Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Breukeleveen vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Breukeleveen? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €62,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest doeltreffend om de zon buitenshuis te houden. Meestal behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is in de basis wat betaalbaarder en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Gordijnwinkels hebben gigantisch veel afzonderlijke toepassingen. Via deze website check je een gratis keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarnaast vind je een kostenindicatie en namen van verschillende zonwering specialisten in Breukeleveen en de omliggende regio.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-breukeleveen

Zonnescherm laten plaatsen in Breukeleveen

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Breukeleveen door een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm op de juiste manier aangebracht wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Op deze website vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten in de regio. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Een soort kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Breukeleveen en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de montagepartner. Het installatiebedrijf levert het zonnescherm, markiezen of de lamellen op de afgesproken plekken. Test of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Breukeleveen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Breukeleveen is zeer handig om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Veel opties zoals de populaire rolluiken werken inbraakwerend en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze designs en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €275 t/m €2775. In de koopgids hierna leggen we alles uit over de meest verkochte types.

Investeren in knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Doordat het scherm hoog hangt is de ruimte vrij toegankelijk en biedt het geheel veel schaduw onder het raam. Tip: het doek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijsindicaties liggen zo tussen de €900 tot zo’n €2275.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij grotere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale tarieven bedragen tussen de €300 t/m €1350.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Breukeleveen is een goed alternatief als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Bij daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €225 tot €1000.

 • De cassette is klein en compact.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Als extra voordeel heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 opties: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale tarieven bedragen tussen de €350 tot wel €1350 voor rolluiken bestellen in Breukeleveen.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Offerte voor markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een constructie van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassieke woningen of restaurants. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van het gebouw. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €700 – €1975.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Het hele jaar door een fijne temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Breukeleveen: alle gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Eveneens zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De onkosten variëren tussen de €320 tot €850. In deze koopgids geven we een toelichting op de veelbesproken types.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, eenvoudig te monteren, eenvoudig in gebruik en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in velerlei prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Er zijn verschillende types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, elektrische, verduisterende, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De onkosten schommelen tussen de €55,00 en €150.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Breukeleveen: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Assortiment in allerlei stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle informatie op een rij

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een knusse en karakteristieke ambiance aan een kamer. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Daarbij maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Raambekleders werken met onkosten van €105 oplopend tot €400.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €47,5 tot wel €185.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Breukeleveen: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen soorten en materialen als o.a. bamboe, stof, PVC, hout, aluminium. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Tip: je moet ze regelmatig afstoffen. Houd rekening met een tarief van €67,5 tot wel €240.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals kunststof, pvc, bamboe, aluminium, stof. Praktisch voor brede / grote ramen en passen perfect bij een trendy en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €55. Voor dure modellen kun je rekenen op €190.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Breukeleveen inclusief plaatsing

Shutters zijn luxe binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, ze zijn overal toepasbaar en een duurzame optie (goed voor het milieu). Geschikt voor bijna elk raam zoals vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, dakramen, uitzetramen. Disclaimer: shutters zijn niet goedkoop! De kostprijzen beginnen bij zo’n €440. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €940.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Breukeleveen zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, voorzethor, hordeur, rolhor, plissé hor, hor met scharnier. Last van allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een combinerende duo-plissé hor. Dit type beschermt tegen kleine dieren en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €750.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, draairaam, tuimelraam, vast raam, valraam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden berekend door te kijken naar allerlei onderdelen: het type model, de materiaalsoort, de gewenste afmeting en afwerking plus bediening. In het volgende blokje vind je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Breukeleveen in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingPrijsindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€840 – €2350
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€360 – €1575
Screenstot 400 cm breed€275 – €950
Rolluik100 cm – 400 cm breed€330 – €1275
Rolgordijn150 x 250 cm€45 – €160
Lamellen100 x 50 cm€75 – €215
Jaloezieën150 x 100 cm€70 – €240
Plisségordijnen140 cm breed€100 – €330
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

Meest gekozen merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een groot assortiment. Iedere fabrikant heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Breukeleveen. In de tabel hierna tref je details over de populairste merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis, IKEA & Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp, Kwantum, FonQ.
 • Bekijk ook: Weinor, Deponti, Roma, Husol, Toppoint, Novoferm en Dickson, Milano, Swela, Sunway, Schlappi, Lumenguard.

Zonwering experts in de buurt van Wijdemeren

Goedkope zonwering kopen in Breukeleveen? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het volgende schema delen we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site vergelijk je ook monteurs en showrooms in Tienhoven, Nieuwer Ter Aa en Westbroek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We delen nu de beste zonwering types per ruimte.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Producten voor serre & terras
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten werken. Wellicht vind je dit ook interessant: Knikarmscherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning heeft te maken met: de benodigde afmetingen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in velerlei kleuren, designs en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (aan de buitenzijde van de woning).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Breukeleveen?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De actuele investeringen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Zonnescreens €225 per raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €800). Een normaal rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €295 op basis van één kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (zo’n €770). Voordelige opties zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te bestellen vanaf €115 op basis van 1 raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar type systeem, de grootte van het systeem, bediening, het soort materiaal, prints en montagetarieven.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Breukeleveen?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in Breukeleveen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren expert die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het systeem vakkundig bevestigen. Op die manier ben je zeker van effectieve zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is voldoende, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een draaiknop, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1231, 3625

Plaats een reactie