwei & Leen Bakker, Formido, Kwantum, Wehkamp, FonQ.
 • Andere merken: Bece, Weinor, Roma, Husol, Toppoint, Deponti en Milano, Copaco, Swela, Schlappi, Sunway, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio Vijfheerenlanden

Goedkope zonwering kopen in Nieuwland? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf in de regio? Hierna tonen wij contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website ontdek je ook installateurs en verkooppunten in Ameide, Leerbroek en Hoogblokland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest ideale buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Men verkoopt verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, vormen en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Nieuwland?

De investingen in zonwering zijn weer anders per woning. De normale kosten helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €575. Zonnescreens €265 op basis van één kozijn. Kies je voor een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1000. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €800). Een normaal rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €265 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €815). Alternatieve gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €130 op basis van 1 raam). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het type / model, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, het materiaal, vormen / kleuren en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Nieuwland?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Nieuwland. In die situaties komt een gespecialiseerde monteur die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de monteur de zonwering goed installeren. Dankzij deze service geniet je van effectieve zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met een handslinger is acceptabel, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, mobiele app) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4243, 4245

Plaats een reactie