Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Pieterzijl vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Pieterzijl? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €55,00. Degelijke buitenzonwering zoals een knikarmscherm is geschikt om de zon buitenshuis te houden. Mogelijk realiseert een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en geeft je woning ook warme uitstraling. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel verschillende combinaties. Op dit portaal check je een praktische keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. Daarbij check je een indicatie van de kosten en namen van erkende zonwering specialisten in Pieterzijl (werkgebied).

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-pieterzijl

Zonnescherm laten plaatsen in Pieterzijl

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Pieterzijl via een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat het geheel op de juiste manier aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je razendsnel experts die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk soort systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de shutters. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, energie besparingen realiseren, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakkans verminderen, extra schaduw, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De voordeligste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en innovatiefste mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Pieterzijl en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de installateurs. De montage-specialist installeert het zonneschermen of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Test of het netjes is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Pieterzijl

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Pieterzijl wordt gekocht door mensen om warmte in huis te voorkomen. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Meerdere modellen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in talloze designs en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 en €2650. In de koopgids hierna bespreken we de meest bekende toepassingen.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen / terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Middels 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Advies: het scherm moet je direct inklappen bij harde wind. De tarieven liggen zo tussen de €850 en €2100.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale tarieven komen uit tussen de €425 – €1375.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Pieterzijl biedt je design rolluiken voor als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek wordt samengesteld met polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid moet het raam dicht blijven. De prijzen liggen tussen de €225 en €1050.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), op maat te bestellen, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale prijzen liggen tussen de €280 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Pieterzijl.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Altijd met goede garantie.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op een romantische uitstraling van gebouwen. Daarnaast heb je ook het klapmodel en het petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De kosten schommelen tussen de €620 en €1925.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een fijne temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Pieterzijl: alles over inmeten en ophangen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijzen komen uit tussen de €360 en €850. In het onderstaande stuk bespreken we de meest bestelde producten.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, gemakkelijk te monteren, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende dessins en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn diverse modellen zoals kiepkantelraam, dakraam, transparante, elektrische, waterafstotende, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €60,00 tot €165.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Pieterzijl: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en rustieke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €105 tot wel €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met een prijs van €55 tot +/- €160.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Pieterzijl: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. Je kunt kiezen uit mega veel dessins en materialen als bijv. stof, PVC, hout, aluminium, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Wees voorbereid op een kostenplaatje van €77,5 tot zo’n €220.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale panelen die je hebt van kunststof, pvc, stof, hout, aluminium. Geschikt voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De tarieven starten bij gemiddeld €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €180.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Pieterzijl voor een unieke uitstraling

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, vaste ramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €470. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €930.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Pieterzijl zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, plissé hor, lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een intelligente duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kostprijzen starten bij om en nabij de €70 en kunnen oplopen tot €500.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, draairaam, schuifraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Maatwerk raamdecoratie die past bij jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende aspecten: het soort systeem, het materiaal, de grootte van het systeem en het soort bediening. In het volgende schema bieden wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Pieterzijl in juli 2024.

Model zonweringAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€825 – €2375
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€375 – €1275
Screenstot 4 meter breed€275 – €1000
Rolluiktot 4,5 meter breed€330 – €1400
Rolgordijn100 x 150 cm€75 – €140
Lamellen200 x 200 cm€50 – €220
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €210
Plisségordijnen195 cm breed€105 – €340
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je kunt kiezen. Elke winkel heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Pieterzijl. Hieronder bekijk je een overzicht met de meest gekozen merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, IKEA, Hubo, Praxis en Leen Bakker, Formido, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Overweeg ook: Roma, Bece, Novoferm, Deponti, Husol, Weinor en Lumenguard, Sunway, Schlappi, Milano, Swela, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Westerkwartier

Goedkope zonwering kopen in Pieterzijl? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder verstrekken we bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker kom je ook in contact met montagepartners en bedrijven in Den Horn, Visvliet en Niezijl.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke gevel heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest populaire zonweringsmodellen voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Wellicht vind je dit ook interessant: Markiezen.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke situatie is weer verschillend. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte kan jij opzoeken door een check te doen op: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw stijl en smaak en natuurlijk jouw maximale budget. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, motiefjes en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Pieterzijl?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De gemiddelde onkosten vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €575. Screens €230 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1175. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een standaard rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (zo’n €770). Gunstiger geprijsde soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €115 per kozijn). De totale investeringen hangen af van: de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), handmatige of elektrische bediening, het materiaal, motiefjes en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Pieterzijl?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage & inmeetservice in Pieterzijl. Dan komt er een deskundige monteur die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de installateur de zonwering degelijk ophangen. Dankzij deze service profiteer je van ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig model met slinger of band is voldoende, maar het kan simpeler. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, mobiele app) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorbreekt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken en screens starten bij €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9844

Plaats een reactie