Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Sebaldeburen vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Sebaldeburen? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen en kan je al kopen vanaf €65,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik is geschikt om je woning koel te houden. In veel gevallen geeft een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je gigantisch veel diverse producten. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een uitgebreid advies waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Op dezelfde wijze bieden we een kostenindicatie en een lijst met diverse zonwering specialisten in Sebaldeburen (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-sebaldeburen

Zonnescherm laten plaatsen in Sebaldeburen

Wil je alles vakkundig laten installeren en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Sebaldeburen door een regionale zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker het scherm goed gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je snel specialisten in de regio. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk soort systeem je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Belangrijke functies zijn: een kamer koel maken, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en meest comfortabele keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Sebaldeburen en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de vakmannen. De vakman plaatst het terrasscherm of de vouwgordijnen op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het netjes is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Sebaldeburen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Sebaldeburen is het meest geschikt om de warmte uit je huis te houden. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende varianten zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende vormen en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 tot €2900. In onderstaande alinea bespreken we de meest populaire types.

De pluspunten van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Via de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hierdoor behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek bij de muren. Tip: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De kosten liggen tussen de €875 – €2275.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De kosten bedragen tussen de €300 tot €1225.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Sebaldeburen is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Tijdens daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €325 tot €1025.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Het installeren van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. De voordelen zijn eindeloos: ze hebben een hoog gebruikersgemak, simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 keuzes: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €340 – €1225 voor rolluiken bestellen in Sebaldeburen.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Advies over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij huizen van begin 1900. Ze geven een boost aan de ambiance van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte kosten liggen tussen de €600 tot wel €1925.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een fijne temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Sebaldeburen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Door raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven variëren tussen de €380 – €950. In het onderstaande stuk beoordelen we de meest interessante mogelijkheden.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, probleemloos te plaatsen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kun jij kopen in oneindig veel designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Er zijn diverse modellen zoals verduisterende, kiepkantelraam, transparante, dakraam, waterafstotende, lichtdoorlatende en unieke duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €60,00 tot €175.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Sebaldeburen: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in mooie stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen geven een warme en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan een tarief van €105 tot wel €375.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €50 tot €165.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Sebaldeburen: waarom is dit interessant?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een ophaalsysteem. Je kunt een selectie maken uit mega veel kleuren en materialen zoals aluminium, kunststof, hout, PVC, bamboe. Met houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de lichtinval en privacy. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Voorzie een kostenplaatje van €75 tot €240.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken die worden gemaakt van bamboe, kunststof, pvc, stof, aluminium. Toe te passen voor brede / grote ramen en bij een elegant en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen beginnen bij zo’n €70. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €185.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Sebaldeburen voor je huis

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds houden de zon perfect buiten, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn erg duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De kosten beginnen bij €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €910.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Sebaldeburen zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, voorzethor, rolhor, hordeur. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief weert ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De investeringen beginnen bij zo’n €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €675.

 • Voor bijna ieder raamtype: uitzetraam, draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, draairaam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. een aantal thema’s: de productcategorie, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder vind je de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Sebaldeburen in juli 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€830 – €2025
Uitvalschermtot 4 meter breed€375 – €1325
Screenstot 400 cm breed€240 – €1000
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1350
Rolgordijn150 x 250 cm€45 – €175
Lamellen200 x 180 cm€45 – €205
Jaloezieën100 x 130 cm€85 – €230
Plisségordijnen100 breed€115 – €350
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Groningen.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met een groot assortiment. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Sebaldeburen. In het overzicht hierna tref je informatie over de populairste merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach & Formido, Wehkamp, FonQ, Bol.com, Leen Bakker.
 • Overige merken: Husol, Deponti, Bece, Toppoint, Weinor, Roma en Dickson, Copaco, Sunway, Milano, Schlappi, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Westerkwartier

Goedkope zonwering kopen in Sebaldeburen? Zoeken naar een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder vergelijk je bedrijven en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de buurt. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site bekijk je ook monteurs en verkooppunten in Warfstermolen, Doezum en Munnekezijl.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die perfect past bij jouw interieurstijl. We gaan nu verder in op de meest populaire soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Serre of Terras
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Plissegordijnen.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering voor jouw huis hangt af van de raamgrootte, de ligging van de tuin, jouw specifieke wensen en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in verschillende kleuren, dessins en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar valt wel meer op (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Sebaldeburen?

De prijsindicaties van zonwering zijn per situatie anders. De huidige investeringen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Zonnescreens €225 per kozijn. Kies je voor een zonnescherm lopen de kosten op tot zo’n €1100. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €625). Een gemiddeld rolluik kost €465. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (plusminus €785). Budget keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €140 op basis van 1 raam). De totale prijzen hangen af van: het product, het inmeten (afmetingen), bediening, de materiaaltypes, prints en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Sebaldeburen?

Voor het bestellen van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de de montage met inmeetservice in Sebaldeburen. In dat geval komt in gediplomeerde professional die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de professional de producten volgens de documentatie installeren. Zo ben je verzekerd van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatige bediening, draadloze bediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met opwindmechanisme is voldoende, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (a.d.h.v. een draaiknop, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken & screens beginnen bij €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9862

Plaats een reactie