Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Vlaardingen vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Vlaardingen? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €72,50. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je enorm veel afzonderlijke systemen. Op dit platform doorzoek je een praktische handleiding waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze verstrekken we gemiddelde kosten en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Vlaardingen en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-vlaardingen

Zonnescherm laten plaatsen in Vlaardingen

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Vlaardingen door een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het product juist gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig bedrijven in de gemeente. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, extra schaduw, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het product. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en handigste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Vlaardingen en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg ruimte is voor de montagepartner. De installateur levert het zonnescherm, markiezen of de plissés zoals jij dat wilt. Toets of de totale constructie correct is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Vlaardingen

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Vlaardingen is praktisch om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Meerdere toepassingen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende materialen en maten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 tot zo’n €2750. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest praktische producten.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. D.m.v. de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Hiermee blijft de ruimte gewoon beloopbaar en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Let op: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte tarieven bedragen tussen de €800 t/m €2050.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Ontdek het gemak van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Zeer praktisch bij grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €325 tot zo’n €1250.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Vlaardingen is zeer geschikt als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijsindicaties schommelen tussen de €350 t/m €1200.

 • Bedekt het hele raam.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De kosten bedragen tussen de €300 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Vlaardingen.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Tips voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een houten of aluminium geraamte waarover een doek wordt gelegd. Markiezen veelvuldig toegepast bij sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan het karakter van van het huis. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De kosten bedragen tussen de €690 en €1975.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Vlaardingen: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen komen uit tussen de €370 en €950. In de onderstaande keuzegids beoordelen we de meest gekochte modellen.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, makkelijk op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kan je bestellen in diverse kleurtjes en motiefjes zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt diverse modellen zoals dakraam, waterafstotende, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €65,00 tot €190.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Vlaardingen: voor iedereen zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in diverse stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen geven een warme en huiselijke uitstraling aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan kosten van €100 tot zo’n €350.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Zelf online samenstellen voor maatwerk.
 • Goed te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Er zijn diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Voorzie kosten van €50 tot zo’n €180.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Vlaardingen: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een trekkoord. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel vormen en materialen zoals aluminium, stof, bamboe, hout, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën bepaal je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op een prijs van €80 tot wel €280.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals stof, bamboe, aluminium, kunststof, pvc. Perfect voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven beginnen bij €60. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €195.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Vlaardingen voor jouw woning

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze zijn overal toepasbaar en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen, vaste ramen, valramen, dakramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De kosten beginnen bij zo’n €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €920.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Vlaardingen geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, hordeur, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De kostprijzen starten vanaf €77,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €725.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, valraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke smaak

Deze week diverse aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn afhankelijk van verschillende aspecten: de productcategorie, de materiaalsoort, de afmeting en de bedieningsopties. In de onderstaande tabel vergelijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Vlaardingen in juli 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2000
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€365 – €1400
Screens2 – 4 meter breed€270 – €1025
Rolluik300 – 400 cm breed€325 – €1300
Rolgordijn150 x 250 cm€60 – €165
Lamellen200 x 180 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€65 – €250
Plisségordijnen160 cm breed€105 – €350
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke aanbieder heeft zo zijn kenmerken en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Vlaardingen. In de tabel hierna bieden wij details over de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Karwei, Hornbach, IKEA en Leen Bakker, Kwantum, Formido, FonQ, Bol.com.
 • Ook interessant: Husol, Roma, Bece, Deponti, Weinor, Toppoint & Copaco, Swela, Milano, Lumenguard, Sunway, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Vlaardingen

Goedkope zonwering kopen in Vlaardingen? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna bespreken we bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de regio. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Via dit platform check je ook monteurs en showrooms in Maassluis, Rotterdam en Barendrecht.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest gekozen zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Check ook aanvullende info over:

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: het soort raam, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in meerdere kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Vlaardingen?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De actuele tarieven helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Zonnescreens €255 per raam / kozijn. Bij een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1225. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €850). Een standaard rolluik kost €475. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 per raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €815). Voordelige binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €115 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, prints en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Vlaardingen?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Vlaardingen. Hierbij komt een deskundige vakman die de raampartij inmeet bij je thuis. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het model op de goede manier monteren. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met slinger of band werkt in de basis mooi, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (via een handzender, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon hevig schijnt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken of screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3130, 3131, 3132, 3133, 3134, 3135, 3136, 3137, 3138

Plaats een reactie