Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Enumatil vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Enumatil? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De tarieven starten bij zo’n €92,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is ideaal om de zon en warmte te weren. Ook win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig geweldig veel diverse modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een gratis keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij check je de huidige tarieven en adressen van erkende zonwering specialisten in Enumatil (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-enumatil

Zonnescherm laten plaatsen in Enumatil

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Enumatil via een bekende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het product goed vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je gemakkelijk leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Opties voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Enumatil en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De specialist monteert de screens of de duettes op de gewenste manier. Toets of de totale constructie correct is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Steeds vaker bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Enumatil

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Enumatil werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende systemen zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende designs en zowel met handmatige als automatische bediening. Houd rekening met kosten tussen de €325 en €2825. In de keuzegids hieronder delen we veel info over de meest handige systemen.

Offerte voor knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Via de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Disclaimer: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De normale tarieven variëren tussen de €825 – €2000.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft plaatselijk veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Handig voor grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De tarieven komen uit tussen de €325 en €1225.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Enumatil komt perfect tot z’n recht als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Let op: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De kosten schommelen tussen de €350 tot zo’n €1150.

 • Compact en elegant systeem.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 toepassingen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De normale prijzen komen uit tussen de €310 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Enumatil.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

De beste markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het is eigenlijk een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van sfeervolle woningen. Ze dragen bij aan het karakter van van het pand. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De totale investeringen bedragen tussen de €710 – €1700.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een comfortabele temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Enumatil: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten variëren tussen de €310 – €800. In deze koopgids bespreken we de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, gemakkelijk aan te brengen, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je bestellen in talloze kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan allerlei types zoals waterafstotende, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De onkosten liggen tussen de €50,00 – €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Enumatil: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen bieden een speelse en rustieke ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met een tarief van €110 tot wel €300.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op prijsindicaties van €57,5 tot €150.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Enumatil: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. Je kunt kiezen uit mega veel modellen en materialen zoals o.a. stof, aluminium, kunststof, hout, PVC. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Voorzie kosten van €75 oplopend tot €210.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën die worden gemaakt van hout, bamboe, kunststof, stof, pvc. Ideaal voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten starten vanaf €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €205.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Enumatil voor jouw woning

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals dakramen, uitzetramen, ronde ramen, vaste ramen, valramen, draaikiepramen. Advies: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties beginnen bij zo’n €460. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €860.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Enumatil bieden frisse lucht in de woning en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: plissé hor, voorzethor, rolhor, inzethor, lamellenhor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen starten bij om en nabij de €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €575.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, vast raam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De tofste raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang gratis 3 aanbiedingen per e-mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd via diverse keuzes: de productcategorie, materiaalgebruik, de grootte (lengte en breedte) en afwerking plus bediening. Hieronder tref je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Enumatil in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmschermtot 6 meter breed€845 – €2350
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€375 – €1375
Screenstot 4 meter breed€255 – €1100
Rolluik300 – 450 cm breed€315 – €1250
Rolgordijn150 x 100 cm€60 – €155
Lamellen250 x 150 cm€50 – €215
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €250
Plisségordijnen100 x 200 cm€110 – €350
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke leveranciers heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Enumatil. In het volgende schema tref je een overzicht met de meest verkochte merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach & Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp, Formido.
 • Andere merken: Deponti, Roma, Weinor, Toppoint, Husol, Novoferm & Swela, Sunway, Dickson, Milano, Schlappi, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Westerkwartier

Goedkope zonwering kopen in Enumatil? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder vergelijk je bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Wellicht kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website vind je ook installateurs en shops in Garmerwolde, Oldekerk en Noordhorn.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de meest verkochte buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Opties voor terras & serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Rolgordijnen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De juiste zonnewering in jouw individuele situatie komt tot stand door: de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw woonsituatie en hoeveel je maximaal wilt investeren. Het fijne van binnenzonnewering is dat het te koop is in een groot aantal kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, zorgt voor net wat meer schaduw, maar is wel meer zichtbaar (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Enumatil?

De verwachte prijzen van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige prijzen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Screens €235 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1200. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €600). Een standaard rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €835). Alternatieve producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te verkrijgen vanaf €120 per raam / kozijn). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar het product, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, kleuren en prints en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Enumatil?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Enumatil. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele installateur die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de vakman het systeem op de juiste manier installeren. Zo geniet je altijd van ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang werkt prima, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In de zomerperiode met warm zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9811, 9812

Plaats een reactie