Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Midwolde vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Midwolde? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De tarieven starten bij zo’n €80,00. Goede buitenzonwering als een markies is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel gevallen win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex is te bestellen voor gunstige prijzen en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je gigantisch veel diverse oplossing. Op dit portaal doorzoek je een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast doorzoek je de huidige tarieven en een tabel met erkende zonwering specialisten in Midwolde en de directe omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Je behoudt je privacy.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-midwolde

Zonnescherm laten plaatsen in Midwolde

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Midwolde via een regionale zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de goede manier vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen in de regio. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk type zonwering je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het uitvalscherm of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval beter controleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Kies de gewenste bediening. De simpelste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en praktische oplossing is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van erkende zonweringsbedrijven uit Midwolde en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste totaal-aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de installateurs. De vakman installeert het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Ga altijd na of alles juist is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Vaak kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Midwolde

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Midwolde is ideaal om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende prints en maten. Houd rekening met kosten tussen de €450 – €2575. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest verkochte modellen.

Koopgids terrasschermen & knikarmschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Via de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee kan je er gewoon onderdoor lopen en realiseer je een aangename schaduwplek onder het raam. Tip: het scherm kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De tarieven bedragen tussen de €850 tot €2125.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je bereikt hiermee voldoende schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Een goede keuze bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijsindicaties liggen zo tussen de €375 – €1200.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Midwolde is zeer geschikt als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Voorwaarden: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is moet het raam dicht blijven. De verwachte prijzen liggen tussen de €400 tot zo’n €1200.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 types: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €360 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Midwolde.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het gaat hier om een stevig frame van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij luxe huizen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van het pand. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale tarieven variëren tussen de €670 tot zo’n €1900.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een koele temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Midwolde: alles over inmeten en ophangen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit maakt de kans kleiner dat er warm zonlicht in huis komt zodat de warmte geweerd wordt. Soms is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven liggen tussen de €370 tot €850. In het bijgaande stukje delen we veel info over de meest populaire types.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, probleemloos zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in praktisch alle designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn allerlei types zoals verduisterende, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, elektrische, transparante en unieke duo rolgordijnen. De prijsindicaties variëren tussen de €65,00 – €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Midwolde: heel simpel zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en unieke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht een tarief van €110 oplopend tot €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan prijzen van €65 tot zo’n €175.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Midwolde: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. Je kunt kiezen uit diverse modellen en materialen zoals bijv. kunststof, hout, aluminium, PVC, stof. Door de houten jaloezieën speel je eenvoudig met de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Disclaimer: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Raambekleders werken met een kostenplaatje van €82,5 tot €220.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen gefabriceerd van o.a. pvc, hout, kunststof, aluminium, bamboe. Handig voor hoge / grote ramen en passen perfect bij een strak en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven starten vanaf €70. Voor dure modellen kun je rekenen op €180.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Midwolde professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een milieuvriendelijke keuze. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, ronde ramen, dakramen, schuiframen, uitzetramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De prijzen beginnen bij zo’n €420. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €870.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Midwolde zorgen voor voldoende ventilatie en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, rolhor, lamellenhor, hordeur, inzethor, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een combinerende duo-plissé hor. Dit model houdt insecten tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven beginnen bij €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €500.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, schuifraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie voor elke smaak

Vrijblijvend 3 aanbiedingen in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden gecalculeerd via diverse zaken: het artikel, het materiaal, de gewenste afmeting en handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna bekijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Midwolde in juli 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€815 – €2075
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€395 – €1325
Screenstot 400 cm breed€255 – €1100
Rolluik300 – 400 cm breed€310 – €1350
Rolgordijn120 x 100 cm€80 – €155
Lamellen250 x 250 cm€70 – €190
Jaloezieën100 x 160 cm€75 – €270
Plisségordijnen100 x 150 cm€105 – €320
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je kunt kiezen. Iedere leverancier heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Midwolde. In de onderstaande tabel bieden wij een toelichting op de beste verkochte merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: winnaar van verschillende Red Dot Awards.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, IKEA, Praxis, Hubo & Kwantum, Bol.com, FonQ, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Overige merken: Roma, Deponti, Husol, Bece, Toppoint, Novoferm & Dickson, Sunway, Copaco, Schlappi, Lumenguard, Swela.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Westerkwartier

Goedkope zonwering kopen in Midwolde? Meer informatie over een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel delen we contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal check je ook fabrikanten en shops in Een, Tolbert en Een-West.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die matcht met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest ideale binnen- en buitenzonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Terras en Serre
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. Er bestaan diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Check ook aanvullende info over: Jaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Elke huis heeft weer andere wensen. De perfecte zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, jouw stijl en smaak en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Midwolde?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De geschatte tarieven vind je hieronder. Markiezen zijn zo’n €750. Zonnescreens €285 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1175. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een basis rolluik kost €450. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €275 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €790). Alternatieve binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €105 op basis van 1 raam). De totale bedragen hangen af van: type systeem, de maximale lengte, de keuzes in bediening, het gewenste materiaal, kleur en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Midwolde?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Midwolde. In dat geval komt in gespecialiseerde installateur die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur de zonwering op de juiste manier ophangen. Zo heb je gegarandeerd efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met een handslinger is acceptabel, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) heeft als effect dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken en schermen starten bij €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9355

Plaats een reactie