Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Lettelbert vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Lettelbert? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is al verkrijgbaar voor €50,00. Buitenzonwering zoals een markies werkt erg goed om de zon buitenshuis te houden. Tevens win je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je de wereld aan verschillende systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een handige keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze bieden we een indicatie van de kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Lettelbert (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-lettelbert

Zonnescherm laten plaatsen in Lettelbert

Ben je zelf niet technisch aangelegd en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Lettelbert via een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je mag er dan vanuit gaan dat alles volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig leveranciers die werkzaam zijn in de regio. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het uitvalscherm of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak beperkend, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en leukste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Lettelbert en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. De professional levert het knikarmscherm of de jaloezieën op de gewenste manier. Check of het netjes is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonnewering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Lettelbert

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Lettelbert is zeer handig om warmte in huis te voorkomen. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende systemen zoals bijvoorbeeld rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse materialen en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 tot €2900. In onderstaande alinea behandelen we de meest praktische types.

Bestellen van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van 2 knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Tip: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte tarieven bedragen tussen de €925 t/m €2125.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Moderne eigentijdse look.

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Een goede keuze bij grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten komen uit tussen de €400 tot zo’n €1350.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Lettelbert is een goed alternatief als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte tarieven variëren tussen de €250 t/m €1125.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra voordeel dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 type systemen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De normale prijzen komen uit tussen de €250 tot €1300 voor rolluiken bestellen in Lettelbert.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Korte info over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Dit is een constructie van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van de woning. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De tarieven bedragen tussen de €730 en €1975.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een lage temperatuur in huis door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Lettelbert: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. Noemenswaardig: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties schommelen tussen de €320 tot €875. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de meest geplaatste mogelijkheden.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, simpel op te hangen, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in honderden kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er bestaan diverse modellen zoals transparante, waterafstotende, kiepkantelraam, verduisterende, elektrische, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €60,00 – €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Lettelbert: gemakkelijk zelf te plaatsen.
 • Aanbod in kleurrijke stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen geven een luxueuze en unieke ambiance aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met prijsindicaties van €95 tot +/- €425.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Simpel onderhoud: je kunt ze uitwassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een prachtig type raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt de keuze uit veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan een tarief van €57,5 tot wel €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Lettelbert: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of ladderband. Je kunt kiezen uit diverse kleuren en materialen als bijv. aluminium, stof, kunststof, hout, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de lichtinval en privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Denk aan kosten van €80 tot €240.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals pvc, kunststof, hout, bamboe, stof. Geschikt voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en simpel interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten beginnen bij zo’n €80 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Lettelbert op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn authentiek, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals vaste ramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen. Aankooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kosten beginnen bij zo’n €480 en kunnen oplopen tot €930.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Lettelbert bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, voorzethor, hordeur, rolhor, inzethor, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Deze beschermt tegen kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties beginnen bij circa €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, tuimelraam, schuifraam, draai-kiepraam, valraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden samengesteld a.d.h.v. diverse opties: de productcategorie, de materiaaltypes, de grootte (lengte en breedte) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de tabel hieronder vergelijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Lettelbert in mei 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€855 – €2175
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€385 – €1325
Screens300 cm – 400 cm breed€290 – €1125
Rolluiktot 4,5 meter breed€295 – €1225
Rolgordijn100 x 175 cm€75 – €165
Lamellen200 x 200 cm€75 – €200
Jaloezieën100 x 250 cm€70 – €280
Plisségordijnen100 x 220 cm€120 – €330
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je kunt kiezen. Elke montagepartner heeft zo zijn kenmerken en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Lettelbert. In de onderstaande tabel verstrekken we een toelichting op de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Gamma, Hubo, Hornbach & Leen Bakker, Kwantum, Bol.com, FonQ, Formido.
 • Zie ook: Bece, Toppoint, Weinor, Roma, Husol, Deponti & Milano, Lumenguard, Copaco, Dickson, Schlappi, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Westerkwartier

Goedkope zonwering kopen in Lettelbert? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hieronder bespreken we contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website ontdek je ook leveranciers en showrooms in Oldekerk, Aduard en Niekerk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke kamer behoeft een vitrage die aansluit bij jouw interieurstijl. We beschrijven nu de meest ideale zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. We onderscheiden diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Buitenzonwering.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De juiste zonnewering voor jouw pand komt tot stand door: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, vormen en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Lettelbert?

De tarieven van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €700. Zonnescreens €260 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1225. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een instap-rolluik kost €465. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €275 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €845). Gunstiger geprijsde soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €125 per raam / kozijn). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar type systeem, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, het materiaal, designs en montagetarieven.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Lettelbert?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Lettelbert. Er komt dan een ervaren expert die kozijnen, gevels en ramen inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de professional de producten op de juiste wijze vastzetten. Zo profiteer je van ideale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatige bediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met een handslinger werkt prima, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, draaiknop) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9827

Plaats een reactie