Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Niekerk vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Niekerk? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €60,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm werkt het beste om je woning koel te houden. Mogelijk geeft een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Je hebt de keuze uit gigantisch veel diverse systemen. Via onze site geven we een handig stappenplan waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Eveneens verstrekken we de geschatte kosten en namen van betrouwbare zonwering specialisten in Niekerk en de omliggende regio.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-niekerk

Zonnescherm laten plaatsen in Niekerk

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Niekerk door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat alles fatsoenlijk aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, extra schaduw, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Bijvoorbeeld plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg een plattegrond toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De simpelste bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest nieuwe optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Niekerk en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor het installatiebedrijf. De montage-specialist hangt het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals besproken. Toets of alles juist is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Niekerk

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Niekerk is geschikt om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel varianten zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze materialen en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €350 t/m €2550. In het stukje hierna lees je informatie over de meest bekende modellen.

De beste terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. D.m.v. de slimme knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Hierdoor blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Belangrijk: dit model is kwetsbaar bij harde wind. De totale investeringen liggen zo tussen de €825 tot €2025.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om een raam te beschermen tegen zon. Het realiseert voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €425 en €1225.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

De beste screens

Screens op maat laten maken in Niekerk is onmisbaar als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het materiaal glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Kanttekening: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven komen uit tussen de €250 tot wel €1150.

 • De cassette is klein en compact.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, op maat te bestellen, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte kosten schommelen tussen de €350 – €1375 voor rolluiken bestellen in Niekerk.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Effecten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van het gebouw. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte kosten liggen tussen de €630 tot €1800.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een lage temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Niekerk: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien kan het ook echt een eyecatcher zijn. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties bedragen tussen de €390 tot €850. In het stukje hieronder bespreken we de meest geplaatste mogelijkheden.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos op te hangen, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verschillende soorten materialen en kleuren wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Men biedt diverse varianten zoals kiepkantelraam, elektrische, transparante, dakraam, lichtdoorlatende, waterafstotende en het duo rolgordijn. De prijzen variëren tussen de €57,50 tot €190.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Niekerk: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Aanbod in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk voordelen en info

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en huiselijke ambiance aan je huis. De bediening is heel erg gemakkelijk. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Denk aan een kostenplaatje van €95 tot €425.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Het is een fraaie vorm van raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €57,5 tot €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Niekerk: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Leveranciers bieden aanzienlijk veel vormen en materialen zoals onder andere kunststof, bamboe, stof, PVC, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je super eenvoudig de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met onkosten van €77,5 oplopend tot €240.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals pvc, stof, kunststof, bamboe, hout. Praktisch voor hoge / grote ramen en bij een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten starten vanaf €70. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €195.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Niekerk met exclusieve afwerking

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg trendy, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen, valramen, draaikiepramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €400 en bedragen voor een luxe model zo’n €880.

 • Duurzaam product.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Niekerk zorgen voor frisse lucht in huis en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: voorzethor, plissé hor, hor met scharnier, rolhor, hordeur, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Tip: vraag eens om een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten starten bij om en nabij de €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €525.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, tuimelraam, draairaam, schuifraam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie die past in jouw interieur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 hangen af van een aantal thema’s: de productcategorie, materiaaltypes, de afmetingen en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de volgende tabel delen we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Niekerk in juli 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€840 – €2275
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€375 – €1350
Screens3 – 4 meter breed€290 – €1175
Rolluik1 – 4 meter breed€280 – €1275
Rolgordijntot 2 meter breed€55 – €155
Lamellen250 x 150 cm€55 – €200
Jaloezieën100 x 160 cm€85 – €250
Plisségordijnen160 cm breed€100 – €320
Verwachte kosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een groot assortiment. Iedere leverancier heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Niekerk. In het schema hierna tonen wij een toelichting op de populairste merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, Praxis, Karwei, Hornbach en Bol.com, Formido, Leen Bakker, FonQ, Kwantum.
 • Andere merken: Husol, Roma, Weinor, Deponti, Novoferm, Toppoint & Sunway, Milano, Lumenguard, Dickson, Schlappi, Copaco.

Zonwering experts in regio van Westerkwartier

Goedkope zonwering kopen in Niekerk? In contact komen met een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder vergelijk je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Wellicht kunnen ze je advies geven. Via dit platform bekijk je ook installateurs en verkopers in Briltil, Lucaswolde en Enumatil.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder pand heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij jouw interieurstijl. We beschrijven nu de meest populaire zonweringsmodellen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Men verkoopt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Bezoek ook onze pagina over: Shutters.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering voor jouw huis realiseer je door te kijken naar: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, dessins en prijzen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Niekerk?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte prijsindicaties hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €750. Screens €265 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1125. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €725). Een instap-rolluik kost €460. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €275 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €790). Alternatieve producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €100 per raam). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, bediening, het soort materiaal, kleuren en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Niekerk?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Daarbij moet je zeker goed letten op het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Niekerk. In dat geval komt in gespecialiseerde vakman die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het systeem degelijk monteren. Zo heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we handbediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met slinger of band is werkbaar, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken of screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9822

Plaats een reactie