Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Boerakker vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Boerakker? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en regel je al vanaf €67,50. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm is het meest effectief tegen hevige zon. Soms verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en is direct een aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je geweldig veel verschillende combinaties. Via zonweringaanbiedingen.nl delen we een gratis keuzegids waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop bieden we de huidige tarieven en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Boerakker en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-boerakker

Zonnescherm laten plaatsen in Boerakker

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Boerakker middels een goede zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je bent dan verzekerd dat het systeem goed geïnstalleerd wordt, dat niets beschadigt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Denk ook na over de functie van de screens of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, extra isolatie, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en leukste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Boerakker en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De specialist plaatst de screens of de houten jaloezieën zoals besproken. Controleer zorgvuldig of de totale constructie correct is geïnstalleerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Mogelijk is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Boerakker

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Boerakker is geschikt om je woning wat te verkoelen. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele toepassingen zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel dessins en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 tot wel €2825. In de keuzegids hieronder leggen we alles uit over de meest verkochte systemen.

Meer informatie over knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Middels de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek bij de muren. Let op: het schermdoek moet je direct inklappen bij harde wind. De onkosten schommelen tussen de €850 – €2225.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het geeft veel schaduw in huis zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijsindicaties komen uit tussen de €350 en €1300.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Zeer windbestendig.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Boerakker komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. De doeken worden gefabriceerd van polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €250 t/m €1025.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluiddempend en hebben een isolerende werking. Daarbij werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 types: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De normale prijzen schommelen tussen de €300 t/m €1375 voor rolluiken bestellen in Boerakker.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Bestellen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij huizen van begin 1900. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van woonhuizen. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De verwachte kosten komen uit tussen de €720 – €1850.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een lage temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Boerakker: alle soorten voor binnen op een rij

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat het minder heet wordt in huis. Soms brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten bedragen tussen de €370 en €950. In de box hieronder bespreken we de meest bestelde systemen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, makkelijk zelf te plaatsen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen stel je samen in verschillende kleuren en prints zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt verschillende types zoals verduisterende, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €47,50 en €165.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Boerakker: heel simpel zelf op te hangen.
 • Aanbod in diverse stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en rustieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Voorzie onkosten van €90 tot zo’n €300.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Een stijlvolle raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan een prijskaartje van €52,5 tot +/- €155.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Boerakker: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. Leveranciers bieden oneindig veel vormen en materialen zoals aluminium, PVC, kunststof, bamboe, stof. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de hoeveelheid licht en mate van privacy. Suggestie: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met kosten van €75 oplopend tot €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. stof, kunststof, pvc, aluminium, bamboe. Toe te passen voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten starten bij om en nabij de €55. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €180.

 • Van elegant tot robuust.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Boerakker op maat geproduceerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn echte blikvangers die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn exclusief, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame keuze. Te monteren op diverse ramen zoals schuiframen, ronde ramen, valramen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen. Belangrijk: shutters zijn wel relatief duur. De kostprijzen beginnen bij zo’n €440. Voor luxe versie moet je rekening houden met €860.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Boerakker zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Kooptip: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties beginnen bij €77,5 en lopen op tot €625.

 • Te monteren op: vast raam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam, valraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De leukste raamdecoratie die past in jouw interieur

Gratis een aanbieding op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 hangen af van verschillende onderdelen: het soort systeem, het soort materiaal, de grootte van het systeem en handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel tref je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Boerakker in mei 2024.

Zonwering systeemAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€865 – €2025
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€380 – €1425
Screens100 cm – 400 cm breed€280 – €1025
Rolluik300 – 450 cm breed€290 – €1250
Rolgordijn150 x 100 cm€50 – €150
Lamellen200 x 200 cm€80 – €210
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €260
Plisségordijnen150 x 100 cm€105 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Groningen.

Meest gekozen merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Elke fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Boerakker. In het volgende schema tref je een aanvulling op de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: groot assortiment in alle categorieën binnen- en buitenzonwering.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, IKEA, Praxis, Hornbach en Leen Bakker, FonQ, Kwantum, Formido, Wehkamp.
 • Overige merken: Weinor, Bece, Deponti, Toppoint, Husol, Roma & Sunway, Lumenguard, Swela, Milano, Copaco, Dickson.

Zonwering experts in regio van Westerkwartier

Goedkope zonwering kopen in Boerakker? Of ben je op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In de volgende tabel bieden wij gegevens en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Vaak kunnen ze je advies geven. Via dit platform ontdek je ook installatiepartners en shops in Nietap, Marum en Midwolde.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest populaire zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men verkoopt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of moderne buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Rolgordijnen.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is voor mij de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De meest optimale zonnewering voor jouw situatie hangt af van de hoogte van je ramen, hoe je tuin ligt, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in praktisch alle kleuren, stoffen en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Boerakker?

De verwachte kosten van zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De huidige investeringen vind je hieronder. Denk bij markiezen aan +/- €600. Screens €225 op basis van één kozijn. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1175. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €850). Een handmatig-rolluik kost €500. Voor jaloezieën betaal je zo’n €270 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €795). Budget soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €135 per kozijn). De totale bedragen hangen af van: het product, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, motiefjes en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Boerakker?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Boerakker. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele installateur die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Hierna zal de installateur de producten fatsoenlijk monteren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor de standaard handbediening, draadloze bediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is werkbaar, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, draaiknop) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij extreem weer kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9361, 9362

Plaats een reactie