Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Garmerwolde vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Garmerwolde? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €70,00. Goede buitenzonwering als een markies is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. In veel situaties realiseert een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit bijzonder veel verschillende combinaties. Op dit platform verstrekken we een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze check je een indicatie van de kosten en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Garmerwolde en omliggende plekken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-garmerwolde

Zonnescherm laten plaatsen in Garmerwolde

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Garmerwolde door een goed aangeschreven zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat de installatie goed aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig experts in de gemeente. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakspecialist

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk type zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en leukste mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Garmerwolde en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installatie van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. De specialist levert het zonneschermen of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Toets of het product goed is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonnewering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Garmerwolde

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Garmerwolde is praktisch om warmte in huis te voorkomen. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige opties zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende prints en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €475 tot €2700. In het stukje hierna beoordelen we de meest praktische toepassingen.

Handige knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Door middel van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij de muren. Advies: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De verwachte kosten komen uit tussen de €925 t/m €2100.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Handmatige of elektrische bediening.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is heel geschikt voor grotere ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijzen liggen tussen de €450 t/m €1225.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Garmerwolde is het beste advies als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De screendoeken bestaan uit polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De prijsindicaties bedragen tussen de €250 en €1025.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Te integreren in het kozijn.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Eveneens werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale tarieven schommelen tussen de €360 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in Garmerwolde.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Schrikt inbrekers af.

Genieten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij jaren 30 woningen. Ze geven een boost aan de ambiance van huizen. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De kosten schommelen tussen de €620 en €1750.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een koele temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Garmerwolde: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bovendien kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De minimale investeringen komen uit tussen de €340 tot €800. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de meest geplaatste toepassingen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, moeiteloos te plaatsen, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in verschillende kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan verschillende varianten zoals verduisterende, elektrische, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende, transparante en speciale duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €62,50 – €180.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Garmerwolde: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en landelijke ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht prijsindicaties van €110 tot €400.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: assortiment, info en prijzen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met prijsindicaties van €55 tot €170.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Garmerwolde: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een ophaalsysteem. Leveranciers bieden gigantisch veel modellen en materialen als o.a. hout, bamboe, aluminium, PVC, kunststof. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met een prijs van €65 tot wel €240.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals bamboe, stof, kunststof, aluminium, hout. Handig voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een modern en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten vanaf €60. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €200.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Garmerwolde met exclusieve afwerking

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, uitzetramen, valramen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen starten bij gemiddeld €430 en kunnen oplopen tot €860.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Garmerwolde zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, voorzethor, plissé hor, hordeur, inzethor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: horren werken niet als zonnewering. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit model houdt muggen en vliegen buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €80. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €650.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, vast raam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Ontvang gratis 3 aanbiedingen in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden gecalculeerd via verschillende onderdelen: het soort systeem, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hierna tonen wij de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Garmerwolde in juli 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€820 – €2350
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€375 – €1575
Screens300 cm – 400 cm breed€275 – €1150
Rolluik300 – 400 cm breed€285 – €1375
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €165
Lamellen100 x 250 cm€55 – €190
Jaloezieën150 x 100 cm€65 – €210
Plisségordijnen100 x 130 cm€100 – €300
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Elke montagepartner heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Garmerwolde. In de volgende tabel vind je een toelichting op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Praxis, IKEA, Gamma & Wehkamp, Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Formido.
 • Check ook: Novoferm, Toppoint, Bece, Weinor, Deponti, Husol & Schlappi, Swela, Lumenguard, Dickson, Milano, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Groningen

Goedkope zonwering kopen in Garmerwolde? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hieronder verstrekken we bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kunnen ze je advies geven. Op deze site ontdek je ook montagepartners en verkooppunten in Woltersum, Noordhorn en Sint Annen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel behoeft een vitrage die perfect past bij de uitstraling van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest praktische zonwering types per ruimte.

 • Keuken: zoek een goede combinatie tussen praktisch en mooi.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Terras of Serre
In de de zomermaanden kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Bekijk snel meer details over: Binnenzonwering.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest ideale zonnewering komt tot stand door: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te verkrijgen is in diverse kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Garmerwolde?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De actuele onkosten tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Buitenscreens €235 per raam. Bij een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €800). Een normaal rolluik kost €495. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €835). Budget opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €135 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de maximale breedte, soort bediening, het materiaal, kleuren en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Garmerwolde?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Garmerwolde. Hierbij komt er een capabele vakman die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Vervolgens kan de installateur de producten fatsoenlijk vastzetten. Met deze klusservice geniet je van fantastische zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met een handslinger werkt in de basis mooi, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (middels een handzender, afstandsbediening, mobiele app, draaiknop) is steeds meer in opkomst omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon gaat schijnen gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9798

Plaats een reactie