Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Grijpskerk vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Grijpskerk? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. Het is er al vanaf €92,50. Buitenzonwering zoals een zonnescherm is zeer handig om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Vaak biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit ontzettend veel afzonderlijke producten. Op deze pagina vind je een handig stappenplan waar we alle soorten systemen behandelen. Daarbij bekijk je gemiddelde kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Grijpskerk en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-grijpskerk

Zonnescherm laten plaatsen in Grijpskerk

Ben je zelf niet handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Grijpskerk via een goed aangeschreven zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het scherm op de juiste manier vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig specialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en praktische manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Grijpskerk en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De montage-specialist hangt het zonneschermen of de plissés zoals besproken. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Grijpskerk

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Grijpskerk wordt met name toegepast om de zon en warmte te weren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende toepassingen zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €325 tot zo’n €2750. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest gekozen oplossingen.

Advies over terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Met behulp van de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek om te zitten. Tip: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €900 tot wel €2150.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Veel gekozen bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte kosten komen uit tussen de €425 tot zo’n €1225.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Grijpskerk biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De kosten variëren tussen de €275 en €1025.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden lawaai tegen, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 varianten: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte prijzen bedragen tussen de €290 – €1275 voor rolluiken bestellen in Grijpskerk.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Effecten van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Ze beïnvloeden de uitstraling van (bedrijfs)panden. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De onkosten liggen tussen de €600 tot €1775.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aangename temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Grijpskerk: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt zodat het minder heet wordt in huis. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen komen uit tussen de €320 tot €800. In het boxje hieronder behandelen we de meest interessante producten.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, makkelijk te monteren, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in talloze designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn allerlei soorten zoals verduisterende, waterafstotende, dakraam, transparante, lichtdoorlatende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De tarieven komen uit tussen de €57,50 – €185.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Grijpskerk: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Aanbod in interessante stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen geven een luxueuze en unieke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie prijzen van €95 oplopend tot €300.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Simpel onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan prijsindicaties van €57,5 tot €180.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Grijpskerk: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse dessins en materialen zoals onder andere aluminium, PVC, kunststof, stof, hout. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de gewenste lichtinval en privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Je moet denken aan een kostenplaatje van €72,5 tot €220.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, hout, bamboe, stof, aluminium. Handig voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten starten bij om en nabij de €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Grijpskerk vakkundig gemonteerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn bijzonder, ze verhogen de waarde van jouw woning en een milieuvriendelijke keuze. Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen, schuiframen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €400 en lopen op tot €960.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Grijpskerk bieden frisse lucht in de woning en beschermen tegen vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, inzethor, hordeur, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Je kunt je dan beter verdiepen in een slimme duo-plissé hor. Deze beschermt tegen kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten starten vanaf €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €775.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, draairaam, schuifraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 zijn altijd onderhevig aan meerdere factoren: het soort systeem, materiaalgebruik, de noodzakelijke afmetingen en handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna tonen wij de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Grijpskerk in maart 2024.

Soort zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€840 – €2050
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€370 – €1575
Screens2 – 4 meter breed€240 – €950
Rolluik300 – 450 cm breed€305 – €1275
Rolgordijn150 x 190 cm€65 – €175
Lamellen180 x 180 cm€55 – €205
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €240
Plisségordijnen100 x 150 cm€120 – €370
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Ieder merk heeft zijn voordelen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Grijpskerk. In de onderstaande tabel vergelijk je uitleg over de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei & Formido, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, FonQ.
 • Check ook: Novoferm, Toppoint, Weinor, Deponti, Husol, Bece en Dickson, Lumenguard, Sunway, Copaco, Schlappi, Milano.

Zonwering experts in regio van Westerkwartier

Goedkope zonwering kopen in Grijpskerk? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel tref je bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform bekijk je ook montagepartners en verkopers in Aduard, Pieterzijl en Den Horn.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke kamer heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de meest gekozen zonwering voor buiten en binnen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er bestaan verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of moderne buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Check ook aanvullende info over: Screens.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering voor jouw situatie hangt af van de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, de gevels / kozijnen en hoeveel je maximaal wilt investeren. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in veel kleuren, prints en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, brengt significante verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Grijpskerk?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De verwachte kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €725. Buitenscreens €235 op basis van 1 raam. Bij een zonnescherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1175. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €600). Een gemiddeld rolluik kost €500. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €280 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €790). Overige keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €135 per kozijn). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, kleur en aanlegkosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Grijpskerk?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Houdt wel altijd rekening met het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Grijpskerk. Er komt dan een gediplomeerde professional die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de professional het product volgens de documentatie monteren. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van efficiënte zonnewering, een gunstige garantieperiode en ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig systeem met een handslinger werkt in de basis mooi, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (via een handzender, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 9843

Plaats een reactie