Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Tolbert vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Tolbert? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De tarieven starten bij zo’n €72,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is ideaal om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Meestal verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan gigantisch veel verschillende toepassingen. Via onze site kan je aan de slag met een uitgebreide uitleg waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast check je gemiddelde kosten en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Tolbert en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Het kan bijdragen aan de uitstraling van de woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-tolbert

Zonnescherm laten plaatsen in Tolbert

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Tolbert via een goede zonwering specialist is een goed idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm degelijk geïnstalleerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel vakmannen in de gemeente. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakwerend, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het systeem. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg een plattegrond toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest hippe oplossing is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Tolbert en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Installatie

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de montagepartner. De monteur levert de screens of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Loop na of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang offerte van raambekleders in Tolbert

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Tolbert werkt het beste om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Meerdere opties zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze materialen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €250 en €2625. In het stukje hierna leggen we alles uit over de meest geziene oplossingen.

Het installeren van knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Aan de hand van de twee knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek op het terras. Let op: het zonnescherm moet je direct inklappen bij harde wind. De kosten liggen tussen de €900 tot zo’n €2075.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het zorgt voor plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Het is heel geschikt voor grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven liggen tussen de €400 en €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Tolbert biedt je design rolluiken voor als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €225 t/m €1025.

 • Bedekt het hele raam.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weren de zon ontzettend goed, je hebt minder last van geluid, en hebben een isolerende werking. Bovendien schrikken ze inbrekers af. Je kunt kiezen uit 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De onkosten liggen tussen de €300 tot zo’n €1450 voor rolluiken bestellen in Tolbert.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Laten monteren van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van jaren 30 woningen. Ze dragen bij aan de ambiance van woonhuizen. Daarnaast kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte prijzen schommelen tussen de €710 tot zo’n €1925.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een aangename temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Tolbert: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Het voorkomt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarbij is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De onkosten liggen tussen de €330 en €825. In het onderstaande stuk lees je informatie over de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, makkelijk te monteren, simpele bediening en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je bestellen in tientallen soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals elektrische, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam, transparante en het duo rolgordijn. De tarieven schommelen tussen de €45,00 tot €175.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Tolbert: eenvoudig zelf te installeren.
 • Beschikbaar in diverse stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en karaktervolle ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarnaast zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Raambekleders werken met een tarief van €95 oplopend tot €375.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Moeiteloos te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Verwacht een tarief van €65 tot €175.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Tolbert: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel vormen en materialen zoals bijv. stof, aluminium, bamboe, hout, kunststof. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de gewenste lichtinval en privacy. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan een tarief van €77,5 oplopend tot €210.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals bamboe, kunststof, stof, aluminium, pvc. Toe te passen voor grote ramen en bij een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen beginnen bij €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Tolbert direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur echt afmaken. De blinds houden de zon perfect buiten, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, dakramen, vaste ramen, uitzetramen, schuiframen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De onkosten starten vanaf €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €860.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Tolbert zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, voorzethor, lamellenhor, inzethor, rolhor, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Opmerking: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Wel zit er in het assortiment een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen kleine dieren en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten beginnen bij €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €725.

 • Past op bijna elk raam: valraam, draai-kiepraam, draairaam, vast raam, schuifraam, tuimelraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Kan ook pollen weren.

De tofste raamdecoratie voor elk raam of deur

Snel een aanbieding van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van meerdere factoren: het type systeem, de materiaaltypes, de grootte van het systeem en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hieronder bespreken we de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Tolbert in mei 2024.

Soort zonweringFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€830 – €2050
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€355 – €1550
Screens100 cm – 300 cm breed€255 – €1175
Rolluiktot 4,5 meter breed€290 – €1375
Rolgordijntot 2 meter breed€65 – €165
Lamellen180 x 180 cm€65 – €195
Jaloezieën100 x 180 cm€85 – €240
Plisségordijnen140 cm breed€105 – €370
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die het overwegen waard zijn. Welke winkelier heeft zijn voordelen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Tolbert. Hierna vergelijk je details over de populairste merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Gamma, Hornbach, Praxis & FonQ, Kwantum, Formido, Leen Bakker, Bol.com.
 • Andere merken: Novoferm, Weinor, Bece, Toppoint, Roma, Husol en Copaco, Schlappi, Lumenguard, Dickson, Sunway, Swela.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Westerkwartier

Goedkope zonwering kopen in Tolbert? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema tref je contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker check je ook leveranciers en winkels in Een-West, Boerakker en Nietap.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We delen nu de beste soorten zonwering voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Houten jaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en jouw maximale budget. Het handige aan binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, designs en prijzen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Tolbert?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De normale investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €550. Screens €225 per raampartij. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1125. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €675). Een normaal rolluik kost €460. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €290 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €805). Budget opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €105 per raam / kozijn). De totale bedragen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de gewenste afmeting, bediening, het soort materiaal, kleuren en montagetarieven.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Tolbert?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Tolbert. In die situaties komt een lokale installateur die de raampartij bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een installateur het model op de juiste wijze ophangen. Met deze klusservice geniet je altijd van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis kennen we handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige bediening met slinger is voldoende, niettemin kan het makkelijker. Draadloze bediening (met een handzender, afstandsbediening, mobiele app, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De tarieven van smart rolluiken of schermen zitten op zo’n €400.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9356

Plaats een reactie