Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Opende vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Opende? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Een goedkoop systeem is er al voor €75,00. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is het meest effectief om zonnewarmte buiten te houden. Ook realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of jaloezieën is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan enorm veel afzonderlijke toepassingen. Via deze website delen we een concreet advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Eveneens delen we de huidige tarieven en adressen van erkende zonwering specialisten in Opende en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-opende

Zonnescherm laten plaatsen in Opende

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Opende door een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het systeem op de goede manier opgehangen wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een professional

 1. Welk type heb ik nodig?

  Je begint met na te denken over welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de warmte buitenshuis houden, energie besparingen realiseren, de inkijk beperken (privacy), inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de overkapping of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en comfortabelste mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  De details van het project ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Opende en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De monteur levert het zonneschermen of de duettes op de afgesproken plekken. Loop na of het product goed is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Opende

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Opende werkt het beste om de zon en warmte te weren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Bekende systemen zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in diverse materialen en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 tot €2825. In onderstaande alinea bespreken we de beste keuzes.

Korte info over terrasschermen & knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van de slimme knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek op het terras. Let op: het systeem kan vies worden door regen. De verwachte tarieven bedragen tussen de €800 t/m €2125.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Alles wat je moet weten over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je voldoende schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €400 tot wel €1300.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Opende is een goed alternatief als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek is vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De verwachte kosten liggen zo tussen de €200 tot zo’n €1025.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Details over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren ook heel goed. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 opties: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De totale investeringen komen uit tussen de €250 tot wel €1275 voor rolluiken bestellen in Opende.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen of restaurants. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van het gebouw. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De tarieven schommelen tussen de €720 – €1675.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een koele temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Opende: alles over inmeten en ophangen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen variëren tussen de €390 – €975. In het boxje hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: informatie en voordelen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Voordelig maatwerk, moeiteloos op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in velerlei designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals kiepkantelraam, elektrische, transparante, waterafstotende, dakraam, verduisterende en een duo rolgordijn. De tarieven komen uit tussen de €55,00 tot €175.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Opende: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en rustieke ambiance aan je woning. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Raambekleders werken met een tarief van €115 tot zo’n €400.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met een kostenplaatje van €52,5 tot zo’n €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Opende: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit gigantisch veel dessins en materialen zoals o.a. bamboe, aluminium, hout, stof, PVC. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Verwacht een tarief van €77,5 tot €210.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van bamboe, kunststof, aluminium, stof, pvc. Handig voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook in een badkamer ophangen. De onkosten beginnen bij €50. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Opende vakkundig gemonteerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals valramen, draaikiepramen, dakramen, uitzetramen, schuiframen, ronde ramen. Advies: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De investeringen starten bij gemiddeld €440 en bedragen voor een luxe model zo’n €950.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Opende bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: rolhor, plissé hor, voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, inzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buitenshuis en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €67,5. Voor luxe versie moet je rekening houden met €675.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, draairaam, uitzetraam, schuifraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De leukste raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Deze week diverse aanbiedingen van professionele winkels

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden berekend door te kijken naar diverse opties: het type model, de materiaalkeuze, de afmetingen en de bediening. Hieronder bespreken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Opende in mei 2024.

Model zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€870 – €2175
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€390 – €1375
Screens3 – 4 meter breed€290 – €975
Rolluik3 – 4 meter breed€290 – €1450
Rolgordijntot 3 meter breed€50 – €170
Lamellen100 x 250 cm€50 – €205
Jaloezieën100 x 200 cm€85 – €210
Plisségordijnen110 cm breed€120 – €380
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Opende. In de tabel hieronder delen we een aanvulling op de meest verkochte merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Gamma, Hornbach, Karwei & Formido, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum, Bol.com.
 • Overweeg ook: Weinor, Toppoint, Husol, Roma, Deponti, Bece en Milano, Schlappi, Sunway, Swela, Copaco, Dickson.

Zonwering experts in de buurt van Westerkwartier

Goedkope zonwering kopen in Opende? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder bieden wij namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Soms kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal bekijk je ook montagebedrijven en verkopers in Sebaldeburen, Lutjegast en Doezum.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de meest praktische zonweringsproducten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Producten voor serre & terras
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. We onderscheiden meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Bekijk snel meer details over: Buitenzonwering.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest geschikte zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Opende?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De normale investeringen tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €675. Zonnescreens €255 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1200. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €675). Een standaard rolluik kost €480. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €250 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €785). Budget gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €100 op basis van één kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar het product, de grootte (lengte en breedte), elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, prints en kosten van installatie.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Opende?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Opende. Hierbij komt er een lokale montagepartner die de deuren en/of ramen deskundig bekijkt en opmeet. Hierna zal de installateur de producten juist installeren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, extra fabrieksgarantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis kennen we handmatige bediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang is op zich ok, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij regen of wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon op het raam schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9865

Plaats een reactie