Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kommerzijl vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Kommerzijl? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en is al verkrijgbaar voor €85,00. Goede buitenzonwering als een screen is het meest geschikt om je woning koel te houden. Meestal creëert een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of plissés is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je gigantisch veel diverse oplossing. Op dit portaal verstrekken we een praktische handleiding waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Daarnaast doorzoek je de geschatte kosten en een lijst met lokale zonwering specialisten in Kommerzijl en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-kommerzijl

Zonnescherm laten plaatsen in Kommerzijl

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Kommerzijl via een betrouwbare zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat het systeem op de goede manier opgehangen wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via dit platform vind je snel vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Onder andere plaatsing achter het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Opties voor de bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest actuele manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Kommerzijl en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de specialisten. De montage-specialist installeert het zonneschermen of de jaloezieën zoals afgesproken. Controleer of het nieuwe apparaat goed is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Kommerzijl

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Kommerzijl wordt met name toegepast om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele producten zoals het welbekende rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel prints en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €200 t/m €2950. In het volgende hoofdstuk geven we een toelichting op de meest verkochte modellen.

Offerte voor terrasschermen / knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Via de twee knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Noemenswaardig: dit model moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €850 – €2275.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €350 t/m €1275.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Kommerzijl is de perfecte keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en kan je helemaal integreren in een kozijn. Ze worden vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De kosten liggen zo tussen de €375 en €1100.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluiddempend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 varianten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De onkosten schommelen tussen de €340 t/m €1300 voor rolluiken bestellen in Kommerzijl.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Handige markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering met een prachtige uitstraling. Dit is een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van de woning. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De verwachte kosten liggen zo tussen de €670 – €1950.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Het hele jaar door een fijne temperatuur in de woonkamer met buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Kommerzijl: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven variëren tussen de €320 en €925. In de box hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest gekochte types.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos zelf te plaatsen, simpele bediening en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in oneindig veel soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt allerlei soorten zoals elektrische, waterafstotende, transparante, kiepkantelraam, verduisterende, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €62,50 en €150.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kommerzijl: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Te koop in interessante stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen geven een luxe en unieke uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met tarieven van €100 tot zo’n €375.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn meerdere producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht kosten van €47,5 tot wel €170.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Kommerzijl: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit diverse kleuren en materialen zoals stof, PVC, aluminium, hout, kunststof. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de lichtinval en privacy. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan een prijskaartje van €70 tot zo’n €270.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen die je hebt van aluminium, hout, pvc, bamboe, kunststof. Perfect voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De tarieven beginnen bij €50 en lopen op tot €175.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Kommerzijl voor jouw woning

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals valramen, draaikiepramen, vaste ramen, schuiframen, ronde ramen, uitzetramen. Kooptip: shutters zijn niet goedkoop! De kostprijzen starten bij om en nabij de €420 en lopen op tot €950.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Kommerzijl geven veel frisse lucht in de kamers en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: plissé hor, inzethor, voorzethor, hor met scharnier, hordeur, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Deze variant weert insecten en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven beginnen bij zo’n €87,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €775.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, draairaam, uitzetraam, valraam, vast raam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

Passende raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn afhankelijk van een aantal factoren: het artikel, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het overzicht hierna bespreken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Kommerzijl in juli 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€850 – €2000
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€385 – €1275
Screenstot 400 cm breed€250 – €1200
Rolluik2 – 4 meter breed€285 – €1200
Rolgordijn200 x 60 cm€45 – €165
Lamellen250 x 150 cm€80 – €210
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €260
Plisségordijnen120 cm breed€120 – €320
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een groot assortiment. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Kommerzijl. Hieronder vind je een aanvulling op de populairste merken. Op die manier kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, IKEA, Praxis, Karwei & Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Formido, FonQ.
 • Bekijk ook: Toppoint, Weinor, Roma, Novoferm, Bece, Husol en Swela, Dickson, Schlappi, Copaco, Sunway, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Westerkwartier

Goedkope zonwering kopen in Kommerzijl? In contact komen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de onderstaande tabel delen we adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Tevens kunnen ze je advies geven. Via deze website kom je ook in contact met installateurs en verkopers in Lutjegast, Den Ham en Stroobos.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de meest verkochte buiten- en binnenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras & Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Screens.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Iedere woning is anders. De juiste zonnewering in jouw individuele situatie hangt af van de benodigde afmetingen, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en jouw maximale budget. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, materiaaltypes en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Kommerzijl?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De verwachte investeringen hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €700. Zonnescreens €290 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering betaal je ongeveer €1200. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €725). Een handmatig-rolluik kost €490. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €285 per raam. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €760). Budget soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €135 op basis van één kozijn). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar het product, de maximale breedte, de keuzes in bediening, materiaaltypes, designs en montagekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Kommerzijl?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Kommerzijl. Dan komt er een deskundige montagepartner die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een expert het model op de goede manier installeren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en een mooi passend product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9881, 9882

Plaats een reactie