Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bourtange vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Bourtange? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten en regel je al vanaf €82,50. Degelijke buitenzonwering zoals een uitvalscherm werkt erg goed om zonnestralen te weren. Daarbij creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of rolgordijnen is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je enorm veel afzonderlijke combinaties. Via onze site delen we een uitgebreid advies waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze verstrekken we gemiddelde kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Bourtange en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-bourtange

Zonnescherm laten plaatsen in Bourtange

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Bourtange middels een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles degelijk bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je heel eenvoudig vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het uitvalscherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, extra isolatie, je privacy verhogen, inbraakwerend, extra schaduw, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest basic-modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Bourtange en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de installateurs. Het installatiebedrijf levert het knikarmscherm of de houten jaloezieën op de afgesproken plekken. Toets of het netjes is opgehangen. Vraag altijd om een demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Bourtange

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Bourtange werkt het beste om je woning wat te verkoelen. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Meerdere varianten zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten kan je bestellen in velerlei vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €375 tot €2525. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest handige types.

Kosten en pluspunten van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Aan de hand van de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een schaduwrijke plek bij de ramen. Belangrijk: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De normale prijzen liggen tussen de €900 – €2100.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Bestellen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor grotere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte tarieven liggen tussen de €425 t/m €1350.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Bourtange biedt je design rolluiken voor als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Advies: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €350 tot zo’n €1025.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

De beste rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, op maat te bestellen, ze houden lawaai tegen, en ze verduisteren de slaapkamer. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De prijzen komen uit tussen de €280 t/m €1250 voor rolluiken bestellen in Bourtange.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Schrikt inbrekers af.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij rijksmonumenten. Ze beïnvloeden de ambiance van gebouwen. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €620 tot zo’n €1650.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Zeer effectief dankzij de zijschotten.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een comfortabele temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Bourtange: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Soms zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen liggen tussen de €390 en €875. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de meest aantrekkelijke installaties.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn voordelig, simpel te monteren, eenvoudig in gebruik en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in velerlei soorten materialen en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt verschillende types zoals kiepkantelraam, elektrische, dakraam, verduisterende, waterafstotende, transparante en een duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €62,50 – €185.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bourtange: relatief eenvoudig zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen bieden een warme en authentieke uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Denk aan kosten van €105 tot wel €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht prijsindicaties van €50 tot zo’n €160.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Bourtange: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. In het assortiment zitten mega veel kleuren en materialen zoals bijvoorbeeld kunststof, bamboe, hout, stof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën speel je eenvoudig met sfeer, licht en privacy. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met een prijs van €75 tot +/- €220.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten van materialen zoals bamboe, aluminium, kunststof, hout, pvc. Ideaal voor lange / grote ramen en bij een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten beginnen bij €65. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Bourtange direct van de fabriek

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals schuiframen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen, draaikiepramen, valramen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen beginnen bij €470 en bedragen voor een luxe model zo’n €960.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Bourtange zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: voorzethor, lamellenhor, rolhor, hordeur, plissé hor, hor met scharnier. Hooikoorts (of andere allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen beginnen bij €87,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €575.

 • Voor bijna ieder raamtype: draai-kiepraam, valraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Maatwerk raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende thema’s: het type model, de materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en de bediening. In de tabel hierna bieden wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Bourtange in juli 2024.

Type zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€855 – €2150
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€360 – €1525
Screenstot 400 cm breed€260 – €1100
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1250
Rolgordijn200 x 60 cm€70 – €140
Lamellen180 x 180 cm€70 – €205
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €250
Plisségordijnen195 cm breed€110 – €370
Gemiddelde prijzen zonnewering met montage in de Provincie Groningen.

Alle merken zonwering op een rij

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Ieder merk heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Bourtange. Hieronder bieden wij details over de meest gekozen merken. Daarmee kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: specialisten in heel Nederland.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Karwei, IKEA, Praxis & Kwantum, Bol.com, Wehkamp, Formido, FonQ.
 • Ook interessant: Roma, Deponti, Novoferm, Toppoint, Husol, Bece en Swela, Schlappi, Sunway, Lumenguard, Milano, Copaco.

Zonwering experts in regio van Westerwolde

Goedkope zonwering kopen in Bourtange? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna bekijk je contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website ontdek je ook montagebedrijven en shops in Ees, Sellingen en Eesergroen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft een bepaalde vitrage nodig die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We informeren je graag verder over de beste zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras & Serre
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Zonnescherm.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in oneindig veel kleuren, vormen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Bourtange?

De investingen in zonwering zijn van veel factoren afhankelijk. De gemiddelde onkosten bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €650. Zonnescreens €290 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €750). Een basis rolluik kost €460. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €290 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €775). Overige binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €130 per raam / kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de maximale breedte, bediening, de materiaalsoort, kleur en kosten van installatie.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Bourtange?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Bourtange. Er komt dan een gediplomeerde vakman die kozijnen, gevels en ramen inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de expert de zonwering op de juiste manier monteren. Dankzij deze dienstverlening ben je zeker van correct werkende zonnewering, extra fabrieksgarantie en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is werkbaar, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een handzender, mobiele app, afstandsbediening, tijdschakelaar) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Als de zon doorbreekt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken of schermen bedragen zo’n €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9545

Plaats een reactie