Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Stroobos vergelijken

Energie besparen en je privacy verhogen met zonwering in Stroobos? Zonwering is er voor binnen en buiten. Een goedkoop systeem is er al voor €52,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een knikarmscherm is ideaal om je woning koel te houden. In veel gevallen behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan gigantisch veel afzonderlijke producten. Via onze site delen we een gratis keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast verstrekken we de huidige tarieven en adressen van regionale zonwering specialisten in Stroobos en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-stroobos

Zonnescherm laten plaatsen in Stroobos

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Stroobos middels een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem op de goede manier aangesloten wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via onze vergelijkingstool vind je snel experts die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk type product past bij jouw wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: de warmte buitenshuis houden, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, extra schaduw, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Geef de maten door van het gekozen product. Beschrijf ook waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Opties voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Stroobos en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Monteren

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor het montageteam. De montage-specialist monteert het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals gewenst. Loop na of alles juist is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Stroobos

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Stroobos is geschikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele varianten zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €500 tot wel €2725. In het volgende hoofdstuk lees je informatie over de meest handige keuzes.

Adviezen over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en geniet je van een fijne schaduwplek bij het raam. Belangrijk: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte kosten bedragen tussen de €850 tot zo’n €2100.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De onkosten bedragen tussen de €375 – €1275.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Stroobos is het beste advies als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het materiaal glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De kosten liggen zo tussen de €350 tot €1100.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je behoudt jouw privacy.

Kosten en pluspunten van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 varianten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €370 tot zo’n €1200 voor rolluiken bestellen in Stroobos.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Effecten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij huizen van begin 1900. Ze geven een boost aan de ambiance van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De kosten komen uit tussen de €630 tot zo’n €1625.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Stroobos: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten komen uit tussen de €310 tot €825. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de meest geplaatste toepassingen.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn voordelig, simpel aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in velerlei prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden verschillende varianten zoals verduisterende, transparante, kiepkantelraam, waterafstotende, dakraam, elektrische en een duo rolgordijn. De kosten komen uit tussen de €47,50 – €160.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Stroobos: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxe en unieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Houd rekening met een prijskaartje van €90 oplopend tot €325.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Eenvoudig op maat laten maken (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze houden de zon goed tegen. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op een prijs van €57,5 tot +/- €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Stroobos: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit gigantisch veel vormen en materialen zoals onder andere aluminium, PVC, bamboe, hout, stof. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan kosten van €77,5 tot €280.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale strookjes gemaakt van bijv. kunststof, pvc, stof, aluminium, bamboe. Perfect voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten starten vanaf €65 en kunnen oplopen tot €205.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Stroobos direct van de fabriek

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, dakramen, vaste ramen, schuiframen, ronde ramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De prijsverwachtingen beginnen bij €470 en lopen op tot €880.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Stroobos zorgen voor een hygiënische leefomgeving en werken uitstekend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, inzethor, rolhor, hor met scharnier, plissé hor, voorzethor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Dit model weert muggen, vliegen en ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten beginnen bij €72,5 en lopen op tot €675.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam, valraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke interieurstijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal aspecten: de productcategorie, het materiaal, de maximale breedte en handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel bekijk je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Stroobos in mei 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€805 – €2350
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€385 – €1375
Screens1 – 3 meter breed€245 – €1025
Rolluik300 – 450 cm breed€290 – €1400
Rolgordijn120 x 100 cm€50 – €140
Lamellen200 x 200 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€80 – €240
Plisségordijnen100 x 150 cm€100 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een uitstekend aanbod. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Stroobos. In de onderstaande tabel tref je een toelichting op de meest gekozen merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, Praxis, Hubo, Gamma en Wehkamp, Kwantum, Formido, Leen Bakker, FonQ.
 • Zie ook: Deponti, Husol, Bece, Toppoint, Weinor, Novoferm en Schlappi, Copaco, Swela, Lumenguard, Milano, Sunway.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Achtkarspelen

Goedkope zonwering kopen in Stroobos? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? Hierna vergelijk je contactgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Soms kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website check je ook montagepartners en winkels in Kornhorn, Gerkesklooster en Opende.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk raam behoeft een vitrage die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We gaan nu verder in op de meest praktische zonwering voor buiten en binnen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre of Terras
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, slimme parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten monteren. Bekijk snel meer details over: Knikarmscherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering voor jouw huis heeft te maken met: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in een heleboel kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Stroobos?

De prijzen van zonwering wisselen enorm. De verwachte prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €550. Screens €250 per raam. Bij een terrasscherm komen de prijzen uit op zo’n €1125. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €675). Een basis rolluik kost €470. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €260 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €840). Overige keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €105 op basis van één kozijn). De totale prijzen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, prints en aanlegkosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Stroobos?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage & inmeetservice in Stroobos. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een lokale expert die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de montagepartner het systeem degelijk installeren. Op die manier heb je gegarandeerd ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met een handslinger is voldoende, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een handzender, tijdschakelaar, draaiknop, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon hevig schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken of schermen beginnen bij €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9871, 9872

Plaats een reactie