Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Niezijl vergelijken

Een aangename temperatuur in huis met zonwering in Niezijl? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is al verkrijgbaar voor €52,50. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties biedt een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er zijn geweldig veel diverse toepassingen. Op dit platform geven we een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Bovendien bekijk je gemiddelde kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Niezijl en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Minder last van inkijk.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-niezijl

Zonnescherm laten plaatsen in Niezijl

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Niezijl door een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan 100% zeker alles degelijk opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je snel en zonder gedoe experts die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk type zonwering aansluit bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, extra schaduw, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Bereken de ideale maten van het product. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest hippe keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Niezijl en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor de montagepartner. De montage-specialist plaatst de screens of gordijnen op de afgesproken plekken. Loop na of het product goed is gemonteerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Niezijl

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Niezijl is ideaal om meer schaduw rondom je huis te realiseren. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige producten zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er in velerlei prints en zowel met handmatige als automatische bediening. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €200 t/m €2950. In de koopgids hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest praktische modellen.

Handige terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft de ruimte gewoon beloopbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Advies: het doek kan beschadigen bij harde wind. De tarieven komen uit tussen de €850 tot wel €2175.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is ideaal bij ramen zonder openslaande delen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijzen schommelen tussen de €475 tot wel €1375.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Niezijl komt perfect tot z’n recht als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijsindicaties schommelen tussen de €250 t/m €1100.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Laten plaatsen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze houden de warmte buiten het huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook schrikken ze inbrekers af. We onderscheiden 3 producten: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De onkosten liggen tussen de €340 en €1325 voor rolluiken bestellen in Niezijl.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Enorm lange levensduur.

De beste markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij jaren 50 woningen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €700 t/m €1925.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Het hele jaar door een fijne temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Niezijl: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De prijsindicaties schommelen tussen de €350 en €850. In het onderstaande stuk bespreken we de meest populaire modellen.

Rolgordijnen: praktische bestelinformatie

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, probleemloos te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kun jij kopen in verscheidene kleuren en prints wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Je hebt allerlei types zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, dakraam, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De prijzen variëren tussen de €55,00 – €175.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Niezijl: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Te koop in interessante stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen geven een exclusieve en authentieke uitstraling aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op tarieven van €110 oplopend tot €350.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en het past op bijna ieder raam. Het is een fraaie vorm van raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met een prijs van €57,5 tot +/- €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Niezijl: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een handig koord of ketting. Je kunt een selectie maken uit tientallen systemen en materialen als bijv. PVC, stof, hout, aluminium, bamboe. Met houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan tarieven van €82,5 oplopend tot €210.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. stof, bamboe, aluminium, pvc, kunststof. Praktisch voor imposante / grote ramen en passen perfect bij een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties starten vanaf €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €180.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Niezijl met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, ze maken je woning meer waard en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen, dakramen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De investeringen starten bij gemiddeld €440. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €860.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Niezijl zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: hordeur, voorzethor, hor met scharnier, inzethor, lamellenhor, rolhor. Last van allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen ongedierte en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen starten vanaf €82,5 en bedragen voor een luxe model zo’n €575.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Vind de perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 hangen af van velerlei zaken: het soort product, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de bediening. In de tabel hieronder bespreken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Niezijl in juli 2024.

Model zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€840 – €2275
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€395 – €1250
Screens3 – 4 meter breed€255 – €1000
Rolluik300 – 400 cm breed€290 – €1375
Rolgordijn150 x 100 cm€65 – €165
Lamellen200 x 200 cm€70 – €225
Jaloezieën100 x 200 cm€75 – €250
Plisségordijnen100 x 130 cm€100 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

De beste merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je kunt kiezen. Ieder merk heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Niezijl. Hierna tref je details over de meest verkochte merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, IKEA, Gamma, Karwei & Kwantum, FonQ, Formido, Wehkamp, Bol.com.
 • Overige merken: Deponti, Toppoint, Weinor, Bece, Novoferm, Husol en Swela, Schlappi, Milano, Lumenguard, Copaco, Dickson.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Westerkwartier

Goedkope zonwering kopen in Niezijl? Meer informatie over een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel bespreken we bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform vind je ook montagepartners en shops in Lettelbert, Grijpskerk en Aduard.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die rijmt met de stijl van de woning. We geven nu een toelichting op de meest populaire zonweringsmodellen per ruimte.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras & Serre
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt diverse producten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: de grootte van je ramen, de ligging van je huis, het karakter van jouw huis en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Niezijl?

De uitgaven voor zonwering zijn voor iedereen anders. De normale investeringen hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Buitenscreens €260 per kozijn. Kies je voor een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1200. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €750). Een normaal rolluik kost €455. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €250 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €830). Betaalbare binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (reken op minimaal €120 per raam). De totale investeringen hangen af van: de gekozen constructie, het formaat, de bedieningsopties, het soort materiaal, motiefjes en aanlegkosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Niezijl?

Zoek je zonweringsproducten? Dan kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage en inmeetservice in Niezijl. Hierbij komt er een gespecialiseerde professional die kozijnen, gevels en ramen bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de monteur het systeem volgens de documentatie monteren. Met deze klusservice ben je verzekerd van effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (met een handzender, afstandsbediening, draaiknop, mobiele app) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Wanneer de zon aanwezig is kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De prijzen van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9841, 9842

Plaats een reactie