Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ees vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Ees? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en regel je al vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals een screen is geschikt om de zon en warmte te weren. Eveneens biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je enorm veel verschillende systemen. Op deze pagina verstrekken we een uitgebreide keuzehulp waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook vind je de geschatte kosten en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Ees en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-ees

Zonnescherm laten plaatsen in Ees

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Ees via een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat alles op de goede manier geïnstalleerd wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakmannen in de regio. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van de screens of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, je privacy verhogen, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Geef ook aan waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en leukste manier is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Ees en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. De vakman monteert het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Check of het netjes is aangebracht. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag gratis zonwering offerte op

Inzicht in de kosten van raambekleders in Ees

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Ees is de meest efficiënte manier om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende systemen zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei dessins en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €300 tot wel €2800. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de meest handige toepassingen.

De beste knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek in de tuin. Let op: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €800 tot €2250.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Handige uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Het realiseert lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale prijzen bedragen tussen de €400 tot €1300.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Ees is de perfecte keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal glasvezel of polyester. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De totale investeringen variëren tussen de €400 tot €1050.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Prijzen en voordelen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De voordelen zijn eindeloos: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 producten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De totale investeringen bedragen tussen de €350 tot zo’n €1425 voor rolluiken bestellen in Ees.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Altijd met goede garantie.

Praktische markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Ze dragen bij aan de authenticiteit van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €740 tot €1725.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een goede temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Ees: bekijk systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Door raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Vaak kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De tarieven schommelen tussen de €320 tot €900. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest gekozen installaties.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, gemakkelijk aan te brengen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in talloze soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Je hebt allerlei types zoals transparante, kiepkantelraam, dakraam, waterafstotende, verduisterende, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €60,00 – €185.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Ees: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen geven een luxe en landelijke uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Voorzie kosten van €115 tot zo’n €350.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een prachtig type raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met kosten van €47,5 oplopend tot €150.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Ees: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit mega veel dessins en materialen als onder andere PVC, stof, bamboe, hout, aluminium. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met een kostenplaatje van €65 tot +/- €220.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals bamboe, kunststof, aluminium, pvc, hout. Geschikt voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €75 en kunnen oplopen tot €180.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Ees op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, valramen, schuiframen, dakramen, draaikiepramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten beginnen bij €470. Voor luxe versie moet je rekening houden met €870.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Ees zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, rolhor, voorzethor, inzethor, hordeur, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een innovatieve duo-plissé hor. Dit model houdt insecten tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €500.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, valraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 zijn afhankelijk van diverse thema’s: het soort product, materiaaltypes, de maximale breedte en de manier van bedienen. In de volgende tabel bespreken we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Ees in juli 2024.

Soort zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€835 – €2250
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€395 – €1375
Screens1 – 4 meter breed€280 – €1200
Rolluiktot 4 meter breed€310 – €1200
RolgordijnTot 250 cm breed€60 – €160
Lamellen100 x 250 cm€55 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€70 – €240
Plisségordijnen190 cm breed€110 – €340
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders om uit te kiezen. Elke leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Ees. In het schema hieronder delen we informatie over de meest gekozen merken. Op die manier kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Hubo, Gamma, IKEA, Praxis & Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com, FonQ.
 • Bekijk ook: Weinor, Novoferm, Bece, Husol, Roma, Toppoint & Dickson, Sunway, Copaco, Schlappi, Lumenguard, Swela.

Zonwering experts in regio van Borger-Odoorn

Goedkope zonwering kopen in Ees? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in de regio? Hieronder verstrekken we contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen ze je advies geven. Via deze website vergelijk je ook monteurs en verkooppunten in Drouwen, Eesergroen en Westdorp.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk raam behoeft een vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We delen nu de meest gekochte zonwering voor buiten en binnen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Mogelijkheden voor serre & terras
In de de zomermaanden wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Buitenzonwering.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en wat je eraan wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in verschillende kleuren, soorten materialen en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar valt wel meer op (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Ees?

De prijzen van zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte investeringen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €725. Buitenscreens €200 per raam / kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terrasscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1125. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €725). Een basis rolluik kost €455. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €845). Betaalbare soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €135 op basis van één kozijn). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het product, de grootte van het systeem, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, motiefjes en installatiewerk.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Ees?

Rondom zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van montage plus inmeetservice in Ees. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren installateur die de deuren en/of ramen bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman de producten goed aanbrengen. Op die manier ben je zeker van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige zonwering met windwerk of slingerstang is op zich ok, toch kan het handzamer. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, mobiele app) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9536

Plaats een reactie